Prijava - Primedba na rad vozača (Linija: 354B / datum: 11.03.2016.)

Napisao Administrator
četvrtak, 17 mart 2016 15:34

PRIJAVA:

Poštovani,

U cilju opšteg kvaliteta rada prevoznika "Lasta" zamolili bi Vas da sprovedete internu kontrolu rada vozača koji je dana 11.03.2016. upravljao vozilom na autobuskoj liniji broj "354B" (vreme: 14:12h) (putnik ne navodi garažni broj vozila), i koji se prema navodima putnika ponašao neprofesionalno i izrazito neljubazno.

Navodi putnika u celini: "Želim da prijavim nedolično ponašanje vozača Laste na linij 354b. U petak 11. marta 2016. (oko 14:12h) na relaciji Grocka - Šumice, ušla sam na stanici za skretanje u Zaklopaču (put za Zaklopaču). Vozač me je napao najpre pitajući dokle idem i da li imam kartu i to takvim tonom kao da sam poslednji kriminalac. Verovatno mu je smetalo što imam kolica. I prošle godine mene i komšinicu nije hteo da pusti u autobus jer smo bile sa kolicima. Njegova mržnja prema putnicima je neopisiva, ja to nikada nisam srela. Napominjem da sam doktor nauka i da radim u SANU, a imam vikedncu u Vrčinu. Zaista ne mislim da treba da trpim da me vozač autobusa maltretira i vređa bez ikakvog razloga, samo zato što mrzi da vidi žene sa pijačnim kolicima. Nadam se da će vozač snositi sankcije i da neću morati da strahujem da li će me izbaciti iz vozila ako nosim neku trobu. Napominjem da sve komšije u okolini takođe imaju loše iskustvo sa tim vozačem."

Molimo Vas da navode putnika proverite i po potrebi preduzmete odgovarajuće mere u cilju dodatne edukacije vozača u komunikaciji sa krajnjim korisnicima.

ODGOVOR nadležnih:

Poštovana,

Nakon uzimanja izjave od strane vozača i razgovora sa njim može se zaključiti da je vozač samo radio svoj posao kako je Direkcija za saobraćaj u dopisu koji je poslala prevoznicima to zahtevala. Putnici se primaju na prednja vrata i u obavezi su da se validiraju, u slučaju da to ne urade on je u obavezi da se javi svojim nedležnima da pozovu komunalnu policiju i da se problem reši, ovo je u skladu sa što većom naplatom i smanjivanjem broja nelegalnih putnika.

Iz priloženog ne vidimo kakve reči Vam je vozač uputio osim da je tražio kartu koju niste imali i morali ste da platite 150,00 dinara. Vozač nam je napomenuo da ste mu se obratili rečima da je najgori vozač sa omalovažavanjem. Iz Vaše prijave i izjave vozača može se zaključiti da je najveći problem nastao kada niste imali dovoljno novca za validiranje već ste morali da platite kartu u vozilu. Ako imate nekih drugih dokaza pogotovo o vređanju od strane vozača molimo da nam ih dostavite. Vozač je po naredbi Direkcije za saobraćaj dužan da pušta putnike u vozilo na prednja vrata i da se svi putnici validiraju, kao i da im stane na obeležena stajališta.

Mi Vam se zahvaljujemo na primedbi i dalje ćemo svaku vašu primedbu detaljno pregledati i odgovoriti na nju.

S poštovanjem, Lasta "Beograd".

Zahvaljujemo predstavnicima prevoznika "Lasta" na poslatom odgovoru.

...