Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Протести због поскупљења горива и њихов утицај на одвијање јавног превоза и живота уопште – Апел за мирно решење проблема без блокада

0
Рипањац 405 (anonymous)

Јуче (08.06.2018.) је цео град стао на сат времена – од 17:00 до 18:00. Дошло је до протеста због поскупљења горива. Цео јавни превоз је био у колапсу. Онако гладни и измождени, враћајући се са посла (а неки и из школе) били смо принуђени да дреждимо по највећој врућини чекајући да се хаос склони. Да зло буде веће, најављени су још радикалнији протести.

Разумем штрајк радника ГСП-а и приватних превозника, свакако да гориво треба за њих да буде јефтиније да би превоз функционисао квалитетно, али да ли је могуће да није било другог решења него да нас узурпирате ни криве ни дужне? Уосталом, било је људи којима је било много горе од нас. То су они који су јуче у том периоду чекали интервенцију Хитне помоћи. И не би смели ни трена више да чекају, јер може бити касно.

Пре него што тако нешто следећи пут урадите, запитајте се да ли се у неком од санитета налазио неко Вама драг? ЗАПИТАЈТЕ СЕ ШТА БИСТЕ УРАДИЛИ У ТОМ ТРЕНУТКУ? И ЗАПИТАЈТЕ СЕ КАКО БИ ВАМ БИЛО ДА НЕКОГ ДРАГОГ, НЕ ДАЈ БОЖЕ,  ИЗГУБИТЕ НА ТАКАВ НАЧИН? Колико је “по закону” приуштити себи такав луксуз и не дати колима Хитне помоћи да се пробију? У најмању руку бесраман и врло себичан чин, који бих, да сам неко и нешто, квалификовао без много двоумљења као покушај убиства. Волео бих да се полиција позабави проблемом овако неорганизованих и непријављених протеста.

Још једном смо послали “прелепу” слику у свет. Увек смо били овакви. Егоистични и безосећајни за потребе других. Част изузецима.

Рипањац 405 objavljeno

  7 answers

  brainiac 148 poena

  Ripanjac, vi imate problem sa direkcijom za prevoz, a okupljeni građani direktno sa vrhom države, koja, očigledno nema nameru da smanji cene goriva samo na osnovu žalbi.

  brainiac objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Prvo, protest je bio građanski, a ne u organizaciji GSP vozača.

  Добро, ово нисам баш најбоље дефинисао, па је испало како не треба. Жао ми је што сам их уопште умешао у целу причу, мислим да ипак већина возача ГСП-а није штрајковала, али чија год да је замисао овај протест, за сваку је осуду, бар на овакав начин. Ништа се није лепим постигло? Не слажем се! Ево прелепог примера код нас у Рипњу. Захваљујући гомилама жалби на рачун лошег функционисања линије 405 и на рачун недостатка клима уређаја, коначно смо добили 1 климатизовани аутобус. Надамо се да ће их у будућности бити још, послали смо и предлоге за реорганизацију линија 404 и 405 надлежнима. Сваког тренутка очекујемо одговор, надајмо се потврдан, јер су та 2 предлога рађена тако да је у обзир узето тренутно нимало сјајно стање у ГСП-у са возилима и возачима, водећи рачуна о њиховом броју.

  Овај пример еклатантно и недвосмислено показује да није све тако црно. Чак ни у овој нашој малој Србији. 🙂

  Рипањац 405 objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Ако је заиста гориво поскупело, немам ништа против да се протестује, АЛИ уз благовремену пријаву надлежним органима и организацију мера обезбеђења и алтернативних путних праваца, тако да најава иде НА СВА ЗВОНА ујутру на јутарњем програму куда ће ићи јавни превоз за време блокада и слично. И ми смо хтели у Рипњу да организујемо протест због катастрофалног превоза, па бисмо испоштовали тај законски минимум. Да се самоцитирам јер очигледно нисте добро прочитали целу причу:

  Да смо организовали протест због лошег превоза у Рипњу, ми бисмо бар тај законски минимум испоштовали…

  И ја се бојим за будућност земље чији старији овако ПОРАЗНО размишљају. А ако је текст толико беспризоран, ево, дајем пуну слободу администраторима да га обришу / блокирају, неки очигледно прете да га претворе у политичко бојно поље, што овде није дозвољено.

  Рипањац 405 objavljeno
  Bulbuderac (anonymous)

  @ Anonymous objavljeno 11.06.2018

  Promasio si temu, sajt… verovatno i zivot kad tako nesto ovde pises. Gradjanska duznost?; “nije razgovorom ni lepom resilo” naglasavam, napisao si LEPOM.

  Ako ti se ne svidja, uzmi sve sto moze da ti stane u otvorenu saku i dovidjenja. Srecan put, uzivaj.

  Bulbuderac objavljeno
  Anonymous

  Ljudi, kakva je ovo tema i kada je to postalo prihvatljivo širiti spekulacije i propagandu na ovom sajtu? Potpuno neverovatan tekst, ne znam odakle da počnem… Prvo, protest je bio građanski, a ne u organizaciji GSP vozača. Šta se to njima spočitava? Da li možeš da navedeš proverljive slučajeve nedozvoljavanja vozilima Hitne pomoći da prođu. Slučajeve napadanja majki sa malom decom koje samo žele da prođu? Ili si se bavio hipotetičkim situacijama iskonstruisanim na osnovu netačnog medijskog izveštavanja tj. ciljanog okretanja građana jednih protiv drugih? Ne smem da napišem šta mislim o ovakvim zamenama teza i emocionalnim ucenjivanjima. Bez ikakve konkurencije jedan od najbesprizornijih momenata otkada je ovog sajta.

  Gladni, izmoždeni? Da li je ovo vežba dramatičnog pisanja? Aman. Inače poskupljenje goriva i struje između ostalog uvek povlači i povećanje cene osnovnih životnih namirnica, tako da bi moglo da se desi da stvarno ostaneš gladan i izmožden, ali iz obrnutog razloga.

  Egoizam i bezosećajnost je razmišljanje isključivo o sopstvenom komforu (umesto one druge nepristojne reči). Egoizam i bezosećajnost nikada nije i neće biti to da se pretrpi ili podrži nešto zarad šireg interesa. To se zove solidarnost i društvena svest. Iz tvog celokupnog pisanja na ovom sajtu je jasno da si veoma mlad, a ja se iskreno bojim za budućnost zemlje čiji mladi ovako razmišljaju. Dobra vest je da to što si mlad znači i da ćeš neke od ovih stavova moći lako da koriguješ. Iskreno ti to želim. Za početak više čitaj.

  Anonymous objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Пријатељу, у праву си за карту и њено поскупљење, али да ли је заиста “по закону” задржавати људе који чекају интервенцију Хитне помоћи и нападати мајке са малом децом које само желе да прођу? Да смо организовали протест због лошег превоза у Рипњу, ми бисмо бар тај законски минимум испоштовали… Ко иде код доктора и породице са децом би смели да прођу.

  Рипањац 405 objavljeno
  Anonymous

  @ Рипањац405

  Како то сви ми грађани “ни криви ни дужни”?

  Неће бити да је тако, да смо на време обављали како треба своју грађанску дужност не би долазило до оваквих ситуација… И теби и свима нама се од гладних уста узима још и још, и никад краја…

  Како ће бити бољи квалитет тог јавног превоза ако гориво овако поскупљује, то значи да ћеш и ти и сви ми плаћати још скупљу карту за превоз…

  И у овој земљи се никада ништа није разговором ни лепом решило, јер док би мудри решавали дијалогом луди се наживели и напунили своје ионако пуне џепове….

  Anonymous objavljeno
  ×

  Prijava