Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Nefunkcionisanje klima uređaja na većini linija (2017)

brainiac (anonymous)

Danas je najavljena temperatura iznad 25 stepeni (konkretno 27), ali ni u jednom GSP-ovom autobusu od desetak koje sam promenio (taj broj je mnogo veći ako računamo i prethodne dane) nije radila klima, za razliku od privatnih autobusa, ne računajući liniju 35. Problem je u solarisima jer imaju prozore na kant, dok je temperatura u starijim autobusima, što se mene tiče, u redu.

Dakle, prijavljujem neuključivanje klima uređaja u svim GSP-ovim autobusima i u privatnim autobusima firme Ćurdić.

brainiac objavljeno

  43 answers

  Anonymous

  Postovani, na liniji 48 (24.8.2017.) nije radila klima (poseduje je) a svi prozori su bili zatvoreni. U pitanju je garazni broj P40711 prevoznika Lekon i kretao se ka terminusu Miljakovac 3. Problem je zabelezen oko pola 4 na terminusu Tasmajdan.

  Anonymous objavljeno
  Bojan (anonymous)

  Ljudi ovo vise nije normalno bilo koji bus iz Pogona Zemun je uzasan ne moze motor da podnese klimu neko ce se onesvestiti koliko nema vazduha. 83 pod hitno u drugi pogon ili u privatnike ali onda da ima cesce polaske. Ovo je pakleno i ne izdrzljivo… Svaka cast onim ljudima sto moraju svaki dan da koriste ovakve buseve. Razumem da i drugi imaju lose buseve ali ovde od onoliko buseva sa 83 mozda jedva 2 busa mogu da ukljuce klimu.

  Bojan objavljeno
  Bojan (anonymous)

  Danas je napolju pakleno vruće, i u autobusu tablice BG-1019-VH gar. broja P41429 klima je duvala jako, jako slabo, i temperatura je bila gotovo ista kao i napolju. Linija 25.

  Bojan objavljeno
  Ацо (anonymous)

  На линији 26 пола аутобуса ради са укљученом а пола без укључења клима. Наглашавам да су и велике злоупотребе. Возачи укључе само вентилаторе и врте исти врући ваздух. Поред тога треба се размотрити и укључење климе већ од 20 степени зато што у новим моделима аутобуса скоро да и нема прозора или су заглављени, без ручица, замењени лексаном па се опет не отварају или се морате свађати због фамозне промаје. У задњем делу буса је и до 10 степени топлије иако ради клима. Зашто није дефинисано да у аутобусу мора бити температура око 25 степени јесен, лето и пролеће а зими нпр 20 а да се температура мери на почетку средини и крају буса. Jош једна злоупотреба jе да нпр укључе у пуном бусу најмањи степен издувавања и онда људи отварају прозоре. Врло су лоши нови бусеви сем Солариса а код приватника има свега.

  Ацо objavljeno
  Anonymous

  Izgleda da je ove godine jako problematično sa klima uređajima u vozilima javnog prevoza u Beogradu.

  Tekst Večernjih novosti o nefunkcionisanju klima:

  NI treći tropski talas koji je zahvatio prestonicu od početka leta nije “naterao” gradske prevoznike da uključe klima-uređaje u vozilima, a pokvarene da poprave! Uprkos temperaturama koje na asfaltu prelaze 40 stepeni, i sa tropskim noćima, kada se živa u termometru ne spušta ispod 20. podeoka Celzijusove skale, Beograđani se danima “kuvaju” u autobusima, trolejbusima i tramvajima.

  Pritužbe na rad rashladnih uređaja stižu sa svih strana. Građani se žale na neklimatizovane autobuse GSP, ali i privatnih prevoznika. Svesni da će “skapavati” na putu do kuće po užarenoj zvezdi, izbegavaju vozila koja na stajališta pristižu sa otvorenim prozorima.

  Da stari autobusi nemaju klimu svi znamo, ali mi najteže pada kada uđem u novi “Solarisov”, gde je 100 stepeni – priča Branko D. – Rashladni sistem ne radi na novim vozilima na linijama 16, 23, 95, 27. Ubeđen sam da klime ne uključuju po direktivi, kako bi uštedeli na gorivu.

  novosti.rs

  Anonymous objavljeno
  Gordana (anonymous)

  Kada ce na linijama 73, 706, 703 poceti da rade klima uredjaji. Vecina vozila je opremljena istim ali ne rade. Vozaci govore da su neispravne i da nije do njih. Juce u 438 na liniji 73 pakao a nov autobus. Dokle vise da im se tolerise da rade sta hoce, ako nisu sposobni da obezbede kvalitetan(human) prevoz neka dovedu ljude koji to znaju. I da napomenem bitno da je kontrola redovna.

  Gordana objavljeno
  Marsi (anonymous)

  Linija 601:

  Velika je sramota sto su autobusi na liniji 601 katastrofalni (imaju mozda 2 koja valjaju). Zimi dobijes upalu pluca, leti toplotni udar. Majstor vozi sa peskirom oko vrata, lije sa njega, a nas, putnike, da ne pominjemo. Ako se ne varam, uslov za Tender je bio da vozila imaju GREJANJE I KLIMA UREDJAJE. Stvarno mi je apsolutno nevazno da li se prevozniku isplati ili ne da vozi tu liniju. Nije trebalo da ucestvuje u tenderu i krade narod i grad.

  Marsi objavljeno
  Сава (anonymous)

  Поштовани,

  Дана 20.07.2017 у возилу на линији 51 – П-42606 није радио клима уређај од Сајма до Бановог Брда време путовања 16:35 – 16:50.

  Сава objavljeno
  Sremcica (anonymous)

  Danas oko 13, na liniji 511 prema Zeleznickoj stanici, klima nije radila. Autobus je ‘japanac’ garaznog broja 1318.

  Sremcica objavljeno
  Miroslav (anonymous)

  Danas, 19 jula u 12 sati , na 34 stepena, klima na liniji 83 nije radila a bio je pun autobus putnika, mahom starijih sugradjana.

  Isti slucaj i sa linijom 78. Nazalost nisam zabelezio brojeve vozila.

  Miroslav objavljeno
  Nova poruka…
  Dodaj fotografiju dodaj link fotografije