Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Izmene na linijama broj: 3, 3L zbog radova na izgradnji tramvajske infrastrukture preko Mosta na Adi (od 15.01.2019)

0

🚧

U sklopu izvođenja radova na izgradnji tramvajske infrastrukture preko Mosta na Adi i povezivanja tramvajskog koloseka za kretanje tramvaja sa Mosta na Adi ka Rakovici, koje će izvoditi JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda” u periodu od 15.01.2019. godine do 04.06.2019. godine, menja se režim rada linija JGP na sledeći način:

 • Ukidaju se tramvajske linije 3 i 3L
 • Uspostavlja se autobuska linija 3A na relaciji Savski trg – Kneževac, na kojoj će saobraćati: radnim danom 8 autobusa (po 2 autobusa SP „Karaburma“, SP „Kosmaj“, SP „Novi Beograd“ i SP „Zemun“), koji su obezbeđeni redukcijom po jednog vozila sa linija 15, 43, 52, 53, 77, 83,
  96 i 704 ; subotom i nedeljom po 6 autobusa (po 2 autobusa SP „Kosmaj“, SP „Novi Beograd“ i SP „Zemun“), koji su obezbeđeni iz napora.
  Trasa linije 3A: Savski trg – Savska – Bulevar vojvode Mišića – (Topčiderska u smeru ka Kneževcu) – (Topčiderska – Gardijska u smeru ka Savskom trgu) – Bulevar patrijarha Pavla – Patrijarha Dimitrija – Oslobodilaca Rakovice – Oslobođenja – Kneževac

Uspostavljaju se stajališta u visini tramvajskih stajališta u oba smera: „Železnička stanica Topčider“, „Topčiderska okretnica“, „Patrijarha Pavla“, „Rasadnik“, „Košutnjak“, „Vareška“, „Miška Kranjca“ i „Slavka Rodića“.

Autobusi sa linije 3A će koristiti postojeća stajališta JGP-a.

Red vožnje (3A)

busevi.com objavljeno
  Zarko 4 poena

  Pitanje za nadležne u GSP-u: zašto je zamišljeno da linija 3A ide samo do Savskog trga, umesto dalje kroz Nemanjinu, preko Slavije i ka Paliluli? Autobus bi mogao da se okrene na kružnom toku kod Omladinskog stadiona i da vozi tramvajskim šinama celom deonicom, pretpostavljam.

  Ovakvom izmenom režima saobraćaja su stanovnici Palilule odsečeni od prevoza koji ide direktno do Slavije i to sa jedne od prometnijih stanica na opštini, a pogotovo u tom delu, budući da je Omladinski stadion mesto mnogih presedanja i početnih stajališta i povezuje stanovnike Karaburme, Višnjičke banje, Slanaca i Velikog Sela sa ostatkom grada.

  Zarko objavljeno
   Nova poruka…
   Dodaj fotografiju dodaj link fotografije