Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Autobusi na liniji 704E?

0

Moze li neko da mi objasni kako je moguce da vec vise puta vidjam autobuse na 704E. Koliko ja znam ta linija je ukinuta. Da li je opet uvedena?  Ako jeste, koja su stajaliste te linije, kada su polasci?

Hvala.

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 606 poena

  Odgovor nadležnih vezano za prijavljenu nepravilnost u obeležavanju vozila gar.br. 303:

  Poštovani,

  Navodi korisnika usluga prevoza u vezi vozila garažnog broja A – 303 su tačni. Naime, vozilo garažnog broja A – 303, kao i druga vozila iste generacije, poseduje elektronske pokazivače natpisa i broja linije tipa BS210.06A 196 BUSSE starije generacije, za koje nije moguće vršiti izmenu u memoriji brojeva linija. U periodu od 2011. godine do danas je u više navrata raspisivana javna nabavka usluge održavanja elektronskih displeja, ali nije bilo eksternih izvođača zainteresovanih za ovu vrstu usluge, odnosno partiju na tenderu.

  Kako vozači nemaju mogućnost izbora oznake linije 704 na elektronskom displeju navedenog vozila, već isključivo 704E, vozači su obavezni da koriste papirne pokazivače (iste preuzimaju od dispečera pogona prilikom izlaska vozilom na liniju ili od otpravnika ukoliko se vozilo upućuje na rad sa jedne na drugu liniju tokom eksploatacije u saobraćaju) i iste postave na odgovarajuća mesta sa prednje, ulazne i zadnje strane vozila.

  U prethodnom periodu je uloženo mnogo napora, pojačana je kontrola i edukacija vozača u cilju poboljšanja obeleženosti vozila oznakama od značaja za informisanje putnika, što je rezultiralo i značajno manjem broju primedbi putnika, prijava Unutrašnje kontrole i nadležnih inspekcijskih organa u vezi sa navedenim. Takođe, u toku je priprema nove javne nabavke za uslugu održavanja i popravke elektronskih pokazivača na autobusima, u cilju opravke istih na više od 50 autobusa u sastavu voznog parka JKP GSP „Beograd“.

  U skladu sa navedenim, nadležnom saobraćajnom pogonu „Zemun“ kojem pripada navedeno vozilo će biti upućen nalog da preduzme potrebne mere u cilju dodatne edukacije vozača i kontrole obeleženosti vozila pre izlaska u saobraćaj, čime će vozilo biti obeleženo u skladu sa važećim propisima.

  busevi.com objavljeno

   3 answers

   busevi.com 606 poena

   Hvala Vam na dodatnoj informaciji. Prosleđeno je nadležnoj službi prevoznika na dalju proveru i postupanje.

   busevi.com objavljeno
    Anonymous

    Garažni broj sa natpisom 704e je #303 !

    Anonymous objavljeno
     busevi.com 606 poena

     Linija 704E nije uvedena, verovatno se radi o grešci u obeležvanju vozila (ukoliko nam prosledite garažni broj vozila, datum, smer kretanja, prijava se može dostaviti nadležnima). Liniju 704E menja linija 704, odnosno nije aktivan ekspres režim na datoj liniji.

     busevi.com objavljeno
      ×

      Prijava