Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Могућност ангажовања неких од свеже пристиглих ИК-112М на линији 405

0

Видим, стигло 10 нових ИК-112М, јуче је 3252 био паркиран на терминусу Вождовац /Трошарина/.

Апелујем надлежнима да почну да ангажују нова, климатизована возила на линији 405, мени је данас било тако вруће и загушљиво у возилу са гр. бр. 90 на овој линији (полазак у 17.55 са терминуса Вождовац), да ми се вртело у глави и мутило пред очима цео пут. Питам се шта ће бити кад крену још горе врућине у јуну, јулу, па и августу, шта треба, да неко падне у несвест или, не дај Боже, изгуби главу успут? Безбедност и здравље путника је битније од којекаквих изговора за неслање нових возила за Рипањ!

Такође, возило са гаражним бројем 76, иначе редовно задужено на 405-ици, пушта ужасне звуке из мотора. Космајци и ГСП-овци уопште, ДОКЛЕ ЋЕТЕ ВИШЕ СЛАТИ ОВАЈ ОТПАД ОД АУТОБУСА ЗА ГЛУМЧЕВО БРДО? Изгубили смо стрпљење!

busevi.com objavljeno

  3 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Волео бих да ми неко стручан објасни где лежи проблем у траси линије 405, па нова возила не могу да саобраћају на њој? Да ли су у питању авалске кривине, једна оштра кривина између стајалишта “Рашин мајдан” и “Рипањ брдо” или, пак, нешто треће? Квалитет линије једноставно више није одржив са старим возилима, од чега је најмлађе из 2005. године (ИК-103Ф). А што се двоцифрених (градских) линија тиче, па не мора свако возило да буде климатизовано: ти људи углавном краће путују од нас приграђана, а многа насеља имају тушту и тму алтернатива.

  Рипањац 405 objavljeno
   Рипањац 405 (anonymous)

   Космајци ПОД ХИТНО да ставе климатизована возила на 405, крајем ове и почетком наредне седмице најављују се ЕКСТРЕМНО ВИСОКЕ температуре, наредне среде и до 41°C! Учините то, мислите о здрављу ваших путника из Рипња, док неко не липше! Било какви изговори и шандрмације нас апсолутно НЕ ИНТЕРЕСУЈУ.

   Рипањац 405 objavljeno
    Рипањац 405 (anonymous)

    Ниједан нови на 405… Очекивано, ма браво, тако треба! ?

    Али зато је неко одлучио да читава плејада нових возила која је требало да се нађе на потезима 300 и 400 буде задужена на линијама 27Е, 53 и 89. Стварно ван сваке памети: неко може да се вози климатизованим возилом јер му линија већим делом (или цела) пролази кроз зону 1, а ви Рипањци скапавајте од врућине, ви сте зона 2 и 3! Чак ни поменутим житељима Миријева, Видиковца и Чукарице не одговара што су им линије прешла у Космај, и са те стране их потпуно разумем! Зато је решење вратити 27Е у Карабурму, а 53 и 89 у погон Нови Београд, да сви будемо срећни и задовољни. По мом личном мишљењу ипак је био бољи претходни систем расподеле линија у којима су неке сада потпуно приватне линије половично припадале ГСП-у, а половично приватнику или “Ласти”.

    Ако нова возила стварно не могу на 405, онда нека ставе оба нова возила на 407, да имамо бар 2 сигурна возила и, ако је могуће, нека оспособе климе на старијим ИК-112Н из 2008. године и комплетно их ремонтују, па нека их ставе на 405 уместо кршева који сада возе.

    Рипањац 405 objavljeno
     ×

     Prijava