Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Јавно обраћање Дирекцији за јавни превоз и ГСП – у Београд због катастрофалних возила и неостварених полазака на линији 405

0

Реших да кажем све што ми је на души, јер ми је доста више овог терора који се годинама уназад “спроводи” на потезу ка Глумчевом брду. Поента је да што више људи види и схвати каквим се аутобусима возимо и какав третман имамо, једна тема ипак није довољна да би све стало.

Поштована Дирекцијо и ГСП – у, не пада нам на памет да више трпимо вожњу овим кантуринама, свакодневне изостанке полазака (или њихова кашњења) и недостатак климе лети, а у неким возилима и недостатак грејања зими. Да ли је могуће да само изналазите изговоре да не пошаљете ни један једини Конекто, а камоли неке новије аутобусе? Те вам је крива гужва, те вам је крива инфраструктура, те су вам можда криви и вандали. Што се трећег проблема тиче, шта онда изигравају оне камере које су постављене у старијим возилима, јесу ли можда и оне постављене као “украс”? За својих 1120 динара месечно очекујем достојанствен третман идентичан оном у урбаном делу града. Аман, људи, ти аутобуси не возе теренски рели, већ линију 405.

Изостанци полазака овде нису изузетак, већ правило. Јако често се догађа (по зимском реду вожње) да изостану 2 узастопна поласка, па онда САТ ВРЕМЕНА нема следећег возила. Ало, људи, ко ће мени да правда то кашњење у школу, на посао, на лекарски преглед? Знате и сами да неки професори у школама и многи шефови на нашим радним местима и нису баш толерантни према ученицима и радницима из приградских насеља који сигурно не касне ни из каквог хира, већ зато што им није дошао аутобус (или два). Друго, не пада ми на памет да висим на стајалишту по сат времена на -20 или +40 степени. И млади људи, иако су издржљивији, имају своју границу трпљења одређених услова. Шта треба, да колабирам да бисте се ви дозвали памети? Ако сте мислили да смо свемоћни, да имамо крила као Дедал и Икар, да свуда можемо да стигнемо на време уз овакво стање и притом останемо здрави, варате се.

О преласцима из једног у друго возило на Трошарини да и не говорим. Ево једне, сада већ давне ситуације крајем августа 2015. године, чисто да сликовито прикажем како то изгледа, извините ако сам се превише расплинуо. Нови аутобуси типа ИК-112ЛЕ тада још нису стигли, па је стање на линијама 405 и 407 било готово идентично. Тог јутра се аутобус на линији 407 покварио код стајалишта “Санаторијум”, у смеру ка Вождовцу. 405 – ице, наравно, ни од корова, да би двадесетак минута касније наишао “Аривин” аутобус прекомандован са линије 47. Е, када сам се враћао креће право малтретирање. Шетали су нас из једног у други аутобус (у питању је линија 405) у року од пола сата сигурно једно 5, 6 пута и, погађајте, ниједан није кренуо! На крају је кренула једна 407 – ица, али једва.

busevi.com objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  ВАЖНО: Допуна јавног обраћања

  ЉУДИ МОЈИ, ПА ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ?! 3 нереализована поласка за једно вече (20:35, 20:55, 21:35 – 11. 10. 2017.)?!

  Не пада нам на памет више да ћутимо, трпимо и гледамо овакво стање! Чиме ми то нисмо заслужили нове аутобусе? Осећамо се ГЕТОИЗИРАНО у односу на централна насеља! Стално се измишљају неки изговори само да се не пошаље нови аутобус за Рипањ!

  Морам да замерим и својим суграђанима Рипањцима на великој пасивности што се овога тиче! Да ли вам је лепше да седите скрштених руку, ћутите и гледате овај МИЛЕНИЈУМСКИ ЈАВАШЛУК, или желите да имате квалитетне, чисте и исправне аутобусе? Ако то желите да постигнете, пишите коментаре и притисните надлежне мноштвом коментара док не попусте! Зато, шта се чека? У АКЦИЈУ! ПУТНИК ЈЕ УВЕК У ПРАВУ!

  А што се тиче нереализованих полазака, нешто ми смрди и на измишљање кварова од стране возача, као у стара, “добра” времена до тамо негде 2014. када се јавашлучило само тако. Тада су легално вршени комбиновани поласци линије 405 и иних линија потеза 400 (обично 402+401+405 комбинација), што је однедавно опет почело да се практикује. Ниво горива је мерен врбовим прутићем, чисто да се види да ли може да догура до “Глумца”, међутим, возило би без горива остало већ на, нпр. стајалишту “Ристе Стефановића”.

  Ево једне ситуације са краја 2013. године из приче једне путнице. Касно вече, ближи се поноћ. Аутобус на линији 405 у смеру ка Глумчевом брду стиже на стајалиште “Колонија”. Возач путницима објављује да не може даље уз образложење да је “спао каиш”. Одмах се видело да се ради о инсценираном квару, јер је возач окренуо аутобус и брзином светлости замакао уз Чаршију, јер да је стварно спао каиш не би могао ни педаљ да мрдне.

  Рипањац 405 objavljeno
   ×

   Prijava