Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Gde će biti izmešten terminus Glavna železnička stanica (Savski trg)?

0
Anonymous

Poštovani, pošto se zbog izmeštanja Glavne železničke stanice izmešta i stajalište za linije javnog prevoza koje tuda saobraćaju, znam da će novi terminus biti blizu mosta Gazela. Moje pitanje je gde će to tačno biti i kada se okvirno može očekivati da do izmeštanja dođe? Takođe, šta će se dogoditi sa tramvajskim linijama koje tuda saobraćaju?

Anonymous objavljeno

  Best answer

  busevi.com 696 poena

  Odgovor nadležnih:

  Pozicija novog terminusa u zoni mosta “Gazela” predviđena je ispod same konstrukcije mosta u produžetku mostarske petlje (kako je i u priloženoj slici koju je @sole poslao), odnosno severno-zapadno od novog tržnog centra koji je u izgradnji.

  Precizniji datum izgradnje terminusa kod mosta Gazela zavisi od dinamike radova u projektu “Beograd na vodi” i izmeštanja železničke infrastrukture, za šta u ovom momentu nemamo precizne informacije.

  Takođe, izmeštanje autobuskog terminusa “Glavna železnička stanica” nemaju uticaja na odvijanje tramvajskog saobraćaj.

  Dopuna (11.02.2019):

  Ranije je bilo planirano da kompletna okretnica sa Savskog trga bude prebačena podno Gazele, u blizinu novog tržnog centra koji je u izgradnji. Međutim, kako se njegov završetak očekuje tek 2020. nije realno da autobusi ranije dođu na ovu destinaciju.

  Kako nezvanično saznajemo (Blic), alternativna varijanta je da okretnica bude izmeštena par stotina metara dalje, u Balkansku ulicu, između Nemanjine i Admirala Geprata.

  busevi.com objavljeno

  3 answers

  sole 467 poena

  Za linije na kojima rade Lasta i Strela se još uvek ne zna da li će ići na novi BAS u bloku 42 ili ovde , dok ostale linije koje se okreću na Savskom trgu , biće skraćene do pomenute okretnice.

  sole objavljeno
   Anonymous

   @sole

   Da li će sve linije biti preusmerene tu ili samo prigradske?

   Anonymous objavljeno
    sole 467 poena

    Evo slike.

    sole objavljeno
     ×

     Prijava