Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Предлог за увођење линије 410 (Вождовац – Парцани)

1
Рипањац 405 (anonymous)

Мислим да су Парцанци стварно заслужили квалитетан превоз, с обзиром на то да имају свега пар полазака у току дана.

Ова линија би ишла у експрес режиму до Кружног пута: прескакала би сва стајалишта од окретнице тролејбуса до стајалишта “Кружни пут”.

Зашто баш број 410? Мислим да број 409 треба да понесе садашња линија 503, ипак је мало глупо да она једина штрчи међу 9 линија потеза 400 које окрећу на Вождовцу.

Шта мислите о предлогу? ?

410 – траса

СМЕР А:

ВОЖДОВАЦ – Бебелова – Баштованска – Паунова – Булевар ослобођења – Булевар ЈНА – Булевар патријарха Германа – Крагујевачки пут – Тринаестог октобра – Професора Андоновића – Шумадијска – Космајска – Раља – ПАРЦАНИ

СМЕР Б:

ПАРЦАНИ – Раља – Космајска – Шумадијска – Професора Андоновића – Тринаестог октобра – Крагујевачки пут – Булевар Патријарха Германа – Булевар ЈНА – Булевар ослобођења – Паунова – Црнотравска – Саве Машковића – ВОЖДОВАЦ

Рипањац 405 objavljeno

  26 answers

  D (anonymous)

  Ja podrzavam predlog zato sto moramo peske od Drumina do Parcana (kad nema autobusa za Parcane).

  D objavljeno
  Anonymous

  Владо ја сам лично радио задњи попис у засеоку Трешња који припада Малој Иванчи па тако знам колико ту има становника који су ту стално настањени са сталном адресом пребивалишта а не викендаши који имају викендицу па наврате понекад…

  А ти број становника по 12 катастарских реона у Малој Иванчи можеш  лако проверити у општини….

  Ето да ти удовољим рећићу ти да од засеока Трешња до центра Иванче, ма има  и 15км, јел ти сад лакше… 🙂

  Од центра Иванче па до авалског цвета има исто  колико има и од авалског цвета до центра Рипња, па нико не оспорава да део трешње који је у Рипњу да је то Рипањ, само вама смета који сте у Иванчи, е то не разумем… Нико не  оспорава да су и Равни Гај Рипањ,  колика је само територија  Рипња па се нико не нађе паметан да оспорава иједан засеок Рипња да је његов део… Да ли Прњавору смета што је у Рипњу, да ли делу Ибарске смета што је у Рипњу, а колико од цемтра Рипња има до Ибарске??

  Уосталом територија ових насеља је таква још од када постоје ова насеља, и сви староседеоци  Трешње не оспоравају да су у Иванчи, само вама који се тек доселите вама смета и хтели би одма да мењате нешто што је више од 200 година тако, ти старпседеоци са Трешње су се до пре 15година сахрањивали на гробљу које је у центру Иванче, јер су поштовали своје насеље, а сада дођоше паметњаковићи да нам соле памет…

  Anonymous objavljeno
  Vlada Tresnja 8 poena

  Kakva mržnja čoveče, o čemu pričate? Zar zaista mislite da mi je glavna preokupacija u životu, to kako se zove mesto mog stalnog prebivališta? Mrzim Malu Ivanču zbog adrese u ličnoj karti. Jadna konstatacija u najmanju ruku. Mene isključivo interesuje kvalitet života, a to pre svega zavisi od infrastrukture kojom naselje raspolaže, a Trešnja po tom pitanjiu, nema samo kanalizaciju, dok je sve ostalo uređivano godinama unazad. Upravo Vi svojim pisanjem “satanizujete” (nedefinisan i glup izraz) Trešnju i negirate njeno postojanje, i to izgleda samo zato što njeno stanovništvo čini preko 90% doseljenika mahom iz Beograda. Zašto vam to smeta, ostaje misterija, a činjenica je da su svu pomenutu infrastrukturu ti doseljenici doneli sa sobom, uključujući i znatno poboljšan javni prevoz u odnosu na period od pre petnaestak godina. Kakvo je stanje bilo pre, poznato mi je, s obzirom da sam u Prnjavoru imao vikendicu pre nego što sam se doselio na Trešnju 2009. godine iz čistog zadovoljstva i ekonomskog interesa, a to je opet moja lična stvar. Ako već niste imali prilike da obiđete Trešnju malo detaljnije, odnosno da zađete u veliki broj njenih lokalnih ulica, čime bi valjda primetili na desetine i stotine kuća, od kojih vikendice sigurno ne čine ni trećinu od ukupnog broja, savetujem vam da pogledate Google maps sa uključenom opcijom satelit, pri čemu se vidi svaka i najmanja kuća ma gde god da se nalazi. Tvrdnja, kako tek 200 stanovnika od ukupno 1700 registrovanih na teritoriji Male Ivanče, čine onaj deo Trešnje koji pripada Maloj Ivanči, krajnje je smešna. Bar polovina od pomenutog ukupnog broja stanovnika, ima stalno prebivalište na delu Trešnje u “ataru ” Male Ivanče, a to se bar lako da primetiti. Šta je konkretno problem sa tom činjenicom, zaista mi nije jasno. Uopšte ne želim da diskutujem ponovo o podeli naselja duž avalskog, odnosno kragujevačkog puta, jer je to prosto presedan na teritoriji grada Beograda. Nikakve logike da naselja koja ipak mogu činiti jednu celinu budu podeljena i na tri dela, a recimo, u zavisnosti od položaja, nemali delovi Trešnje su od Male Ivanče udaljeni i do osam kilometara, približna udaljenost Banovog brda od centra grada. Niko ne traži formiranje novih naselja iz neke obesti, već isključivo zarad određenih sadržaja koje to donosi, a opet, tiču se isključivo kvaliteta života.

  Što se mene lično tiče, slobodno možete loviti “prazne “ 408-ice, ali to onda učinite I sa 470-icom, pa možete iskoristiti priliku da dokažete kako je 470-ica puna već u Maloj Ivanči. Potpuno je normalno I očekivano da prigradske linije u određeno doba dana idu praznjikave, a 408-ica ima još i problem preklapanja sa lastinim linijama. I pored toga, putnika u većini itekako ima. Jel bi se iko iz Male Ivanče bolje osećao da se linija redukuje na dva sata recimo I time izgubi svaki smisao, a opet, verujem da bi u slučaju produženja 408-ice do Male Ivanče, išla tvrdnja kako je linija stalno puna. Problem je u neobjektivnosti pri pisanju, a zbog ogorčenosti vaše, a ne moje.

  Vlada Tresnja objavljeno
  Anonymous

  Vlado ne znam ko je ogorcen da li stanovnici Male Ivance ili ti?

  Mala Ivanča prema zadnjem popisu ima 1700 stanovnika, a od toga možda 200 otpada na deo tresnje koji je u sastavu male Ivanče!

  Popović ima 1500 prema zadnjem popisu, tako da zajedno ta dva naselja imaju 3000 stanovnika!

  Toliko je ocigledna vasa mrznja prema Maloj Ivanči, valjda ste ogorceni time sto vam pise u dokumentima da ste se naselili u Malu Ivanču, a ne postoji naselje Tresnja koje bi vi voleli da postoji…

  Hoćete da odvojim dva dana pa da snimim telefonom svaki polazak linije 408, celodnevno, da snimim na validatoru, datum i vreme, i popunjenost autobusa, pa da vidimo ko je u pravu, jel to hoćete?

  Uostalom vrlo dobro nadlezni znaju kolika je popunjenost 408.

  I ne bih se vise raspravljao sa vama, jer iz svakog vaseg komentara jos sa starog sajta, izbija mrznja prema stanovništvu Male Ivanče, jadno je sto toliko pokusavate nekoga da satanizujete.

  Idite u vase mesto odakle ste se doselili pa tamo odredjujte koliko ima stanovnika, a ovde postujte zvanicni popis stanovnistva.

  Odakle vam pravo, da vi koji nemate pojma o datom naselju, iznosite neistine o broju stanovnika, odakle vam pravo na tako nešto?

  Stidite se!

  Anonymous objavljeno
  Vlada Tresnja 8 poena

  Sole je jedan od retkih koji razume problemtiku skaradnih lastinih prigradskih linija, čiji se redovi vožnji nisu menjali i po 40 godina.

  Koja to 408-ide celodnevno na pola sata, kad joj je interval na 35 minuta do 16:15h, a onda kreće na svakih 47 minuta radnim danom, dok subotom saobraća na 45, a nedeljom na čak 68 minuta? I koji to pokasci idu sa svega par putnika sa Banjice? 408-ica je zajedno sa 405-icom, skoro pa uvek solidno popunjena. To što se potrefi i poneki praznjikav polazak, potpuno je normalno kad isped nje odu čak dva lastina busa, a o toj problematici sam naširoko pisao još dok je bila stara verzija sajta. Gomila retkih i nefunkcionalnih linja sa čestim preklapanjima u toku dana. 408-ica je jedina rentabilna i smislena linja, i njoj treba dati prioritet u odnosu na ostale. Ako ćemo da pišemo o broju putnika na takav način, onda treba biti realan pa reći i da 470-ica u većini od Ralje ide sa malim brojem putnika. Prost primer je i ovo skraćenje koje je imala 470-ica, pa je morala ići onim nakaradnim putem za Malu Ivanču, gde se i automobil jedva provuče, odnosno, mimoiđe sa drugim vozilom jedan dobar deo trase . Kod avalskog cveta izađe tridesetak putnika, dok u autobusu ne ostane više od desetak putnika, i to na polasku iz Beograda u 15:15. Polazak u 17:15 linije 470 naravno, takođe ne preterano popunjen, pošto sam i na Avali često uspevao da sednem. Prvi sam za to da dobijete više polazaka, pa i da se produži 408-ica do Male Ivanče, ako nema boljeg rešenja, uz dodavanje vozila naravno, ali nemojte pisati neistine i budalaštine samo zato što ste ogorčeni (mislim na stanovnike Male Ivanče). Takođe, shvatite da je velika većina stanovništva dela avalskog poteza od skretanja za Zuce do Ralje, stacionirana duž avalskog, odnosno kragujevačkog puta, dok okolna naselja, Mala Ivanča, Popović, Stojnik, Babe, Parcani itd, imaju teko po nekoliko stotina stanovnika. Većinski deo tih toliko pominjanih 1500 stanovnika Male Ivanče, čine stanovnici jednog dela Trešnje, a ne same Male Ivanče. To naravno ne znači da treba da budete odsečeni od ostatka sveta, već vam treba omogućiti normalno funkcionisanje putem javnog prevoza u toku celog dana, i to važi za sva okolna mesta, pošto sigurno niko ne zaslužuje da ima autobus svega par puta u toku dana. To traži veliku borbu nažalost, ali bolje i tako, nego sedeti skrštenih ruku, pa će jednog dana nešto morati i da se promeni.

  Vlada Tresnja objavljeno
  sole 467 poena

  @ Anonymous

  Problem slabe popunjenosti na pojedinim linijama je uzrokovan i samim redom vožnje. Ako neko naselje ima 5 polazaka tokom celog dana , a recimo na 3km od najudaljenije tačke u naselju gradski prevoz koji ide na 5 – 10 , šta će da uradi? Da li će da čeka nekoliko sati do sledećeg polaska ili će da pređe ta 3km do najbližeg stajališta sa linijama koje imaju normalan red vožnje?

  Problem je i u tome što su mnoge linije nekadašnjeg ITS2 sistema prevaziđene , mahom zbog toga što se dosta naselja proširilo i povećao broj stanovnika , tako da su nekadašnja vikend naselja postala naselja kao i bilo koje drugo u užem delu grada. Zatim , ima dosta linija koje imaju korisne trase , ali saobraćaju samo u jednom smeru ili imaju do 5 polazaka u toku celog dana. Da bi se dobio funkcionalan sistem neophodno je da navedeni problemi budu otklonjeni.

  sole objavljeno
  Anonymous

  U redu je to da treba povećati polaske ka Parcanima, to stoji, ali da li ste vi svesni da i na tih par polazaka sadasnjih na liniji 474 iz Beograda u tim polascima ima svega 5-6 putnika iz Parcana, eventualno neki polazak popodne ako ima više kada je špic.

  Van špica odgovorno tvrdim da iz Beograda za Parcane i iz Parcana za Beograd ima samo po par putnika, u autobusu koji može da poveze 50 putnika…

  Nadlezni bi trebalo da urade sledeće, kad neko traži liniju kao na primer tu 410, lepo da puste probno mesec dana i brojaci putnika na svakom polasku, pa ako se utvrdi da ima putnika onda ostaje linija, evo to bih stvarno preporučio da se uradi sa ovim predlogom za 410, i kada se onda ustanovi brojanjem da 90% posto polazaka zvrnda potpuno prazno, sta ćemo onda…

  Mada ako može linija 408 da zvrji prazna na svakih 30 minuta, a ODGOVORNO I PROVERENO TVRDIM da 80% polazaka linije 408 sa okretnice Drumine krece prazno, da li bude 3 putnika to je pitanje, od Drumina pa sve do Prnjavora linija 408 ide sa par putnika, jos ni jedan polazak 408 van špica nije dosao do Avale a da su bila popunjena mesta za sedanje, ulazi na Trosarinu sa 10ak putnika… ništa nije bolje ni sa terminusa Vozdovac 408 kreće odatle sa 10 putnika,

  dok Lastine linije 470, 491 bivaju krcate već na stajalištu Trosarina.

  Uprkos tome linija 408 ipak saobraća celodnevno na svakih 30 min, mislite da oni nemaju uvid koliko putnika koristi 408, NARAVNO da imaju, ali to tako mora, to je linija GSP i ona može i prazna da saobraća… i  da joj okretnica bude na sred magistralnog puta, što je presedan zavrsiti liniju na sred magistralnog puta a ostala naselja neka prelete… 

  Mala Ivanča i Popović imaju daleko više putnika nego Parcani pa ni njima godinama ne odobravaju ni jedan dodatni polazak, iako je svaki polazak linije 470 već na autokomandi pun…

  Anonymous objavljeno
  Anonymous

  A да једноставно тражите да 474 постане нормална линија?

  Anonymous objavljeno
  ×

  Prijava