Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Najava radova na trasi linije gradske železnice “BG Voz”

0

Dopuna:

 • Izmena na liniji BG:voz očekuje se tek na proleće (2018)

BG Voz na deonici za Batajnicu od kraja novembra će, tokom rekonstrukcije pruge Beograd centar – Stara Pazova voziti na svakih sat vremena, saznaje “Blic”.

Rekonstrukcija će trajati čak 36 meseci, nakon čega će ovo postati prva “brza pruga” u Srbiji sa brzinama do 200 kilometara na sat, kao deo je projekta brze veze sa Budimpeštom. Vozovi će tokom radova prolaziti samo jednim kolosekom i to brzinom do 50 kilometara na sat.

Radovi su podeljeni u dve faze, tako da će se u okviru prve raditi Beograd Centar-Zemun i Batajnica-Stara Pazova, a u drugoj Zemun-Batajnica. Po projektu će biti obnovljene sve stanice i to: Novi Beograd, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova i Stara Pazova, a u stanicama Zemun i Batajnica biće rekonstruisane stanične zgrade. Dva nova stajališta biće izgrađena u Altini i Kamendinu, dok će se postojeće stajalište Tošin bunar izmestiti ka stanici Novi Beograd – kazali su u “Insfrastrukturi železnica Srbije”.

Stanice će biti i osvetljene, sa pothodnicima, a pruga ograđena.

Izvor: Blic

busevi.com objavljeno

  8 answers

  sole 467 poena

  @ Vlada

  Pretpostavljam da će promena reda vožnje stupiti na snagu početkom decembra sa prestankom važnosti aktuelnog reda vožnje. Ono što se zna je da će postojati vozovi na sledećim relacijama:

  Batajnica – Ovča

  Batajnica – Krnjača

  Batajnica – Zemun

  Prokop – Ovča

  Na proleće kreće druga linija , na relaciji Resnik – Ovča sa par polazaka na relaciji Prokop – Resnik. Neke od pomenutih relacija su usvojeni predlozi građana. Prokop – Ovča je moj predlog , dok je više njih predlagalo Resnik – Ovča , što sam i sam podržao.

  @ fff

  Već se radi taj deo od Pazove do Novog sada , koji si pomenuo. Da li sam to video u prilogu Beogradske hronike ili negde pročitao , ne mogu trenutno da se setim.

  sole objavljeno
   Vlada (anonymous)

   @sole

   Ja sam zvao DJP i kažu da ”za sada nema izmena u redu vožnje BG voza”, a kada možemo da očekujemo izmenu nisu mogli da kažu?

   Vlada objavljeno
    sole 467 poena

    Oko 27. minuta kreće info o rekonstrukciji šina na delu Prokop – Pazova. Ako sam dobro razumeo , sutra počinju radovi. Koji radovi tačno i da li će oni uticati na red vožnje BG: voza?

    sole objavljeno
     ffff (anonymous)

     Ne vidim poentu renoviranja bukvalno najbolje zeleznicke pruge u Srbiji sada u ovom trenutku. Mesto da se pozabavite deonicom Stara Pazova – Novi Sad koja je jednokolosecna vi bacate pare na ovo.

     ffff objavljeno
      Anonymous

      Povodom najvljanjenih radova na pruzi, većina putnika BG voza nece moci više ici njim. Predlazem da se uvede vise buseva iz Batajnice jer predstoje nam ogromne guzve.

      Anonymous objavljeno
       Рипањац 405 (anonymous)

       Постоји и једна ведра страна свега тога, ако могу тако да се изразим. Наиме, док трају радови свих 9 композиција “БГ воза” могу сукцесивно да се ремонтују. Сигурно вам је макар једном засметала вожња возом који је толико ишаран графитима да је у њему као у тунелу, зар не?

       Плус, овај период може да се искористи за даљи развој и ширење система, и да се преостале композиције серије 412/416 скину са даљинских путничких возова широм Србије (слати возове са пластичним седиштима од Бг до Пријепоља или Ниша је ван сваке памети) и искористе за увођење бар још две линије “БГ воза”.

       Предлажем линије Батајница – Младеновац и Батајница – Мали Пожаревац.

       Рипањац 405 objavljeno
        sole 467 poena

        Evo nam i nekih konkretnih informacija kada će se koji deo raditi , i sve ukupno gledano , bolje da su se odlučili prvo da rade od Zemuna ka Batajnici i Pazovi , a posle od Zemuna. Na taj način bi BG: voz mogao normalno da funkcioniše barem do Zemuna.

        sole objavljeno
         Vlada (anonymous)

         Strašno, za 36 meseci možete autoput izgraditi, gde je alternativa 15-minutnom prevozu Batajnica Pančevo?

         Vlada objavljeno
          ×

          Prijava