Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Kašnjenje BG:voz-a (07.08.2017)

0

Umesto planiranog polaska u 16:29 sa stanice Karadjordjev park, voz iz smera Ovce ka Batajnici kasni i dolazi u 16:40 (07/08/2017). S obzirom da je BUS plus kartica regularno i na vreme otkucana na ulazu u stanicu, a placena usluga prevoza nije pruzena blagovremeno i na odgovarajuci nacin (zbog cega je putnik propustio autobus na koji je trebalo da stigne, a koji ide u retkim intervalima usled letnjeg rezima saobracaja) kakva je procedura za zastitu prava korisnika usluge u ovom slucaju i sta uputstvo ili pravilnik o koriscenju usluga prevoza (ukoliko isti postoji) predvidja u ovakvim slucajevima?

busevi.com objavljeno
  busevi.com 650 poena

  Izvod iz pravilnika o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda:

  Red vožnje je akt kojim se utvrđuje plan obavljanja prevoza na liniji.

  Ako usled više sile ili drugih razloga koji se nisu mogli predvideti, odnosno sprečiti, dođe do poremećaja ili prekida u obavljanju linijskog prevoza, prevoznik mora bez odlaganja preduzeti mere na otklanjanju uzroka poremećaja odnosno prekida.

  Mere koje prevoznik preduzima u slučajevima iz stava 1. ovog člana su:

  1. radno angažovanje zaposlenih na otklanjanju uzroka poremećaja, tj. razloga zbog kojih je došlo do prekida u pružanju usluge linijskog prevoza,

  2. hitne popravke vozila i sistema za napajanje vozila sa električnom vučom kojima se obezbeđuje obavljanje linijskog prevoza i

  3. preduzima i druge mere koje utvrdi nadležna organizaciona jedinica.

  Dakle, pravilnikom je predviđena obaveza poštovanja planiranog reda vožnje, ali isto tako postoji mogućnost da dođe do odstupanja zbog različitih vanrednih događaja koji se nisu mogli ranije predvideti (kvar, nezgoda, elementarne nepogode…)

  Takođe, pravilnik predviđa i kaznene odredbe ukoliko prevoznik ne postupa po utvrđenim pravilima, odnosno, ako nije preduzeo sve mere u cilju što je moguće bržeg otklanjanja problema na liniji a zbog čega je došlo do poremećaja u realizaciji planiranog reda vožnje.

  Prevoznik je u obavezi da o poremećajima na liniji obavesti službu zaduženu za nadzor, u konkretnom slučaju to je Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda (27. marta 43-45, Beograd), kojem se i putnici mogu obratiti.

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava