Prevoznik "Banbus" postao prodavac i serviser "AKIA" autobusa za tržište Srbije

FacebookTwitter

Napisao Administrator
petak, 24 jul 2015 15:18

AKIA Ultra LF12AKIA Ultra LF12

Kupovinom prvog kontingenta od 22 savremena niskopodna solo gradska vozila iz Turske, saobraćajno - turističko preduzeće "Banbus" dobilo je ekskluzivno pravo prodaje i servisiranja "AKIA" autobusa na srpskom tržištu.

U proizvodnom programu proizvođača "AKIA" su za sada samo gradski i gradsko-prigradski autobusi dužine 9 i 12 metara, koji voze na modernom kinematskom „lancu": motori su iz programa Mercedes-Benz-a ili Cumminsa (mogu da i budu i u verziji na komprimovani zemni gas), vazdušno oslanjanje sa disk kočnicama isporučuje nemački ZF, menjači su iz ZF-ovog ili Allisonovog programa, kočioni sistem renomiranog nemačkog proizvođača Knorr Bremse, klima uređaj takođe poznatog isporučioca -nemačkog Sütraka. Veći deo karoserije novih autobusa iz Burse je od nerđajućeg čelika (od njega su cevi za rešetku i bočna oplata), dok je unutrašnja oprema turskog porekla - iz vrlo bogate ponude tamošnjih komponentaša.

Banbus je sa Turcima za početak ugovorio kupovinu 20 solo gradskih niskopodnih autobusa Ultra LF 12 i dva solo niskopodna midibusa Ultra LF 9. Prvih deset vozila se očekuju do kraja avgusta, a ostala do kraja godine.

Saobraćajno - turističko preduzeće Banbus

„U našem voznom parku je oko 200 autobusa svih kategorija, od toga je 80 svakog dana uposleno u gradsko-prigradskom saobraćaju, koji obavljamo u Beogradu na linijama 24, 52, 56, 58, 310, 406, 513, A1 (Slavija - Aerodrom Nikola Tesla, na kojoj su angažovani midibusi), E1, E5, E6 i E8 (na kojima voze minibusi) kao i na prigradskoj liniji 860 Beograd - Obrenovac. Namera nam je da proširimo i modernizujemo deo voznog parka za gradski i prigradski saobraćaj, a prvi korak je kupovina 22 nova "AKIA" autobusa", kaže direktor Banbusa, Filip Kovačević.

„Od ranije imamo dobra iskustva s gradsko-prigradskim autobusima turske proizvodnje, a sada očekujemo da sa novom markom budu još bolja. "AKIA" se, naime, delom 'oslanja' na vrlo modernu tehnologiju čuvenog švajcarskog proizvođača autobusa Hess, sa kojim je pre desetak godina saradnju uspostavila matična kompanija AKIA - iz iranskog grada Tabriz. Osim najsavremenijih pogonskih rešenja (motori su sa Euro VI sertifikatima), novi partner nam je ponudio i izuzetno povoljne cene, za 10.000 do 15.000 evra niže od uporedivih vozila turskog proizvođača s kojim smo do sada sarađivali. Konkretno, Ultra LF 12 bi na našem tržištu trebalo da košta ispod 130.000, a Ultra LF 9 ispod 110.000 evra, što su za ovu vrstu i kategoriju vozila više nego prihvatljive cene", dodaje gospodin Kovačević.

AKIA Ultra LF12AKIA Ultra LF12

AKIA Ultra LF9AKIA Ultra LF9

[Banbus] [Akia]

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži