[VIDEO] Linije gradskog prevoza preko novog mosta na Adi Ciganliji ? - Preko Mosta na Adi voze autobuske linije 94 i 85 (Update:3)

FacebookTwitter

Napisao Administrator
utorak, 08 novembar 2011 09:44

Direkcija za javni prevoz još nije napravila plan koje će linije GSP-a prevoziti Beograđane preko novog mosta na Adi Ciganliji. Međutim, većina građana smatra da bi trebalo uspostaviti nove linije koje bi povezale čukaričku i novobeogradsku stranu, a da bi se od postojećih na most mogli preusmeriti jedino autobusi 88 i 89.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić objašnjava da na novi most treba preusmeriti što više saobraćaja.

Sve linije gradskog saobraćajnog prevoza koje idu sa Novog Beograda ka Banovom brdu, pre svega one koje su bliže novom mostu, treba da idu preko njega - kaže Vujanić.

Građani koji zbog poslovnih obaveza svakodnevno idu sa čukaričke strane na Novi Beograd, nadaju se da će zahvaljujući novom mostu njihovo putovanje biti znatno kraće.

Ljiljana Jovanović živi na Čukarici, a svaki dan ide da radi na Novi Beograd i to najčešće autobusom 89. Kako kaže, najviše bi volela da se uvede nova linija kojom će svako jutro moći brzo da stigne na posao.

Često se dešava da kasnim ujutru. Kada bi neke od postojećih linija išle preko novog mosta, mislim da bi to bilo odlično rešenje, ali podržavam i uvođenje novih linija - objašnjava Ljiljana.

Marko R. smatra da postojeće linije gradskog saobraćajnog prevoza treba da saobraćaju kao i do sada, a da na ovoj relaciji treba uvesti nove linije.

Idealno bi bilo da se uvedu nove linije, a da one na koje smo do sada navikli idu starom trasom. Smatram da je ovaj novi most dobar samo za građane koji žive na čukaričkoj strani i žele da idu na Novi Beograd i obrnuto, jer ne vidim poentu da neko iz centra grada ode do Ade da bi otišao na Novi Beograd - kaže Marko.

Press Link

Prilog televizije Studio B

 1 Update (26.12.11, 19:28):

Preko novog Mosta na Adi saobraćaće autobuska linija 94, ali kako navode iz Direkcije za javni prevoz grada Beograda razmatra se uvođenje još jedne kratke linije koja će samo povezati jednu i drugu stranu, i koja bi išla sa nekog dela Ade, do nekog dela Buvljaka.

 2 Update (27.12.11, 19:25):

Pored linije 94 preko novog mosta na Adi saobraćaće i nova linija 85 najavljeno je iz Direkcije za javni prevoz grada Beograda. Radi se o minibus liniji koja će saobraćati na 20 minuta i koja će funkcionisati u okviru integrisanog tarifnog sistema (ITS).

Trasa linije 85: Naselje Belvil, Agostina Neta, Jurija Gagarina, Most na Adi, potom Radnička ulica, Savska magistrala, Svetolika Laze Lazarevića, Radnička, Strugarska do Čukaričke padine.

 3 Update (01.01.12, 17:02):

Vozila na liniji 94 kretaće se od Novog Beograda ulicama Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića i Proleterske solidarnosti, pa preko novog mosta kroz Bulevar vojvode Mišića, ulicom Teodora Drajzera, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Neznanog junaka, Borska, do naselja Miljakovac. Na liniji 94 saobraća 13 autobusa u intervalu od 10 minuta.

Linija 85 saobraća od Čukaričke padine do naselja Belvil. Na ovoj liniji saobraćaju dva minibusa u intervalu od 20 minuta. Kapacitet minibusa je oko 30 mesta. Vozila na novoj liniji prevoze građane od naselja Belvil, ulicama Agostina Neta, Jurija Gagarina, potom preko Mosta na Adi, Radničkom ulicom, preko Savske magistrale, Ulicom Svetolika Laze Lazarevića, potom seku drugi deo Radničke ulice, zatim se spuštaju niz Strugarsku ulicu do Čukaričke padine.

Link: Organizacija linija posle završetka radova na petlji Radnička - Planirane linije koje će saobraćati preko novog mosta na Adi (2013/2014)

Link: Red vožnje za liniju 94

Link: Red vožnje za liniju 85

[Danas.rs] [Studio B] [Blic] [Direkcija za javni prevoz] [Slika: Forum - beobuild.rs]

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži