Prijava - Primedbe korisnika na rad linije broj 603

Napisao Administrator
petak, 31 oktobar 2014 09:10

PRIJAVA:

Poštovani,

Ukazujemo Vam na učestale primedbe putnika koje se tiču nerealizacije planiranih polazaka na autobuskoj liniji broj "603". Smanjena stopa realizacije planiranog reda vožnje, na navedenoj liniji, dovodi do slabijeg kvaliteta usluge prevoza i nezadovoljstva putnika, pa Vas molimo da u narednom periodu učinite dodatne napore, u skladu sa mogućnostima, kako bi se realizacija i kontrola planiranih polazaka na liniji broj "603" poboljšala.

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Zahvaljujemo na dobronamernim primedbama putnika. Primili smo Vaše primedbe na rad linije ''603'' i u prilici smo da Vas obavestimo o sledećem:

Svi zaposleni u Saobraćajnom pogonu ''Zemun'' svakoga dana ulažu ogromne napore da za saobraćaj osposobe što više vozila kako bi naše sugrađane prevezli do željenog odredišta, a primarni kriterijum je bezbednost i poštovanje reda vožnje, zatim komfor, čistoća i udobnost vozila.

Dispečeri pogona se trude da u slučaju otkaza autobusa na liniji, blagovremeno reaguju i pošalju zamenu za to vozilo, kako putnici ne bi bili uskraćeni za planirani polazak. Do čekanja na zamenu autobusa može doći u situaciji kada dežurni dispečer nije u mogućnosti da odmah pošalje drugo vozilo na liniju kao zamenu za vozilo koje je ostalo u kvaru. Napominjemo da upravljanje saobraćajem na linijama Saobraćajnog pogona ''Zemun'' vrši Operativno-kontrolni centar Direkcije za javni prevoz.

Osnovni razlog otkaza vozila na pomenutoj liniji jeste što je linija planirana za solo autobuse, čija je prosečna starost u voznom parku pogona veća od 11 godina. Naime, prema planu angažovanja vozila, na liniji su redovna vozila garažnih brojeva A-289, A-358 i A-368, dok četvrto vozilo nije redovno (u saobraćaj se upućuje vozilo koje je u tom trenutku na raspolaganju dispečerima). Analizom upućenih prijava na ostvarivanje polazaka na pomenutoj liniji, utvrdili smo da je u većini slučajeva polazak neostvaren jer je vozilo neposredno pred polazak ostalo u kvaru. Obzirom na udaljenost vozila od garaže SP ''Zemun'', potrebno je određeno vreme za zamenu vozila, kako bi rezervno vozilo moglo da stigne do terminusa ili servisno vozilo kako bi moglo da otkloni kvar vozila na liniji. U većini analiziranih slučajeva, u roku od 60 minuta su vozila osposobljena za dalju eksploataciju, odnosno kvar je otklonjen na liniji, a u manjem broju slučajeva bila je potrebna vuča vozila do garaže saobraćajnog pogona, što je povećavalo vreme čekanja na zamenu vozila, ali je u svakom slučaju to bilo manje od 90 minuta.

U narednom periodu, Sektor saobraćaja i Sektor održavanja vozila SP ''Zemun'' će, u skladu sa objektivnim mogućnostima, posvetiti naročitu pažnju na liniju 603.

Putnicima se iskreno izvinjavamo zbog doživljenih neprijatnosti i nadamo se da će ubuduće biti zadovoljni našim uslugama, a da se neprijatnosti ove vrste neće ponavljati.

S poštovanjem, SP "Zemun" / JKP GSP "Beograd".

Zahvaljujemo predstavnicima GSP-a "Beograd" na poslatom odgovoru.

...