utorak, 24 decembar 2013 18:25

U cilju unapređenja rada sajta "busevi.com" i bolje dostupnosti svih informacija vezanih za transport putnika i robe, kao i bolje organizacije javnih rasprava vezanih za predloge za nove linije, stajališta, vozila javnog prevoza... molimo Vas da ovde iznesete Vaša mišljenja i predloge kako bi se navedeni ciljevi ispunili u skladu sa željama i potrebama putnika i prevoznika.

Predlozi: Funkcionisanje sajta / Primećeni problemi u radu sajta / Predlozi vezani za javne rasprave / Predlozi vezani za glasanje za nove linije / Predlozi za dizajn sajta / Predlozi za organizaciju informacija / Nove rubrike.

[busevi.com]

nedelja, 29 jul 2012 17:50

Prijavite nerealizovan polazak (Gradski prevoz Beograd)

Prijavu nerealizovanog polaska po redu vožnje možete poslati popunjavanjem navedenih podataka (Broj linije / Terminus / Datum / Vreme polaska / Prevoznik).

 • Broj linije / Navedite broj linije na kojoj polazak nije ostvaren po propisanom redu vožnje.
 • Terminus / Navedite naziv početne stanice (okretnice).
 • Datum / Odaberite datum kada polazak nije realizovan. (kliknite na ikonicu i odaberite datum)
 • Vreme polaska / Navedite vreme polaska po propisanom redu vožnje koji nije realizovan.
 • Prevoznik / Navedite naziv prevoznika koji polazak ostvaruje (nije obavezno).

Lista prijavljenih nerealizovanih polazaka po propisanom redu vožnje na kraju meseca biće prosleđena dispečarskom centru Direkcije za javni prevoz grada Beograda, kako bi se podaci proverili i preduzele odgovaruće mere kako bi se propisani red vožnje ubuduće poštovao.

[busevi.com]

nedelja, 10 jul 2011 22:29

Prijava tehničke nepravilnosti na autobusu

Vrlo često pogotovu za vreme velikih vrućina primetili smo da dosta autobusa bili oni u funkciji gradskog ili međugradskog prevoza putnika saobraća na linijama bez upaljenog klima uređaja koji poseduju, a koji nije upaljen ili nije ispravan (u svakom slučaju ukoliko ne radi vodi se kao neispravan). Ovo je samo jedan detalj koji je u letnjim danima naročito aktuelan.

Na sajtu je dodata nova mogućnost da putnici, vozači, ovde prijave kvarove, nepravilnosti, nedostatke, da li radi ili ne radi klima u autobusu, da li je autobus čist, oštećen,… Takođe na listi se mogu naći i ispravni autobusi koji će takođe doprineti korisnim informacijama za sve.

Između ostalog u okviru ovog servisa na sajtu i prevoznici mogu da ostvare kontakt sa putnicima i odgovore na pritužbe putnika, ali i da prikupe značajne informacije o funkcionisanju njihovih autobusa.Pravovremen i brz odgovor sa njihove strane sigurno će doprineti boljem utisku kod putnika, što će uticati i na porast prometa i intresovanja za njihove usluge.

Slanje prijave je vrlo jednostavno i omogućeno je svim posetiocima sajta.U okviru dela sajta namenjenog za prijave neispravnosti, dovoljno je da kliknete na link "Dodaj na listu".Otvoriće se forma u kojoj je potrebno uneti sledeće podatke:

 • Gar.Br./Reg.Br. autobusa - ovde je potrebno uneti garažni broj autobusa ili registarski broj autobusa.
 • Datum dodavanja na listu - ovde odaberite datum kada se prijava dodaje na listu, najčešće datum dana kada se prijava dostavlja.Jednostavno kliknite na ikonicu kalendara i odaberite datum (dan u mesecu), odnosno kliknite na "Today" (Danas).
 • Datum prijavljivanja prevozniku - ovde unesite datum ukoliko je prijava već prosleđena prevozniku.
 • Datum otklanjanja nepravilnosti/neispravnosti
 • Broj linije/Naziv linije - unesite broj, odnosno naziv linije (npr. Linija 16 Novi Beograd (Pohorska) - Karaburma) ili (npr. Beograd - Subotica)
 • Lokacija gde je nepravilnost primećena - ovde unesite podatke gde ste nepravilnost uočili, odnosno grad, mesto, ulica. (nije obavezno)
 • Opis nepravilnosti/neispravnosti - ovde je potrebno uneti opis uočene nepravilnosti (npr. Klima uređaj u autobusu ne radi) ili (npr. Higijena u unutrašnjosti autobusa je loša).

U delu dodatne informacije potrebno je uneti sledeće podatke:

 • Prevoznik - unesite naziv prevoznika
 • Gar.Br. - unesite garažni broj autobusa
 • Reg.Br. - unesite registarski broj autobusa
 • Kratak opis nepravilnosti/neispravnosti - unesite kratak opis uočene nepravilnosti (npr. Klima ne radi) ili (npr. Autobus je prljav unutra).
 • Prijavio/la - unesite Vaše ime ili ime i prezime
 • Napomena - (nije obavezno).
 • Status - odaberite status, "Otklonjeno", "Ne radi klima", "Prljav", "Nepravilnost/Neispravnost".
 • Neispravnost/Nepravilnost primećena od/do - ovde unesite datum od kada do kada je nepravilnost primećena ili samo kada. (ova polja nisu obavezna)
 • Prijavljeno prevozniku - no (NE) ili yes (DA), odabrati "DA" (yes) ukoliko je nepravilnost prijavljena prevozniku, odnosno registrovani prevoznik na sajtu može čekirati ovu opciju kao znak da je prijava primljena.

Po kompletiranju prijave kliknite na "Pošalji" kako bi prijava bila sačuvana.

Kada prijava bude objavljena, odabirom iste na listi registrovani korisnici na sajtu mogu dodati i sliku vezanu za nepravilnost ili neispravnost koja je navedena.

Takođe registrovani posetioci klikom na "Dodaj dodatne informacije" mogu napisati najnovije informacije vezane za navedenu neispravnost ili nepravilnost (npr. popravljeno) (npr. stanje je još gore) , a prevoznik ovde može odgovoriti na pristiglu prijavu i obavestiti nas o otklanjanju iste ili napisati svoj odgovor.

NAPOMENA: Prijava će biti objavljena tek posle provere administratora. Prihvataju se samo kompletne prijave. Ovim putem mogu se prijaviti samo nepravilnosti / neispravnosti vezane za autobus, ne za rad vozača i voznog osoblja.

POGLEDAJTE: Odluka o javnom linijskom prevozu putnika na teritotiji grada Beograda

[busevi.com]

free porn
Watch porn video