Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

CAF tramvajem do Banjice

0
sole 463 poena

Uskoro tramvaji marke CAF počinju da saobraćaju i do Banjice. Danas su viđeni na probnoj vožnji u Bulevaru oslobođenja i Vojvode Stepe. Pored linije 9 , priča se da će i na liniji 14 da saobraćaju.

sole objavljeno

  Best answer

  Voždovac (anonymous)

  Od danas dva CAF tramvaja od četiri ukupno koliko ih ima na ovoj liniji saobraćaju na liniji 14, Ustanička – Banjica. Na liniji 9 ih nisam primetio.

  Dopuna (22.11.2017): Nakon što su od ponedeljka krenuli da saobraćaju sa dva vozila na liniji 14 (Ustanička – Banjica), tramvaji marke CAF od danas sa dva vozila saobraćaju i na liniji 9 (Blok 45 – Banjica). Tramvaji su prilagođeni osobama sa invaliditetom.

  Voždovac objavljeno

   20 answers

   Voždovac (anonymous)

   Došlo je do određenih korekcija – sada na liniji 9 (Banjica – Blok 45) saobraćaju tri CAF tramvaja radnim danima, dok vikendom saobraćaju četiri takva vozila. Na liniji 14 (Ustanička – Banjica) situacija je ista, dakle dva CAF tramvaja saobraćaju i radnim danima i vikendom.

   Voždovac objavljeno
    beogradjanin (anonymous)

    Pa problem je nastao od početka. Uzimani su španski tramvaji 2011. godine koji nisu bili prilagodjeni našim šinama. Od cene tog tramvaja ti se zavrti u glavi. Izgledaju kao metro vozovi, nisu kompaktni. Iste godine pušten je u rad i Most na Adi koji još nije završen, jer bi preko tog most trebali voziti i tremvajem. Most je plaćen preko 450 miliona evra. Pušten je u rad, a da nije ceo projekat ni dan danas završen, što je mimo svih pravila. Jedan arhitekta je rekao da je to pogrešan most na pogrešnom mestu.

    beogradjanin objavljeno
     Marko (anonymous)

     Ove godine (2018) bi trebalo da se ukine 14 i uvede 4.

     Marko objavljeno
      Anonymous

      Prema nezvaničnim informacijama uvođenje linije 4 je planiranio od sledeće godine.

      Anonymous objavljeno
       Рипањац 405 (anonymous)

       Уклоните соло чешке трамваје са “деветке” радним даном!

       Расподела трамваја на овој линији није добро урађена, превидели су један мали детаљ: “Шпанац” јесте отприлике дугачак као и упарени КТ4, али има и мањи капацитет због вишка седишта, а пролаз између њих је узак, па је јако незгодно када је гужва, ја сам се једва провукао до излаза пре неки дан!

       Гужве су веће него пре, имајући у виду и чињеницу да је бр. ангажованих трамваја, не знам ни ја зашто, смањен са 16 на 13. Кад су већ ставили “Шпанце” који имају проблем са капацитетом (не кажем да их треба дирати, кад су већ купљени и стављени) нека повећају број трамваја или нека склоне соло Чехе и ставе више дуплих и “Швајцараца” са приколицама радним даном, соло Чех није трамвај за врло оптерећену линију као што је 9!

       Рипањац 405 objavljeno
        Luka (anonymous)

        Očito je ta implementacija bila potpuni promašaj. Pogotovo 2 i 3 varijanta. Ali to je bilo pa prošlo.

        Luka objavljeno
         sole 463 poena

         @ Luka

         Ako malo bolje pogledaš , primetićeš da se odustalo od implementacije Nove mreže linija , zato što “probni balon” nije najbolje prošao kod građana. To što su odatle odradili par stvari , ne može se nazvati ni delimičnom implementacijom.

         sole objavljeno
          Luka (anonymous)

          Narode, imam samo jedno pitanje: pre otprilike 2 godine se pominjalo u sklopu reorganizacije GSP linija i uvođenje tramvajske linije 4 Tašmajdan – Banjica 2. Slavija je završena i zna li neko pobliže o ovome? Da li se odustalo od uvođenja ove linije? Hvala unapred!

          Luka objavljeno
           ×

           Prijava