Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Предлог за измену трасе линије 404 (Пиносава – Рипањ /центар/ – Мала Иванча)

1

Dopuna: Predlog izmenjen (11.01.2018) od strane korisnika @ Рипањац 405

Пошто су Малоиванчани недавно изразили жељу да и за њих објавим предлог за увођење градске линије, ред је и да њима испуним жељу, стварно имају недопустиво катастрофалан превоз.

Осим тога, овим предлогом би се драстично побољшао и превоз у Рипњу после 10 година таворења: гужве би биле драстично смањене, а линија 405 далеко растерећенија него сада, па би се можда и стекли услови за пуштање нових аутобуса и за овај део Рипња.

Број ангажованих возила (радним данима): 4.

Шта мислите о предлогу?

404 – траса

СМЕР А:

ПИНОСАВА – Нова 3 – Булевар патријарха Германа – Пут за Рипањ – Авалска – Пут за Трешњу – Пут за Павићевац – Крагујевачки пут – Пут за Малу Иванчу – МАЛА ИВАНЧА

СМЕР Б:

МАЛА ИВАНЧА – Пут за Малу Иванчу – Крагујевачки пут – Пут за Павићевац – Пут за Трешњу – Авалска – Пут за Рипањ – Булевар патријарха Германа – Нова 3 – ПИНОСАВА

busevi.com objavljeno

  44 answers

  osmi putnik (anonymous)

  Podrzavam predlog da se produzi linija 404 do Male Ivance, mnogo vise putnika bi prevezla tada, sada je nedovoljno iskoriscena. Jednom kad sam se vozio do Tresnje sa 404, ukupno je duz cele trase bilo 7 putnika u atobusu, ja sam bio 8. putnik.

  osmi putnik objavljeno
   Anonymous

   Jedno mi samo nikada neće biti jasno, kažu za puštanje linije ulicom Put za Malu Ivanču do okretnice u Maloj Ivanči potrebno da se dogovore dve opštine.

   Ne razumem zašto je to potrebno ako su obe opštine beogradske opštine, zašto da se dogovaraju, zar za puštanje neke linije na teritoriji grada Beograda nije nadležan sekretarijat za Bg prevoz kao i za sve ostale linije? Uostalom kada se krene od stajališta “Avalski cvet” ka centru Male Ivanče desna strana ulice se nalazi na teritoriji Male Ivanče a leva na teritoriji Ripnja sve do Manastira je tako, od manastira obe strane ulice su na teritoriji Male Ivanče, i sad iako bi linija celom dužinom ulice desnom stranom prolazila teritorijom Male Ivanče da bi se pustila do okretnice u Maloj Ivanči potrebno je da se dogovaraju opštine…
   U tom slučaju koliko opština je trebalo da se dogovori da bi bila puštena linija 47 na primer, i jesu li se dogovarali Voždovac i Vračar kada su produžene 401 i 402? Koliko linija u Beogradu prolazi kroz više opština?

   Jesu li se sve opštine medjusobno dogovarale kada je pustana 491, 450, 470… pa onda 581, 860… kroz koliko opština one prolaze…

   Anonymous objavljeno
    Рипањац 405 (anonymous)

    Предлог сам данас проследио надлежнима на даљу проверу и поступање.

    Рипањац 405 objavljeno
     3Nele87 (anonymous)

     I ja mislim da ne treba da se 404 dira sa trase na kojoj je trenutno. Moj predlog je da se uspostavi nova mini bus linija koja bi isla recimo od stare okretnice 404 u Brdjanskoj ulici, pa do centra dalje putem za Tresnju, pa putem za Malu Ivancu do manastira, ili ako se postigne dogovor izmedju opstina moze i do Male Ivance. Napomena: Put za Tresnju i Put za Malu Ivancu nisu opsluzeni gradskim prevozom.

     3Nele87 objavljeno
      Рипањац 405 (anonymous)

      Mislim da ne treba da se 404 dira sa trase na kojoj je trenutno. Neka uvedu drugu liniju sa M.Ivancu. Tresnja – Bela reka nije lose, ali mislim da tako i treba da ostane.

      Не бих се сложио. Хтели ви то да признате или не, 404 на тренутној траси вози више ваздуха него људи (то је бар случај на делу између ЖС Рипањ и Беле реке, нема више од 5 до 6 путника у возилу) и као таква треба да буде измештена из Беле реке. Не могу да прежалим литре потрошеног горива на вожњу енормно малог броја путника. Измештањем 404 до Пиносаве решио би се деветогодишњи проблем превоза у делу Рипња између централног дела насеља и Санаторијума, а и Малоиванчанима би коначно грануло Сунце. Доста смо гледали препуне 405-ице у шпицу и трпели свакодневне кварове – ред је да и ми добијемо превоз достојан човека. Што се Беле реке тиче, опет не сумњам да је потребна боља веза са центром Рипња, па сам као компромисно решење предложио појачање линије 407, а затим преседање на 405 и, ако предлог буде усвојен, измењену 404. Шта мислите о томе?

      Рипањац 405 objavljeno
       Jaaa (anonymous)

       Mislim da ne treba da se 404 dira sa trase na kojoj je trenutno. Neka uvedu drugu liniju sa M.Ivancu. Tresnja – Bela reka nije lose, ali mislim da tako i treba da ostane.

       Jaaa objavljeno
        Anonymous

        Sta god, neka je i linija lokalnog karaktera barem do Pinosave, bolje i da se preseda na Avali nego da imamo kao sto je sada slucaj autobus na svaka 4 sata. Zivim i Ivanci 29 godina i ovo je sve samo ne normalan prevoz. Dok Centi, Opovu, Simanovcima uvode tj produzuju gradske linije ovde je izgovor da nema dovoljno putnika a u sastavu smo Beograda. Naravno da bi bilo bolje da imamo do Trosarine prevoz ali to jedino ima smisla ako bi autobus isao kracom putanjom a ne sada kao 470 preko Ralje.

        Anonymous objavljeno
         Anonymous

         Bolje je da trenutnu trasu linije 404 prebace na broj 412. Jer potez 400 do 409 nisu lokalne linije. A liniju 404 neka produze do Male Ivance.

         Anonymous objavljeno
          ×

          Prijava