Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Nefunkcionisanje klima uređaja na većini linija (2017)

brainiac (anonymous)

Danas je najavljena temperatura iznad 25 stepeni (konkretno 27), ali ni u jednom GSP-ovom autobusu od desetak koje sam promenio (taj broj je mnogo veći ako računamo i prethodne dane) nije radila klima, za razliku od privatnih autobusa, ne računajući liniju 35. Problem je u solarisima jer imaju prozore na kant, dok je temperatura u starijim autobusima, što se mene tiče, u redu.

Dakle, prijavljujem neuključivanje klima uređaja u svim GSP-ovim autobusima i u privatnim autobusima firme Ćurdić.

brainiac objavljeno

36 answers

Nenad _ (anonymous)

Takođe ne rade klime ni u autobusima 95, koji imaju jako dugu relaciju, jer vozeći se od blokova do centra grada je prosto gušenje u njima,do izlazne stanice… Molim vas uradite servis, čišćenje i osposobljavanja klima uređaja za leto jer vam prevoz plaćam uredno!

Nenad _ objavljeno
partibrejker (anonymous)

Ja sam prosle nedelje hteo da prijavim nekoliko slucajeva vezanih za klime u autobusima, ali iz potpuno obrnutog razloga, jer su radile vec na 20ak stepeni. Zaista mislim da temperature u proteklom periodu nisu bile takve da je ukljucivanje klime bilo neophodno, cak mogu da kazem da mi je smetalo da boravim u vozilima u kojima je radila. Jedva sam docekao suncano vreme. Temperature su dan ili dva jedva prebacile taj zvanicni cenzus za paljenje klima, svakodnevno je duvao neki prijatni vetric, a jutra i veceri su bili dovoljno svezi da se na posao ili u skolu cesto moralo kretati i u jaknama. Ovo jos nije onih letnjih 25+, kada se zagreje asfalt i beton.

S druge strane, tacno je da postoji problem sa neadekvatnim kant prozorima u Solarisima (i ne samo u njima) tj. da oni ne uspevaju da obezbede “normalno” kretanje vazduha koje je sasvim dovoljno osvezenje na ovakvim laganim temperaturama, ali to bi trebalo da bude za nauk da se ubuduce ni u kom slucaju ne narucuju takva resenja u vozilima.

partibrejker objavljeno
DonKihot (anonymous)

Dana 13.06.2017 ni u jednom autobusu nije radio klima uređaj. Na liniji 95 – Solarisov autobus gar.br. 3187, na liniji 65 – Solarisov autobus gar.br. 3165, na liniji 27 – Solarisov autobus… Zanimljivo, novi, Solaris autobusi, a klima ne radi. Da li to neko namerno isključuje radi “uštede” goriva i verovatno pokrivanja eventualne krađe goriva. Inspekcije ne reaguju, a karta se redovno plaća (mi koji je redovno plaćamo ispadosmo najveće budale).

DonKihot objavljeno
Valentina (anonymous)

Problem sa klimom koja ne radi u autobusima je zaista veliki, takođe je problem kada klima radi, a neki putnici otvaraju prozore kako uđu u prevoz ne razmišljajući da tako poništavaju efekat klime, ali mislim da je najveći problem kada na ovim temperaturama radi grejanje (ili je to onaj sistem gde ne postoji opcija isključivanja grejanja). Ja imam problem sa venama na nogama i to je zaista pogubno za moj problem. Od te vrućine se bolovi mnogostruko povećavaju. Ko ima slične probleme razumeće. A i da nije tog problema grejanje na ovim temperaturama je strašno.

Valentina objavljeno
Ana (anonymous)

Klime na linijama 706, 707, 704, 84 takodje ne rade od samog pocetka toplijeg vremena. Zapravo nisam sigurna da sam usla u bilo koje vozilo gradskog prevoza i da je klima radila.

Ana objavljeno
1 2 3 4 6 7 8
Nova poruka…
Dodaj fotografiju dodaj link fotografije