Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Javno obraćanje Direkciji za Javni Prevoz i Beogradskoj upravi – Primedbe na organizaciju “prigradskih linija”

Gradjanin drugog reda (anonymous)

Poštovana gospodo pošto smo vam se obraćali više puta bezuspešno i bez odgovora, rešio sam ovako javno da vam se obratim i kažem vam da to kako se ophodite prema gradjanima Grada Beograda je stvarno žalosno, to kako ljude delite na one privilegovane kojima uvodite i po tri linije  GSP-a u njihovo naselje, samo zato jer su u drugoj zoni. Vi toliko očigledno radite samo u korist 1 i 2 zone i jasno nama dajete do znanja da mi koji smo van druge zone nemamo prava na normalan prevoz. Zasto tako delite teritoriju na dva dela, zasto gradjane delite na one koji imaju pravo da se voze non stop GSP i na one kojima je dosta 3 polaska u toku dana. Ako vam se i obratimo uvek dobijamo isti odgovor kako niste u mogućnosti da nam poboljšate prevoz, pa se pitamo po čemu to 1 i 2 zona moraju stalno biti privilegovani, zašto njima u njihova naselja moraju da ulaze po tri linije javnog prevoza. Uzmite mapu pa pogledajte gde su na mapi pozicionirana naselja Begaljica, Ripanj, i onda u odnosu na njihovu udaljenost od Grada uporedite koliko je Mala Ivanča udaljena, pa recite onda zasto Begaljica moze da ima 95 polazaka GSP linije, zasto Ripanj moze da ima 4 linije GSP, a nama ne dopustate da udje 408 u naselje i saobraća umesto 470, ili bar da nam pustite veći broj polazaka na famoznoj 470 liniji

Šta  mislite o tome da uvedete jos jednu treću liniju za ova naselja, tipa Pinosava, Beli Potok, itd, itd, verovatno postoji još neka ulica u tim naseljima kuda ne ide vozilo GSP-a?

Evo ja dajem jedan predlog, nadjite samo trasu za tu treću liniju kuda će da ulazi u Beli Potok ili Pinosavu, Vrcin, Zuce…  i onda lepo ukinite prigradjanima njihovu linju i ta vozila iskoristite da date ovim naseljima i treću, četvrtu, ili cak petu liniju GSP liniju, jer šta će prigradjanima u prigradskim naseljima prevoz, pa realno, šta će prevoz onima koje ste svrstali u treću zonu, to za vas svakako nije teritorija Beograda, jer lepo kažete u opisu za zone – 1 i 2 zona za njih važi jedna karta i cena, i to je centar grada sa širim područjem, a treća zona su neka druga mesta koja nabrajate kao zasebne gradove.

Pa se ovako pitam laički, zasto nas onda uopste i u papirima navodno vodite da smo u gradu Beogradu?

Zaista bih voleo da ovaj kometar bude javno pismo za nadležne u Gradu Beogradu, jer mi je više muka od ovolike silne nepravde i ovakve diskriminacije, JA SE OSECAM KAO GRADJANIN DRUGOG REDA BEZ PRAVA DA MOGU NORMALNO OTIĆI DO “SVOG” GRADA, A PIŠE MI U DOKUMENTIMA DA ŽIVIM U GRADU BEOGRADU, A JA TAJ BEOGRAD NE MOGU NI DA VIDIM NORMALNO, PA DOKLE VIŠE TAKO MISLITE DA NAS SVRSTAVATE U NIŽU KLASU BEZ PRAVA NA NORMALAN ŽIVOT.

Gradjanin drugog reda objavljeno

12 answers

Рипањац 405 (anonymous)

Откуд знате, можда се коначно смилују нешто да учине, два аргумента вам иду у прилог:

  1. Стигло је још 10 нових “СОР” аутобуса из Чешке, тако да је број ових возила овом испоруком порастао на 30 (наручено је 100 возила укупно). Следеће недеље стиже још 10.
  2. Број жалби на линију 470 је никад већи, бар откад ја пратим овај сајт, а то чиним скоро 2 године. Када се пре скоро 2 године подигла прашина око 408-ице (хтели су поново да је скрате до Трешње), од тога се одустало због великог броја жалби, па вам можда том логиком повећају број полазака.

Тако да, наставите да се жалите, не можете ништа да изгубите!

Рипањац 405 objavljeno
Anonymous

To što su hteli da skrate 408-icu, to je samo dokaz da oni van druge zone ne žele ni pod tačkom razno da dopuste GSP da saobraća, jer je svima jasno da oni van druge zone više ne smatraju da je teritorija Beograda, to tvrdim i to jeste tako.

A to što  su 408-cu ipak nisu skratili, neće biti da je zbog žalbi gradjana, ne obaziru se oni na te žalbe, pa Ralja je pre puštanja 408 slala više puta dopise da im puste 408, pa se nisu na to obazirali i odbijali su uporno  sve dok tadašnji gradonacelnik Djilas nije samoinicijativno produžio 408 do Ralje zbog njegovih prijatelja koji su iz Ralje, a i sada tako isto je linija 408 ostala na ovoj trasi jer je predsednik opštine Sopot insistirao, u ime opštine se založio kod DJP da se ne skraćuje 408, a sve zato jer predsednik GO Sopot Živorad Milosavljevic ima sada snajku iz Ralje, pa naravno da će novim prijateljima da pomogne da im ostane GSP, snajka je ipak bitna stavka u porodici…

Znači sve je oduvek išlo preko veza i vezica, a običan čovek može da skupi i 1000 potpisa, nema od toga ništa.

Nadležni u Bgd možda uvažavaju potpise gradjana, ali samo onih u 1 i 2 zoni, njima se izlazi u susret, njima se uvode razne L linije, razne minibus linije, dosta samo da jedna ulica u Pinosavi, na primer, skupi potpise,  i odma dobije  liniju prevoza kroz tu ulicu, ali bukvalno je tako.

Suvisno je više i ponavljati to sve, jasno je svima da NIKADA neće “prigradske” linije imati normalan red vožnje, osim mozda 2 – 3 linije koje idu u centar opstine kao tipa 493 i 465, a sve ostale će imati samo po par polazaka za vek i vekova, i svi ti novi SOR autobusi koji su pristigli, završiće na tri linije – 493 (centar opštine Mladenovac), 465 (centar opštine Sopot) i 560 (centar opštine Barajevo).

Sve ostale linije koje su u rangu linije 470, nikada neće biti normalne linije prevoza, tu je svaka priča suvišna, ako njima zakon dozvoljava tako, da na teritoriji Beograda mogu postojati linije sa samo 3 polaska dnevno, onda je tu džabe polemisati.

Anonymous objavljeno
Милена (anonymous)

Потпуно подржавам ово јавно обраћање! Потпуно подржавам све што је до сада речено за јавни превоз за Малу Иванчу, не да је лош превоз, него је ужасан, само ћу додати да је заиста жалосно ово како се град Београд опходи према нама, жалосно и јадно!

Милена objavljeno
Dragan (anonymous)

У Београду се одавно са сажаљењем гледа на некога ко у школу или на посао у Београду путује Ластом. Ласта је постала симбол неког трећег света при Београду, далеког и тешко доступног, подручја у којем већина Београђана није била осим у на свадбама или другим породично важним догађајима. Одатле се становништво данас исељава.  До уништења приградских железница током реформи по диктату ММФ крајем 1960-тих тамо се сваки плац на продају јако брзо продавао, а становништво повећавало.

Већ тамо где постоји ГСП разлика је огромна. Тамо је непрекидно велика потражња за кућама, а многи и даље граде нове и нове, тежећи да дођу до јефтинијег и комфорнијег простора од станова, свесно жртвујући одређени део времена и трошкова за превоз на нешто већој удаљености. Када је линија Ласте 863 за Велику Моштаницу 30.децембра 2004. Замењена линијом ГСП 551, у кратком временском року цене некретнина су скочиле двоструко, иако превоз није постао ни минут бржи, а број полазака био тек нешто већи. Шта су добили купци некретнина у односу на пређашње стање, па су се помамили? Ништа осим превоза који је икако стандардизован.

Dragan objavljeno
dragan jovanovic (anonymous)

Pogotovo vikend Sopot – haos, Mala Ivanca jos gore, kao da zivimo u 18 veku. Zbog cega pitam u ime svih mestana ovih krajeva.

dragan jovanovic objavljeno
Nova poruka…
Dodaj fotografiju dodaj link fotografije