Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Mogućnost produženja linije 408 ?

0
Arhiva 1.18K poena

U više nаvrаtа je mesnа zаjednicа Rаljа podnosilo molbu, uz priložen spisаk velikog brojа lokаlnog stаnovništvа, potpisnikа zаhtevа, dа se linijа 408 produži zа dodаtnih 4 km, od okretnice nа Trešnji, do već postojeće okretnice kod skretаnjа zа Popović. Nije bilo zvаničnih odgovorа, pа Vаs molim dа uzmete u rаzmаtrаnje tаkvu mogućnost kojа ne iziskuje dodаtne troškove, а znаtno bi olаkšаlа prevoz lokаlnom stаnovništvu.

Hvаlа unаpred.

Arhiva objavljeno

  Best answer

  Arhiva 1.18K poena

  Linija 408 ipak je produžena. Od 15.10.2011. linija 408 produžena je od sadašnje okretnice “Trešnja” do “Ralje (centar)”.

  Arhiva objavljeno

   3 answers

   Anonymous

   Draga gospodjice ili gospodjo Olivera, malo je nerealno očekivati tako nešto, jer ako godinama ne dozvoljavaju ovoj liniji da udje ni u Parcane koji su 3km od Ralje, ni u Popović i Malu Ivanču iako je Mala Ivanca preko Avalskog Cveta teritorijalno bliža gradu nego Ralja…  Takodje, morate priznati Mala Ivanca i Popović imaju zajedno 3300 stanovnika, mnogo više nego Stojnik, a pritom Okretnica Drumine se vec nalazi na teritoriji Popovića, i uprkos svemu tome Grad i opstina godinama odbijaju da produze liniju kroz Popović do Ivanče ili je puste da svraca u Parcane, onda je malo nerealno očekivati da 408 ide do Stojnika,  koji je mnogo dalji od Ralje nego sto su ova tri pomenuta naselja. To što ste pomenuli za lokalni autobus, to je savim ok i trebalo bi da ima sto vise takvih lokalnih kao veza, ali oni ni to ne zele da puste, oni štede na nama u prigradu što više mogu, jer nekako mora da se pokriju nove linije u GSP i novih 5 ADA linija, e zato ima da plati sve to sirotinja iz predgradja.

   Anonymous objavljeno
    Anonymous

    Molim vas da li postoji mogucnost da se linija 408 produzi do Stojnika ili bar do MZ Babe.Dodatna 3 km su znacajna jer u navedeni deo je obezbedjen autobuskim saobracajem ujutru, popodne i uvece – prevoznik Lasta. Ili bar da se uvede lokalni gradski autobus od Ralje do Stojnika.

    Unapred zahvalna

    Olivera V.

    Anonymous objavljeno
     Arhiva 1.18K poena

     Želimo da Vas informišemo da linija br. 408 (Vidikovac – Tešnja), čije se produženje traži, predstavlja jednu od linija sa najvećom dužinom trase u sistemu JGP-a od preko 24 km. Produženje trasa linije 408 uticalo bi na produženje vremena obrta sa sadašnjih 120 minuta, koje već predstavlja graničnu vrednost vremena obrta za gradske linije javnog prevoza, što znači da bi se na liniji znatno smanjio nivo usluge ako bi se zadržao postojeći broj vozila, pa bi bilo neophodno povećati broj vozila na liniji. Za angažovanje dodatnih vozila u ITS-u bila bi neophodno izdvojiti dodatna finansijska sredstava koja nisu planirana za tekući period, a u direktnoj su vezi sa sredstvima koja se u okviru budžeta grada Beograda opredeljuju za potrebe funkcionisanje JGS-a za narednu godinu. Produženje linije 408 nije opravdano i zbog velikog broja postojećih linija javnog prevoza koje opslužuju ovu destinaciju (linije za Ralju, odnosno Mladenovac i Sopot) što bi dovelo do nepotrebnog dupliranja kapaciteta.

     S poštovanjem, Direkcija za javni prevoz

     Arhiva objavljeno
      ×

      Prijava