Voith DIWA automatski menjači (Voith DIWA.3E)

FacebookTwitter

Napisao Goran
ponedeljak, 14 januar 2013 20:11

Voith DIWA automatski menjači (Voith DIWA.3E) (busevi.com)Voith DIWA automatski menjači (Voith DIWA.3E) (busevi.com)

Voith DIWA automatski menjači posebno su razvijeni za gradske autobuse, i jednostavno mogu se okarakterisati kao obavezni za ovakav tip komercijalnih vozila. Jednostvana konstrukcija, manji troškovi održavanja i potrošnje goriva su ključne prednosti koje se vide odmah, ali su one tu ne samo na početku, već tokom celog radnog veka autobusa.

Autobuski prevoznici moraju da izvuču maksimum iz svojih vozila, kako bi smanjili troškove, imali efikasnu potrošnju goriva, manje habanje vitalnih sklopova vozila, niske troškove održavanja i tako bili konkurentni na tržištu. Voith automatski menjač DIWA.3E, sa kontrolnom jedinicom E 310 je prvi u seriji automatskih menjača ovog proizvođača koji uz pomoć naprednog dijagnostičkog softvera (ALADIN) pomaže da prevoznici ostvare navedene ciljeve, a mi Vam ovom prilikom predstavljamo upravo ovaj automatski menjač.

Na prvom mestu, Voith DIWA automatski menjač omogućava dužu vožnju pri niskim brzinama bez promene stepena prenosa, što je posebno značajno kod gradskih autobusa. Na ovaj način smanjen je broj promena brzina za 50% u odnosu na konvencionalne automatske menjače.

Tkzv. "DIWA mod" vožnje zamenjuje prve dve brzine koje se menjaju kod klasičnog automatskog menjača. Prednosti su očigledne, ali svakako ćemo ih nabrojati: manje šaltanja (promena stpena prenosa), manje habanje, veća ekonomičnost, više komfora za putnike i vozača, niže zagrevanje i efikasniji rad sistema za hlađenje (posebno značajno kod gradskih autobusa, koji većinu radnog vremena provode u radu pri maksimalnim opterećenjima i visokim temepraturama).

Konstrukcija automatskog menjača Voith DIWA.3E / Jednostavna - Logična - Jasna

Voith DIWA automatski menjači omogućavaju kontinuirano ubrzanje uz maksimalni komfor i ekonomičnost. Naravno, gde je brzina, birtno je i zaustavaljanje, a tu je posebno značajan retarder.

Diferencijalni konvertor, ključna je komponenta automatskog menjača DIWA i prilikom kočenja on radi kao retarder. Dakle, u istom hidrauličnom kolu omogućena je i vožnja i kočenje. Merenja su pokazala da je sila kočenja kod prosečnih i visokih brzina veoma efikasna, čak za 30% efikasnija u poređenju sa konvencionalnim automatskim menjačima.

Voith DIWA.3E (Tehnički prikaz) (busevi.com)Voith DIWA.3E (Tehnički prikaz) (busevi.com)

Voith DIWA.3E

Retarder u značajnoj meri rasterećuje standardne kočnice i zato je veoma bitan kod automatskih menjača, jer se habanje značajno smanjuje, a samim tim i troškovi održavanja vozila su niži.

Inteligentni kontrolni uređaj E310 kontroliše sve parametre vožnje i prilagođava rad menjača. Jedna od velikih prednosti nove kontrolne jedinice (E310) je i ta da omogućava iščitavanje kompletnih podataka i njihovu kasniju analizu. Na taj način kasnije je moguće dodatno prilagoditi i optimizovati način korišćenja vozila i rad sistema u vozilu. Kontrolna jedinica ne prati samo eventualne greške pri radu, već i sve događaje koji ukazuju na određene slabosti komponenata ili grešaka koje je potrebno proveriti prilikom održavanja.

Program promene stepena prenosa kod automatskog menjača Voith DIWA.3E - SensoTop

Program prati različite paramtere rada vozila i na osnovu njih vozaču uvek obezbeđuje maksimalnu snagu motora.

Optimalna potrošnja goriva sa primenom sistema SensoTop (Voith) (busevi.com)Optimalna potrošnja goriva sa primenom sistema SensoTop (Voith) (busevi.com)

Dijagnostički softver ALADIN

Ovaj softver je jednostavan i intuitivan za rad i serviserma omogućava brzu i preciznu dijagnostiku. Softver sve podatke predstvalja na jasan način, a podaci se čak mogu i odštampati u vidu izveštaja. Svi podaci iz kontrolne jedinice su dostupni, a prednosti ovog softvera su manje vreme potrebno za otkrivanje problema, odnosno defektažu, kraće vreme zastoja rada vozila, planiranje održavanja i servisiranja vozila, veće operativno prisustvo vozila na liniji jer se kvarovi mogu preduprediti, niži troškovi održavanja.

Tehnički podaci Voith DIWA.3E:

Info D 823.3E
D 851.3E
D 854.3E
D 863.3E D 864.3E
Snaga motora [max] 180 kW 220 kW 220 kW 290 kW 290 kW
Obrtni moment [max] 650 Nm 1.100 Nm 1.100 Nm 1.600 Nm 1.600 Nm
Broj obrtaja motora [max] [min.-1] 2.800 2.800 2.500 2.800  2.500 
Snaga retardera 2.000 Nm 2.000 Nm 2.000 Nm 2.000 Nm 2.000 Nm
Broj stepena prenosa 3 3 4 3 4
Težina menjača sa retarderom (bez ulja) 270 kg 275 kg 310 kg 280 kg 315 kg
Maksimalna težina vozila 15 t 28 t 28 t 28 t 28 t
Primena mini bus / midi bus gradski autobus gradski autobus linijski autobus linijski autobus

Voith automatski menjači već duže vreme mogu se videti i u autobusima na tržištu Srbije i rezultati koje postižu su odlični. Svakako, gradski autobus se danas ne može ni zamisliti bez automatskog menjača, a Voith je naravno, odličan izbor.

[Voith] [Tekst: Goran] [Hvala: Goran]

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži