Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Предлог за увођење стајалишта ”Велики Мокри Луг” на линији 70

7

Потреба је увести стајалиште на линији 70, Велики Мокри Луг, само стајалиште би Икеи донело нове купце из Великог Мокрог Луга и Калуђерице, а и других делова града, нпр. Сви који гравитирају булевару, лакше је стићи до тог стајалишта него до било ког другог, за исто постоје техничке могућности у оба смера, пошто би било смештено на бензинској пумпи. Потребно је само са једне стране изградити а са друге поправити стотинак метара тротоара.

Хвала.

busevi.com objavljeno

  24 answers

  sole 467 poena

  Sve što se radi , mora jasno i konkretno da se prezentuje , uključujući i mapu i fotografije sa konkretne lokacije i da se označi tačno mesto lokacije. Naravno i prednosti konkretnog predloga , kao i svi mogući razlozi za uspostavljanje. Takođe i da se navede šta je potrebno od radova da se obavi , pa da se pošalje DJP ili da se postavi ovde pa da administratori sajta upute predlog nadležnima.

  Primera radi , ja sam izneo konkretan predlog za uspostavljanje stajališta u zoni Plavog mosta , sa sve mapom i označenim mestima gde je izvodljivo uspostavljanje stajališta , kao i neophodnim radovima. Takođe sam izneo i prednosti uspostavljanja stajališta. Krajnji rezultat svi vrlo dobro znamo.

  sole objavljeno
   С.П. (anonymous)

   Kod nekadasnjeg spomenika, postoji sve, i podzemni prolaz ispod autoputa, i odlicna preglednost sa obe strane, i prevoj je, tako da nema izgovora kako autobus ne moze da staje na usponu. A putnika bi u oba smera podosta. I sve bi to minimalo kostalo. A moze se i na lokaciji kod nadvoznjaka VMLug napraviti stajaliste u oba smera takodje, ili cak na benzinskoj stanici. Resenja je mnogo. I bilo koje da se odabere pun pogodak je!

   С.П. objavljeno
    Alexx_25 (anonymous)

    Za stanovnike Velikog Mokrog Luga i Kaluđerice je jednostavno previše presedanja za tu udaljenost od grada. Ali 70-ica je fenomen linija… Prolazi na granici ta dva gde živi na hiljade ljudi i NEMA STAJALIŠTE! Prosto neverovatno. Opravdanja za to nema. Svi mi koji smo prošli kod Zmaj pumpe znamo gde se nalazi stajalište za linije 607, 611 i 711 tako da izgovor da ne postoje mogućnosti za uvođenje stanice na granici VML i Kaluđerice ne pije vodu. Umesto da se do autokomande dolazi za 10 minuta, potrebno je oko 40 minuta, plus se ne zna koja od linija 17, 31, 46 je opterećenija. Neverovatno je da nadležni toliko zatvaraju oči kad je ovaj deo grada u pitanju.

    Alexx_25 objavljeno
     vicecity (anonymous)

     Lokacija kao stvorena za uvučeno stajalište 70 iz pravca NBG…

     Odmah uz nadvožnjak u VML, a putnika u povratku koliko želite. Naselje Klenak, VML, Stražarska kosa, tako blizu a tako daleko.

     Ovako kombinacija 46/55/ do Zvezdare 17/31 do Konjarnika, pa neka građani trećeg reda presedaju.

     vicecity objavljeno
      Stefan (anonymous)

      Pod hitno je porebno uvesti ovo stajaliste, i to u oba smera. Stajalistem Veliki Mokri Lug bi se resio problem prevoza za gradjane Kaludjerice i Velikog Mokrog Luga, posto ako bi se isto realizovalo na samom prevoju kod podvoznjaka koji ide ispod autoputa bilo bi na desetak minuta pesaka velikom broju zitelja pomenuta dva naselja, i dalo za oba naselja direktnu vezu sa Autokomandom i Novim Beogradom.

      Stefan objavljeno
       Anonymous

       Stajaliste, VMLUG – KALUDJERICA,  na pomenutoj liniji moze se realizovati na samom prevoju, sa obe strane Autoputa postoji parcela u koridoru, kao i podvoznjak za prolazak pesaka i automobila, a samo stajaliste se moze realizovati kao stajaliste kod Zmaj pumpe, i to bi grad kostalo veoma malo, sve ostalo postoji, a mnogima bi olaksalo, i rasteretilo potez 17 ice i 31.

       Anonymous objavljeno
        Goca VML (anonymous)

        Vozila sam se linijom 70 i vidim da je uvedeno stajaliste kod Laste. Nadam se da ce to pomoci nekim ljudima iako smatram da je ka gradu trebalo napraviti malu okretnicu za sta postoje uslovi umesto sto se autobusi okrecu na ulazu u pogon Kosmaj. Sada me zanimaju dve stvari:

        1. Da li neko UOPSTE planira da uvede stanicu na autoputu izmedju Kaludjerice i Velikog Mokrog Luga?

        2. Koja je sada svrha postojanja linije 38L?

        Kod Laste i pogona Kosmaj sada idu cak tri linije gradskog prevoza i zaista smatram da je postojanje linije 38L suvisno i bespotrebno barem na sadasnjoj relaciji. Zaista se nadam da ce ta linija biti objedinjena sa linijom 38 i da ce saobracati barem od Mostara do VML jer se ovako bespotrebno trosi gorivo.

        Zasto za liniju 70 nije napravljena neka manja okretnica kod Laste zaista mi nije jasno vec je onako nakaradno uvedena stanica. U svakom slucaju je sjajno sto se neko setio da bi za tu liniju mogla da se uvede stanica na tom mestu. Sada jos samo ostaje da vidimo da li ce se neko setiti da je stanica za liniju 70 potrebna izmedju VML i Kaludjerice i da li ce nekom pasti na pamet da uvodjenje stanice kod Laste za liniju 70 znaci da vise nema potrebe za linijom 38L, barem nema potrebe da saobraca samo do Kosmaja.

        Goca VML objavljeno
         Anonymous

         Potpuno je apsurdno da linija nema stajaliste kod pijace Bubanj potok i na Benziskim pumpama Veliki Mokri Lug, ko kaze da je nemoguce neka pogleda stajalista na Novobeogradskoj strani autoputa i ukljucenja, mislim na stajalista posle zmaj pumpe a pre Simanovaca, ovo je diskriminacija nas sa ove strane reke. Pod hitno uvesti stajalista na ove dve likacije, i to za sva vozila ITS koja prolaze tuda…

         Veliki pozdrav

         Anonymous objavljeno
          ×

          Prijava