Solaris Urbino 12 Electric - Bus of the Year 2017

FacebookTwitter

Napisao Administrator
sreda, 24 avgust 2016 10:57

Solaris Urbino Electric (Bus of the year 2017)

Solaris Urbino 12 Electric osvojio je titulu autobus godine 2017. U jakoj konkurenciji, u kojoj su bila vozila još četiri proizvođača (Ebusco, Irizar, Van Hool, Mercedes) žiri je odlučio da prvo mesto zauzme Solaris sa svojim solo gradskim autobusom u električnoj verziji. Sva vozila na testu pokretana su elektro motorom, osim autobusa Mercedes-a koji se odlučio za CNG verziju modela Citaro.

Solaris Urbino 12 electric opremljen je baterijama snage 240 kWh koje se mogu puniti na opremljenim stajalištima pomoću pantografa ili putem povezivanja na punjač u garaži prevoznika.

Izbor za najbolji autobus godine (2017) podrazumevao je rigorozno testiranje od nekoliko dana, a vozila su ocenjivana u više različitih kategorija (opremljenost, ubrzanja, radijus kretanja, vibracije, buka, kao i subjektivni osećaj prilikom vožnje od strane stručnog žirija iz 20 zemalja - sa putnicima i bez).

Takmičenje za autobus godine organizuje se od 1989 godine.

Tehnička specifikacija / Solaris Urbino 12 electric
Dužina (m) 12.0
Širina (m) 2.55
Visina (m) 3.39 (uključujući pantograf)
Prednja osovina ZF RL 82 EC
Pogonska osovina ZF AVE 130 sa integrisanim elektro motorima
Punjenja baterija Pantograf (do 450 kW) - Plug-in priključak
Baterije 240 kWh
Električni sistem Medcom
Punjač Ekoenergetyka
Konfiguracija vrata 2-2-2, Ventura
Kapacitet za sedenje 30
Klima uređaj Konvekta UL 500 EM

[Solaris]

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži