Da li postoji mogućnost ponovnog uspostavljanja stajališta "Ada Ciganlija" za sve linije koje prolaze ovom deonicom ?

Napisao Administrator
sreda, 26 februar 2014 11:21

PITANJE:

Poštovani,

Zamolili bi Vas za odogovor na pitanje putnika, da li postoji mogućnost ponovnog uspostavljanja stajališta "Ada Ciganlija".

Pitanje putnika u celini:

"Putnicima koji putuju iz pravca obrenovačkog puta, korisnicima linija 55, 56, 91, 92, 511, 551, 552... bi odgovaralo kada bi se za ove linije vratilo stajaliste broj 503 "Ada Ciganlija" u smeru ka centru grada. Tu bi imali mogućnost da u smeru ka Novom Beogradu, preko novog mosta na Adi, koriste linije 85 i 89, i imali bi veći izbor. Ovako se pravi velika gužva u vozilima na liniji 89.

U nadi da ćete nam izaći u susret i rešiti ovaj problem, srdačan pozdrav.

P.S. Navedene linije su koristile ovo stajalište do leta 2012. godine, kada je isto ukinuto zbog kontrolora BusPlus-a."

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Kako je pomenuto stajalište opsluživalo veliki broj linija pa time i vozila koja su se tu zaustavljala, često je dolazilo do nakupljanja i preopterećenja samog stajališta što je dalje uticalo na celokupan saobraćaj. U cilju povećanja protočnosti i efikasnosti saobraćanja vozila ono je za pojedine linije ukinuto, pa se ne razmatra njegovo ponovno uspostavljanje za linije navedene u zahtevu. U sklopu izmene trase i reorganizacije rada linije br. 89 ovo stajalište je uvršteno u trasu linije.

Srdačan pozdrav
Direkcija za javni prevoz

Ažurirano (11.03.2014):

Direkcija za javni prevoz grada Beograda odlučila je da stajalište "Ada Ciganlija" (kod stajališta: 503) ponovo bude uspostavljeno i za linije broj: 55, 56, 56L, 91, 92 i 511. Rešenje o ponovnom uspostalvjanju stajališta za navedene linije stupa na snagu od 12.03.2014.

Zahvaljujemo Direkciji za javni prevoz grada Beograda na poslatom odgovoru.

...