Označavanje polazaka u redu vožnje za liniju broj 521 koji saobraćaju do okretnice "Bora Kečić"

Napisao Administrator
četvrtak, 24 septembar 2015 15:40

PRIJAVA:

Poštovani,

Ukazujemo Vam na primedbu putnika koja se odnosi na nepoštovanje planirane trase autobuske linije broj "521" na polasku sa terminusa "Železnik (Taraiš)" u 15:05h. Zamolili bi Vas za proveru tvrdnje putnika da je vozač samoinicijativno izvršio korekciju planirane trase navedene linije.

Prijava putnika u celini:

Juce, polazak u 15.05 iz Zeleznika. Autobus krece sa okretnice i kad je stigao do ulaska u ulicu Stevana Filipovica, umesto da skrene desno (zute strelice na mapi), autobus skrece levo (crvene strelice) i ide negde dalje. Pretpostavljam da je isao po neke radnike (mozda u Bora Kecic, ako i dalje radi ili do jedne poljane, gde su bili parkirani neki GSP autobusi).

Zanima me da li je red voznje netacan (ranije su neki polasci bili oznaceni zvezdicom) ili vozac na svoju ruku menja trasu voznje? Ako je ovo drugo i ako se ponavlja, trebalo bi prijaviti nadleznima. Ako su sva vozila pokrivena sa GPS-om, onda se lako moze dokazati ovo sto sam gore napisao.

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam na interesovanju za rad gradskog prevoznika i veoma smo Vam zahvalni na pruženim informacijama i dobronamernim sugestijama. S tim u vezi, koristimo priliku da Vas obavestimo da je otpravničkim kontrolnikom linije i turažnom tablicom predviđeno da se određeni polasci tokom dana odvijaju do okretnice ''Bora Kečić''. Redom vožnje za putnike to nije istaknuto, što kod putnika može da stvori eventualnu zabunu, sa napomenom da redove vožnji donosi Direkcija za javni prevoz, koja je nadležna da istakne sve elemente reda vožnje koji su propisani.

Takođe, detaljnom proverom u prošlom vremenu preko sistema za daljinsko praćenje vozila javnog prevoza, utvrdili smo da se nijedno vozilo JKP GSP ''Beograd'' (osim predviđenog vozila sa linije 521) nije nalazilo parkirano u blizini, kako se to navodi u prijavi putnika. Naime, pretpostavljamo da putnik navodi solo autobuse privatnog prevoznika čija se garaža nalazi u krugu naselja ''Bora Kečić'', a koji svojim tipom i bojom podsećaju na vozila JKP GSP ''Beograd''.

Uveravamo putnika da nadležne službe JKP GSP ''Beograd'' vrlo aktivno i redovno vrše kontrolu rada vozača, a posebno nadzor nad kretanjem vozila javnog prevoza i svako odstupanje od trase linije se evidentira u posebnoj evidenciji o čemu se sačinjava i čuva dokumentacija, i svaka odstupanja su dozvoljena samo po nalogu nadležnog organa ili nadležne službe GSP-a. U suprotnom, sankcije za nepoštovanje ove vrste radne obaveze povlači za sobom disciplinsku odgovornost vozača, i vrlo stroge kazne.

Vašu primedbu smo prihvatili dobronamerno, i pozivamo Vas da nam se na isti način obratite ukoliko uočite bilo kakvu nepravilnost u radu saobraćajnog osoblja Gradskog saobraćajnog preduzeća ''Beograd''. Ujedno se iskreno nadamo da smo ovim objašnjenjem uspeli da Vam pružimo potrebnu informaciju i potpun odgovor na Vaše pitanje, te da smo ispunili Vaša očekivanja.

Uz srdačan pozdrav, ostajemo na raspolaganje i ubuduće.

S poštovanjem, SP "Zemun" / JKP GSP "Beograd".

Zahvaljujemo predstavnicima GSP-a "Beograd" na poslatom odgovoru.

Dopuna (24.09.2015):

Izvršeno je označavanje polazaka na liniji broj 521 koji saobraćaju do okretnice "Bora Kečić" u redu vožnje za putnike.

Zahvaljujemo Direkciji za javni prevoz grada Beograda na korekciji reda vožnje.
Red vožnje linije 521

...