Istorija autobusa u Manhajmu

FacebookTwitter

Napisao Administrator
ponedeljak, 09 maj 2011 15:46

Mercedes-Benz History (Mannheim)Mercedes-Benz History (Mannheim)

Tradicionalni skup starih autobusa održan je 29 aprila. 2011. godine.Tom prilikom na jednom mestu mogli su da se vide istorijski primerci autobusa iz cele Evrope okupljeni u Manhajmu.Na skupu je bilo oko 250 učesnika, od kojih je devet bilo iz Mercedes-Benz-a proizvedenih između 1948 do 1972 godine.

Proizvodna postrojenja u Manhajmu napravljena su između 1906 i 1908 godine.U početku u ovim postrojenjima obavljala se proizvodnja automobila, motora i kamiona.Prvi autobus koji je proizveden pod krovovima fabrike u Majnhajmu bio je onaj posle drugog svetskog rata.Posleratni autobus proizveden je 24 decembra. 1949 godine., bio je to autobus namenjen turističkom prevozu putnika, model oznake O 3500.Ovaj autobus je po svojoj strukturi i tehnologiji kompletno izveden iz kamiona koji su se u to vreme proizvodili.U martu 1951 godine. Mercedes-Benz fokusira proizvodne kapacitete ove fabrike isključivo za proizvodnju autobusa.Počinje proizvodnja modela O 5000, O 6600, O 321 H ...

[Daimler AG]

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži