Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Javno obraćanje Direkciji za Javni Prevoz i Beogradskoj upravi – Primedbe na organizaciju “prigradskih linija”

0
Gradjanin drugog reda (anonymous)

Poštovana gospodo pošto smo vam se obraćali više puta bezuspešno i bez odgovora, rešio sam ovako javno da vam se obratim i kažem vam da to kako se ophodite prema gradjanima Grada Beograda je stvarno žalosno, to kako ljude delite na one privilegovane kojima uvodite i po tri linije  GSP-a u njihovo naselje, samo zato jer su u drugoj zoni. Vi toliko očigledno radite samo u korist 1 i 2 zone i jasno nama dajete do znanja da mi koji smo van druge zone nemamo prava na normalan prevoz. Zasto tako delite teritoriju na dva dela, zasto gradjane delite na one koji imaju pravo da se voze non stop GSP i na one kojima je dosta 3 polaska u toku dana. Ako vam se i obratimo uvek dobijamo isti odgovor kako niste u mogućnosti da nam poboljšate prevoz, pa se pitamo po čemu to 1 i 2 zona moraju stalno biti privilegovani, zašto njima u njihova naselja moraju da ulaze po tri linije javnog prevoza. Uzmite mapu pa pogledajte gde su na mapi pozicionirana naselja Begaljica, Ripanj, i onda u odnosu na njihovu udaljenost od Grada uporedite koliko je Mala Ivanča udaljena, pa recite onda zasto Begaljica moze da ima 95 polazaka GSP linije, zasto Ripanj moze da ima 4 linije GSP, a nama ne dopustate da udje 408 u naselje i saobraća umesto 470, ili bar da nam pustite veći broj polazaka na famoznoj 470 liniji

Šta  mislite o tome da uvedete jos jednu treću liniju za ova naselja, tipa Pinosava, Beli Potok, itd, itd, verovatno postoji još neka ulica u tim naseljima kuda ne ide vozilo GSP-a?

Evo ja dajem jedan predlog, nadjite samo trasu za tu treću liniju kuda će da ulazi u Beli Potok ili Pinosavu, Vrcin, Zuce…  i onda lepo ukinite prigradjanima njihovu linju i ta vozila iskoristite da date ovim naseljima i treću, četvrtu, ili cak petu liniju GSP liniju, jer šta će prigradjanima u prigradskim naseljima prevoz, pa realno, šta će prevoz onima koje ste svrstali u treću zonu, to za vas svakako nije teritorija Beograda, jer lepo kažete u opisu za zone – 1 i 2 zona za njih važi jedna karta i cena, i to je centar grada sa širim područjem, a treća zona su neka druga mesta koja nabrajate kao zasebne gradove.

Pa se ovako pitam laički, zasto nas onda uopste i u papirima navodno vodite da smo u gradu Beogradu?

Zaista bih voleo da ovaj kometar bude javno pismo za nadležne u Gradu Beogradu, jer mi je više muka od ovolike silne nepravde i ovakve diskriminacije, JA SE OSECAM KAO GRADJANIN DRUGOG REDA BEZ PRAVA DA MOGU NORMALNO OTIĆI DO “SVOG” GRADA, A PIŠE MI U DOKUMENTIMA DA ŽIVIM U GRADU BEOGRADU, A JA TAJ BEOGRAD NE MOGU NI DA VIDIM NORMALNO, PA DOKLE VIŠE TAKO MISLITE DA NAS SVRSTAVATE U NIŽU KLASU BEZ PRAVA NA NORMALAN ŽIVOT.

Gradjanin drugog reda objavljeno

  Best answer

  Sergej 36 poena

  Evo u daljem tekstu odgovor Sekretarijata za javni grada Beograda što ste tiče povećanja broja polazaka za Malu Ivanču:

  Poštovani,

  Zahvaljujemo se na sugestijama. U Sekretarijatu za javni prevoz smo analizirali Vaš zahtev i konstatovali sledeće:

  Trenutno prema važećem redu vožnje linije koje saobraćaju na teritorij Male Ivanče su sledeće:

  • 470 Beograd – Mala Ivanča sa 6 polazaka iz Beograda I 9 polazaka iz Male Ivanče
  • 470a Beograd – Parcani – Mala Ivanča sa 2 polaska iz Beograda
  • 460 Beograd – Mala Ivanča (autoputem) sa 2 polaska iz Beograda I 2 polaska iz M.Ivanče
  • 460a Bograd-Mali Popović – Mala Ivanča (autoputem ) 1 polazak iz Beograda

  Napominjemo da je Saobraćajni fakultet na osnovu masovnog brojanja putnika uradio studiju “Mreža linija I definisanje potrebnih kapaciteta”kojom nije predviđeno pojačanje postojećih linija duž Avalskog puta do Male Ivanče.

  Sekretarijat za javni prevoz će i dalje pratiti prevozne zahteve građana i u cilju boljeg funkcionisanja javnog prevoza preduzećemo mere iz svoje nadležnosti kada se steknu svi potrebni uslovi.

  Sekretarijat za javni prevoz

  Sergej objavljeno

  14 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Туга! :'(

  Док неко може свакодневно да иде од куће и да се враћа истој, неко због катастрофалног превоза мора да борави у студентском дому. Сви ћете се сложити да је код куће најлепше, па стварно је недопустиво имати овако мали број полазака. А они који кроје број полазака ни да застану, ни да заћуте, као да они нису имали неког драгог пријатеља у близини. Воде се логиком “Ма шта нас брига, то је приград, они нису достојни већег броја полазака и нових аутобуса, само нека штрафтају ка НБГД – у на 5 минута, па то је елита”! Или повећање броја полазака, или 404! А у нека срећнија времена разгранати БГ воз да иде за Младеновац, Лазаревац и Малу Крсну. Енде!

  Рипањац 405 objavljeno
   Anonymous

   Kao osoba koja je cetiri godine u srednju skolu i cetiri godine na fakultet putovala 470, imala sam tu nesrecu da iskusim probleme koje vecina mojih vrsnjaka nije. Pod tim problemima spadaju cekanje od sat i po vremena na —9 zimi autobus u 19:30h… Zasto? Jer je prevoz za Malu Ivancu izuzetno redak. Isto se desava i na +40 stepeni. Takodje sam bila primorena jedno vreme da provedem u studentskom domu, zajedno sa kolegama iz Republike Srpske i Crne Gore. Nemaju sredtava za vise polazaka? A ima sredstava da se svraca ujutru u 6:20 po sekretaricu direktora Laste u Vrcin i da se ona vraca autobusom u 16:15? Otkad Mala Ivanca staje u Vrcinu kad se putuje autoputem? Lasta je sinonim za gradjane treceg sveta. Sramota.

   Anonymous objavljeno
    Anonymous

    Jedan dobronamerni savet, ovakvim porukama nećete ništa postići.

    Anonymous objavljeno
     Anonymous

     Kažete Gradonacelnik u vestima rekao da ce prigradske linije biti isto kao i GSP? Pa vi izgleda jos verujete u bajke, on je to rekao i pre godinu ipo dana, i sta je poboljšao? Osim novih autobusa koje su gurnuli za Mladenovac na 493 i Sopot sto je dobio 6 novih polazaka, sada ce i ove nove autobuse da daju Mladenovcu i Sopotu, a sta je sa nama u Maloj Ivanči i Popoviću, mi smo kolateralna steta, ni na nebu ni na zemlji, niti nam daju GSP niti nam daju normalne polaske kao sto su dali na liniji 465, znas kada ce nama da omuguce normalne polaske kao na ostalim linijama, znas kad, LIMBURGA MESECA!

     Anonymous objavljeno
      Anonymous

      Bravo za javno obraćanje i za ovaj sajt koji sve ove informacije objavljuje i ukazuje na probleme,predloge putnika. Danas je gradonačelnik u izjavi za medije podvukao više puta da kvalitet prevoza mora biti isti na svim linijama (gradskim – prigradskim), konačno izjednačavanje prevoza za sve. Nadam se da će se istrajati na ovome, sve pohvale još jednom.

      Anonymous objavljeno
       brainiac 148 poena

       Nadam se da će se još ljudi osvestiti i prestati da plaćaju kartu jer usluga koja se pruža ne vredi ni 1% cene karte.

       brainiac objavljeno
        Duboko razočaran (anonymous)

        Poštovani čelnici Beograda, Grada Beograda, da li možete da nam objasnite sta treba da uradi putnik koji uredno kupuje mesečnu BusPlus kartu da bi imao odgovarajuću uslugu prevoza za cenu koju je platio? Koliko jos treba da platim da ne moram da čekam 4 sata polazak autobusa, da bih otisao do apoteke, do pijace, ili do bilo čega sto je neophodno ljudskom biću? Biću prinudjen da odustanem od kupovine karte, jer ne pada mi na pamet da bacim novac na mesečnu kartu a da ne mogu da je koristim, već ako mi zatreba lek, lekar, pijac, ja moram da plaćam komsiju da me prevozi autom… Pritom da li ste svesni da naselje koje nema apoteku na 15km u krug, ima polaske na svakih par sati, reč je o linjama 470 (8 poazaka na dan) i 460 (tri polaska u toku dana). Za ovakav prevoz vi tražite da vam neko plati kartu? E pa uz dužno poštovanje, ali moj novac više videti nećete!

        Duboko razočaran objavljeno
         Milenko (anonymous)

         Videćemo da li će se neko od nadleznih oglasiti povodom ovoga. Briga njih, oni rade šta oni hoće… Zašto sada Vesiću i Mali ne izadjete da nam objasnite šta je bilo sa toliko najavljivanim poboljšanjem prevoza i povećavanjem linija u prigradskom prevozu? Početkom 2016 ste obećavali med i mleko, sprovodili navodnu studiju, raspisivali konkurse, od tog obećanja proslo je godinu dana, niste ni jednu jedinu liniju dodali u prigradskom, dok na GSP linije i dalje uvodite nove… Dokle bre više tako?

         Milenko objavljeno
          ×

          Prijava