Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Koja službena lica imaju pravo na besplatan prevoz u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu ?

0
Arhiva 1.18K poena

PITANJE (1):

Poštovani,

Sobzirom da je u javnosti dostupnom pravilniku o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu navedeno da pravo na besplatnu vožnju imaju pripadnici Vojske Srbije u uniformi, pripadnici policije u uniformi i pripadnici komunalne policije u uniformi, dok nigde nije navedeno da ova službena lica bez uniforme mogu da koriste usluge javnog prevoza bez nadoknade, molimo Vas za dodatno pojašnjenje koja lica imaju pravo na besplatnu vožnju u vozilima javnog prevoza, pošto je čest slučaj da se lica u civilu voze bez karte, a prilikom kontrole samo kažu “službena”, nekada čak i bez pokazivanja “službene legitimacije” kontroloru.


PITANJE (2):

Poštovani, retko koristim gradski prevoz – samo kad ostanem bez goriva. Ali ima jedna nejasnoća, zašto radnici BusPlus-a ne traže kartu policajcima u civilu, a traže učiteljima nastavnicima i profesorima fakulteta. Čarobna reč je *SLUŽBENA*! Da li je u pitanju strah od snage izvršne vlasti ili navika iz komunističkog perioda kada je milicija bila narodna.

Pozdrav i očekujem brz odgovor.

P.S. Neću Vam reći broj linije i broj radnika jer nisam cinkaroš, ali to se dešava na svakoj liniji i to radi svaki radnik!!!

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Poštovani,

  Pravilnikom o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu je navedeno da pravo na besplatnu vožnju imaju pripadnici Vojske Srbije u uniformi, pripadnici Policije u uniformi i pripadnici Komunalne policije u uniformi.

  Navedena lica, kada nisu u uniformi nemaju prava na ostvarivanje besplatnog prevoza u vozilima javnog gradskog prevoza.

  S poštovanjem, Direkcija za javni prevoz.

  Arhiva objavljeno
   ×

   Prijava