Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Da li će ponovo vratiti status prigradake opštine ?!

0
Anonymous

Da li je moguće da će ponovo vratiti status prigradake opštine pod izgovorom decentralizacije, da li vi znate šta znači i statutom odredjeno da je neka opstina prigradska? Samim tim ta opstina nema pravo na GSP prevoz izmedju ostalog.

Podsetite se malo kako je bilo pre 10g kada su bile prigradake opštine, tada je bilo zabranjeno da GSP linija ulazi na teritoriju prigradske opštine.

Decentralizacijom opštine gube većinu prava koje imaju gradske opštine.

Samo će vas prevesti žedne preko vode da dozvolite da vam to urade i ponovo daju odresene ruke predsedniku prigradske opštine, da moze na svojoj opštini da donosi uredbe nezavisno od skupstine grada, sve ono sto su dužne gradske opštine prema Gradu, prigradske nisu dužne, i SVE ONO STO JE DUŽAN GRAD DA OBEZBEDI GRADSKIM OPŠTINAMA, uključujući i GSP prevoz, NIJE DUŽAN DA OBEZBEDI NA TERITORIJI PRIGRADSKE OPŠTINE!

Dok su bile zvanično prigradske, opština Sopot na primer, je po svojoj volji “ucenjivala” ljude i samo na toj opštini ljudima nisu želeli da overe zdravstvenu knjižicu kao nezaposlenom licu, nisu hteli da overe ni radnu knjizicu, niti da uvedu diplomu u radnu knjižicu ako vlasnik kuće u kojoj lice stanuje nije izmirilo porez, o tome su posle pisale i novine kada je nakon centralizacije, opština Sopot morala da povuče tu bezakonitu uredbu, i da poštuje zakon koji važi za svaku od 17 opština.

E to ćete ponovo da dobijete takozvanom Decentralizacijom, ne daju oni decentralizaciju da bi bilo bolje ovim ionako zapsotavljenim opštinama, nego daju decentralizaciju da još vise mogu i zakonom da otpisu te prigradske opštine, a da se Grad Beograd posveti samo centralnim opštinama.

Znači od ove godine će i zvanično da potvrde da Grocka, Barajevo, Obrenovac, Sopot, Mladenovac i Lazarevac nisu Beograd.

Anonymous objavljeno

  6 answers

  Anonymous

  Што се тиче издвајања из ИТС-а то су будалиштине обичне. Прво зато што Дирекција за јавни превоз додељује линије превознику што је у овом случају била СП Ласта. Дирекција такође може поново да напише конкурс и да додели превоз неком другом превознику који ће обављати ефикасније превоз а Ласта ако нема одговарајућа возила може комотно да пакује кофере. Ласта је ту само само превозник који за задужен да вози одређене линије и ништа више.

  Anonymous objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Čak se onako iz nezvaničnih izvora pominje u Lasti da će uskoro Grad linije SP Lasta izdvojiti iz ITS, i da će Lasta sama formirati cene prevoza nezavisno od Direkcije za javni prevoz.

  ИЈУ?!

  Мислим стварно… И то чисто сумњам, јер није џабе дељено на 4 зоне у старту, ти из “Ласте” превише дају себи за право јер су бахати МОНОПОЛИСТИ!

  Рипањац 405 objavljeno
  Anonymous

  @ Рипањац 405

  Ovde se ne radi o tome kako će organizovati potez 300, 400, 600, 700, ti potezi su ionako i u doba prigradskih opština bili kao i sada.

  Ovde  se radi o tome da će vraćanjem statusa prigradske opštine teritorija tih opština gde sada saobraćaju Lastine linije biti definitivno lišena svake dalje mogućnosti da se u naselja na tim opštinama pušta GSP linija, i da prevoz u tim prigradskim naseljima odnosno u 3 zoni nikada neće imati normalan interval polazaka.

  Čak se onako iz nezvaničnih izvora pominje u Lasti da će uskoro Grad linije SP Lasta izdvojiti iz ITS, i da će Lasta sama formirati cene prevoza nezavisno od Direkcije za javni prevoz.

  Što znači da će cena karte na Lastinim linijama u prigradskim opštinama onda biti kao sada na primer cena karte ka opštini Arandjelovac… odnosno kako budu rukovodioci SP Lasta odredili koliko će koje naselje plaćati kartu.

  Zato je njima toliko bitno da pošto poto izmene statut Beograda i vrate status prigradske opštine.

  Narod nko nista ne pita, oni će znači jednostavno da se skupe u skupštini grada i izglasaju to, a narod je samo marva koja ima da vuče bez da se išta pita…

  Anonymous objavljeno
  Anonymous

  Ja to odavno pričam, ali ljudi iz prigrada ne shvataju šta znači status prigradske opštine.

  Anonymous objavljeno
  Рипањац 405 (anonymous)

  Чисто сумњам да ће децентрализацијом доћи до неке озбиљније реорганизације превоза у смислу смањења броја полазака, бар што се тиче ГСП – ових потеза, међутим, планирана су спајања, ренумерације, скраћења и укидања неких линија.

  Уосталом, ево како би све то требало да изгледа на ГСП – овим потезима након друге фазе, на основу података којима располажем у компјутеру:

  1. Потез 100: планирано је скраћење 109 до пута за Дунавац;
  2. Потез 200 (линија 202): остаје иста;
  3. Потез 300: остаје исти;
  4. Потез 400: линија 503 са садашњег потеза 500 је требало да понесе неки од 4XX бројева (требало је 409, али то ће вероватно бити други број, највероватније 410 или 411);
  5. Потез 500: линија 552 (која је нажалост укинута) би требало ако је опет уведу да се преусмери кроз Макиш старим обреновачким друмом све до Руцке, уз укидање 553;
  6. Потез 600: линије 601 и 611 биле би скраћене до ЖС “Нови Београд”, 602 би из Војвођанске ишла Нехруовом улицом до терминуса “Блок 44”, а 610 би се скратила до Блока 70;
  7. Потез 700: планирано је спајање линија 35 и 704, тј. увођење мегалиније 35 (Лешће – Земун Поље), спајање 705 и 706Е и скраћење 707 до Ушћа.

  Ограђујем се од сваке одговорности за изнесено и  напомињем да ово нису моје жеље и предлози, већ планови надлежних. Суд о томе нека дају мештани дуж наведених потеза.

  Рипањац 405 objavljeno
  Anonymous

  Sta je sad ovo? Nadam se da neko moze da mi objasni. Ali ako ce se ostvariti, to znaci da veci deo poteza 300 otpada, jer ulazi u Grocku, kao i neke linije sa poteza 400 jer, ako se ne varam, ulaze u Barajevo i Sopot… Još jedna stvar je cudna, moguce je da onda i Surcin odlazi u prigradske opstine, onda i potez 600 otpada… Ovo me je bas iznenadilo :/

  Anonymous objavljeno
  ×

  Prijava