Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Функционисање јавног превоза и рад зимске службе (2018/2019)

0

Још један зимски талас, још једно “изненађење” за путаре “Београд пута” и “Шумадија пута”… Ово се дешава већ по ко зна који пут.

Било је великих проблема у функционисању линије 405, како јуче, када је један од аутобуса упао у канал поред пута, тако и јутрос, када је саобраћај нормализован тек око 06:40 часова. Проблема је било и на линијама 402 и 403. Обе линије су саобраћале скраћено, једна до центра Белог потока, друга до цркве у Зуцу. Такође је и један од аутобуса на линији 408 слетео с пута синоћ, и само пуком срећом није било повређених (мада ми нешто и није веровати новинарима, судећи према положају у коме се аутобус налазио). Проблеми су били присутни и на линијама 406Л и 407Л, где раде минибуси. Аутобуси на линијама 47 и 94 су једно време саобраћали само до Миљаковца, а после – како се ко снађе.

И још једном се вртимо у овом зачараном кругу, и ко зна када ћемо из њега изаћи. Ово се сваке, али баш сваке године понавља, и никако да се неко дозове памети. Дошао сам у посед фрапантног податка који гласи да путари само јуре километре да би зарадили, а притом не поспу ни трунчицу ризле, а још мање соли. Да се ја нешто питам, овакав однос према Београђанима би био драконски кажњен: сви главнокомандујући би били моментално смењени, а путарска предузећа доведена у савршен, готово немачки ред.

Јесте да домен овог сајта уопште није зимска служба, али од ње апсолутно зависи и функционисање јавног превоза. И немојте мислити да се мој претпоследњи пасус односи на политику, напротив. Односи се на свакодневно функционисање града, од кога зависи много штошта: здравље, посао, школа.

busevi.com objavljeno

  4 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Тема комотно може да промени име у “Катастрофално функционисање јавног превоза зими услед неодговорног рада зимске службе” јер се СВАКЕ БОГОВЕТНЕ ЗИМЕ понавља иста прича!

  Невероватно колико су лицемерни ови из “Београд пута” – за хаос који се јуче десио криви су им МЕТЕОРОЛОЗИ?!

  За њихову лицемерну информацију, господи би било боље да схвате да је АПСОЛУТНО НЕМОГУЋЕ потпуно тачно предвидети шта ће се збити и у наредних сат времена, а камоли неколико дана, увек постоји неко плус/минус одступање, па макар било минимално! Као будући метеоролог морам да кажем господи из БГ пута – ПА СРАМ ВАС, БРЕ, БИЛО!!! Ви сте ДУЖНИ да будете у приправности 24/7 кад год се најави снег, а најаве је било већ данима уназад! Али не, они једним оком гледају Авалски торањ, а другим ципелу!!!

  Лето: град омлати летину, криви су метеоролози.

  Истина: криви су пољопривредници што то нису осигурали и поставили противградне мреже! Облак се буквално за 5 минута може претворити из сасвим безазленог у градоносну суперћелију, поготово данас у време када су изражене климатске промене, на шта ми апсолутно немамо моћ да утичемо, све и да имамо и милијарду расположивих ракета!!!

  Зима: снег од 5 центиметара прекрије путеве, опет криви метеоролози.

  Истина: криви су ПУТАРИ, чија је ДУЖНОСТ да бацају со и ризлу и да их чисте!

  ПА ДОКЛЕ?!

  Епилог јучерашње неодговорности и марифетлука (напомена: измене више не важе, извор: Блиц):

  1. застој на линији 74;
  2. застој на линијама 25 и 26 у Крушевачкој;
  3. застој на линијама 23 и 53 у Благоја Паровића;
  4. линија 65 је била скраћена до Омладинског стадиона;
  5. линија 405 је ишла само до стајалишта “Рашин мајдан”;
  6. нека од линија са потеза 300, или чак сав потез 300 није окретао у Устаничкој, већ код Цветкове пијаце.
  Рипањац 405 objavljeno
   Рипањац 405 (anonymous)

   @ N

   Исправљам се, после цркве… Бар сам тако прочитао.

   Рипањац 405 objavljeno
    N (anonymous)

    A gde to kod crkve u Zucu ima kanal? 🙂

    N objavljeno
     Рипањац 405 (anonymous)

     Управо сам чуо да је јуче и једно возило са линије 403 завршило у каналу код цркве у Зуцу.

     Рипањац 405 objavljeno
      ×

      Prijava