Primedba putnika na vanrednu organizaciju saobraćaja na linijama broj 81, 81L zbog radova u Ulici Pavla Vujisića na Altini

Napisao Administrator
sreda, 24 avgust 2016 12:53

PITANJE:

Poštovani,

U toku su radovi na Altini u ulici Pavla Vujisića, zbog kojih je usledilo nepotrebno rigorozno skraćenje trase linija 81 i 81 l. Time ste bukvalno blokirali funkcionisanje velikog broja stanovnika Altine, odsekli ih od ostalog dela naselja i onemogućili im i vezu sa drugim delovima grada. Pešačimo dugo u nebezbednim uslovima. Autobusi mogu uz male izmene nesmetano da stignu do okretnice. Ovim gestom u dobitku je samo prevoznik "Unakop", koji izaziva ogorčenje kod građana Altine. Ne pridržavaju se reda vožnje, ne uključuju klime, neretko vozači puše i telefoniraju tokom vožnje. Autobusi mogu da saobraćaju ulicom Pavla Vujisića do Amadove, zatim jedan mali deo Amadovom do ulice Justina Popovica, pa na okretnicu. Znači, potrebe za skraćenjem nije bilo, samo za malim izmenama koje ne bi išle na štetu građana.

Zahvaljujem, i očekujem Vašu brzu ispravnu reakciju.

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Privremeni režim rada ovih linija zbog radova na uređenju saobraćajnica, što je u interesu stanovnika Altine, je iznuđeno rešenje zbog ograničenja na postojećoj uličnoj mreži koja svojim saobraćajno-tehničkim karakteristikama ne zadovoljava minimalne uslovima neophodne za bezbedno kretanje vozila javnog prevoza. Ovakvi radovi koji izazivaju veće poremećaje u saobraćaju planiraju se u letnjem periodu u sezoni godišnjih odmora i raspusta kada je manji broj putnika i vozila u saobraćaju. Molimo građane za strpljenje.

Srdačan pozdrav,
Direkcija za javni prevoz

Zahvaljujemo Direkciji za javni prevoz grada Beograda na poslatom odgovoru.

...