Prijava - Primedba na rad vozača (Linija: 306 / gar.br. 204 / datum: 18.12.2015.)

Napisao Administrator
petak, 25 decembar 2015 17:46

PRIJAVA:

Poštovani,

Ukazujemo Vam na primedbu putnika koja se odnosi na neodgovorno upravljanje vozilom garažnog broja "204", dana 18.12.2015., vreme 14:34h, linija broj 306. Putnik ukazuje da je vozač upravljao vozilom neprilagođenom brzinom uz nagla kočenja, što sveobuhvatno utiče na smanjenu bezbednost putnika i komfor tokom vožnje. Molimo Vas da nadležne službe Vaše firme u narednom periodu sprovedu vanrednu kontrolu rada vozača koji je upravljao navedenim vozilom, i izvrše dodatnu edukaciju u cilju poštovanja saobraćajnih propisa i pravila kod upravljanja autobusom na redovnim autobuskim linijama.

Prijava putnika:

"Vozac na liniji 306 koji je vozio vozilo garaznog broj 204, polazak 5/306 u 14:34 sa Ustanicke, je vozio neprilagodjenom brzinom i izuzetno nasilno (nagla skretanja/cimanja, naglo kocenje). Nisam siguran da je isti vozac u pitanju, vrlo je moguce, polazak u 6:55, isti garazni broj, utorak 15.12. i sreda 16.12. slican nacin voznje, neprilagodjena brzina i nasilna voznja."

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Vaše primedbe i zapažanja uzimamo u razmatranje sa punom pažnjom, što smo i ovog puta učinili. Naime, dana 24.12.2015. godine izvršena je kontrola rada vozača na terminusu „Ustanička", a za uočene nepravilnosti biće preduzete adekvatne disciplinske mere.

Kada je reč o konkretnom vozaču, na osnovu podataka iz primedbe putnika smo utvrdili o kom zaposlenom je reč. Isti je pozvan na razgovor i dao je izjavu u kojoj negira navode putnika, tvrdeći da nisu tačni. Bez obzira na to, još jednom je edukovan o dužnostima i obavezama rada vozača u javnom gradskom prevozu i upozoren na moguće posledice koje takav način vožnje može prouzrokovati. Prijava je evidentirana u evidenciju o radu zaposlenom, a njegov rad će u narednih mesec dana biti ciljano kontrolisan u više navrata.

Izvinjavamo se putnicima zbog neugodnosti i molimo da nas uvek obavestite o ovakvim pojavama, jer samo konkretnim delovanjem možemo da utičemo na negativno ponašanje pojedinih saobraćajnih radnika.

S poštovanjem, JKP GSP "Beograd".

Zahvaljujemo predstavnicima GSP-a "Beograd" na poslatom odgovoru.

...