Završeni radovi na adaptaciji okretnice "Borča 3"

FacebookTwitter

Napisao Administrator
utorak, 09 februar 2016 19:38

Terminus Borča 3

Od utorka 09.02.2016. godine terminus javnog prevoza "Borča 3" funkcioniše sa obnovljenim i proširenim kolovoznim površinama, čime je omogućena reorganizacija linija JLPP-a na ovoj okretnici, bezbednije i kvalitetnije funkcionisanje celokupnog saobraćaja.

Izgradnjom i širenjem naselja na levoj obali Dunava, razvojem saobraćajne mreže i pratećim unapređenjem mreže linija JLPP-a, na terminusu javnog prevoza "Borča 3" je u proteklom periodu uspostavljanjem novih linija JLPP-a broj 85 i 105L, uz postojeće redovne linije JLPP-a broj 95 i 96, značajno povećano opterećenje i jednovremeno zaustavljanje i terminiranje vozila.

Analizom uslova na terenu koju je uradila Direkcija za javni prevoz, pripremljeno je saobraćajno-tehničko rešenje kojim je u okviru adaptacije saobraćajnih površina namenjenih javnom prevozu predviđeno povećanje kapaciteta, uređenje dodatne kolovozne površine za zaustavljanje i prolaz vozila javnog prevoza, kao i proširenje kolovozne površine u Ul. Bele Bartoka u funkciji izgradnje autobuske niše.

Završetkom planiranih radova i obeležavanja nove saobraćajne signalizacije, na terminusu "Borča 3" pušten je u rad novi režim saobraćaja u okviru koga se vozila sa linije JLPP-a broj 85 zaustavljaju uz stajališni plato do kolovozne površine u terminusu namenjenom za zaustavljanje i prolaz vozila linija JLPP-a broj 95 i 96, dok vozila linije JLPP-a broj 105L terminiranje vrše u novoizgrađenoj niši u Ul. Bele Bartoka.

Pored izrade Studije mreže linija javnog gradskog prevoza u Bogradu, puštanja u rad novog tarifnog sistema, nabavke novih vozila, ulaganje u infrastrukturu namenjenu javnom prevozu predstavlja još jedan od bitnih činilaca kojim grad Beograd preko Direkcije za javni prevoz nastoji da podigne nivo javnog prevoza, a adatacija terminusa "Borča 3" predstavlja samo još jedan korak u tom smeru. Ukupna vrednost izvedenih radova na terminusu "Borča 3" iznosi 7.500.000 dinara.

[Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda]

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži