Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Предлог за промену локације и уређење стајалишта ”Раља /центар/” (#2551)

0

Поштовани, због све већег интезитета саобраћаја на путу и самој раскрсници у центру Раље, неопходно је реорганизовати стајалишта, ради безбедније и адекватније размене путника, као и лакше фреквенције саобраћаја на раскрсници.

Наиме, стајалиште Раља /центар/ #2551, тренутно се налази непосредно пре саме раскрнице за парцане /ул.Проф.Андоновића-Рада Јовановића/, велики је број несавесних возача који се неправилно паркирају на самој раскрсници, а онда када и линије 4401, 4402, 4403, крену да стају за парцане, настаје колапс.

Наиме, за наведене три линије и не постоји адекватно обезбеђено стајалиште, те је по мом предлогу неопходно направити следеће:

Стајалиште #2551, изместити 50-100м напред на проширењу код пумпе изградити аутобуску нишу, где ће се возила безбедно искључивати и укључивати у саобраћај, мислим да би најбезбедније било изместити стајалиште одмах на почетку проширења код пумпе са десне страна из правца града, јер непосредно након тога креће и кривина, па би неугодно било да стајалиште буде дубље, не би се реметило ништа, тренутно постоји довољно простора поред пута да се стајалиште адекватно изгради, евентуално би се сузило скретање за некадашњи “ТИЗ”, али обзиром, да то готово нико не користи, мислим да не би био проблем, ово стајалиште користиле би линије 408, 450, 451, 470, 470А /из правац парцана/, 491, 491А, 4401, 4402, 4403 / 4401-3 из правца парцана/

Неопходно би било обележити стајалиште за линије 474, 470А, 4401, 4402, 4403, из прваца града, односно сопота, према Парцанима., које би било увучено 50ак. метара у улицу Рада Јовановића према Парцанима, за ово стајалиште не би требала посебна изградња, осим обележавања на коловозу и стајалишног стуба на тротоару, уз евентуално постављање станичне натстрешнице.

У смеру према граду стајалиште #2552 остало би не промењено, притом би га користила и линија 474, уместо досада што је стајала на самој раскрсници.

Након измештања стајалишта раскрсница би се могла и адекватно правилно обележити као што је на фотографији коју достављам, након тога требало би учестало контролисати неправилно паркирање, а по потреби затражити од ЈКП Сопот, измештање контејнера на другу локацију, нпр. прекопутра стајалишта #2552, код ознаке за скратње за Парцане, или у улицу совјетског савеза, као и непосредно након Маркета Маковица, на проширење где је некада била трафика.

Достављам вам фотографије и надам се да ће људи подржати предлог.

busevi.com objavljeno
  Darko (anonymous)

  Uraditi to i uspostaviti liniju 408L koja bi isla preko zeleznicke stanice Ralja kako bi izasla na stanicu Ralja (Drumine). Uzeti 1 vozilo od 408 i dodati jos jedno vozilo, to bi bilo 2 vozila na svakih sar vremena. Stim bi 408 imala 3 vozila i na svakih 50 minuta bi isla.

  Darko objavljeno
   ×

   Prijava