Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Neispravnost klima uređaja u vozilu gar.br. 3133 – 29.06.2017.

0

Postovani,

Dana 29.06.2017.godine, kada je zabelezena temperatura 36c, u autobusu na liniji 27, br. vozila 3133 izmedju pocetne stanice na Trgu republike i sledece stanice,  oko 15.15 casova, obratila sam se vozacu da upali klimu u autobusu. Vozac je odgovorio da klima ne radi i na moje pitanje da li je prijavio kvar vozila, potvrdno je odgovorio.

Kao korisnik usluge javnog prevoza, zaposleno lice koje svakog meseca placa mesecnu kartu, očekujem da se usluga vrsi ispravnim vozilom, kao i da me elektronskim putem  obavestite o sledecem:

1. Sta je i kada preduzeto po prijavi kvara na vozilu od strane vozaca

2. Koje mere su preduzete po prijavi koju vam danas dostavljam

S postovanjem

Marija Simic

busevi.com objavljeno

  Best answer

  busevi.com 689 poena

  Poštovani,

  Vezano za žalbu korisnice usluga prevoza na ispravnost klima uređaja u vozilu garažnog broja A – 3133 kojim se obavljao prevoz na liniji „27“, obaveštavamo Vas o sledećem:

  Uvidom u tehničku dokumentaciju utvrđeno je da je navod putnice tačan. Naime, na ovom vozilu je rashladni uređaj neispravan, nalog za opravku je otvoren u Sektoru za održavanje vozila Saobraćajnog pogona „Karaburma“ kojem pripada navedeno vozilo i isti će biti otklonjen u najkraćem mogućem roku, po nabavci potrebnog rezervnog dela koji je trebovan.

  Ističemo da je u skladu sa unutrašnjim aktima Preduzeća, dužnost vozača da neispravnost u radu klima uređaja evidentira u odgovarajuću rubriku putnog naloga, kao i da nastavi rad na vozilu (nije dozvoljeno isključivanje vozila sa neispravnim rashladnim uređajem iz saobraćaja, osim ukoliko se radi o specifičnim kvarovima koji ugrožavaju bezbednost i zdravlje putnika i osoblja).

  Uveravamo Vas da se u saobraćajnim pogonima JKP GSP „Beograd“ svakodnevno ulažu veliki napori da se osposobi što veći broj rashladnih uređaja na vozilima koja poseduju iste. Pregled stanja klima uređaja je izvršen na svim vozilima i tom prilikom evidentirani nedostaci i pokrenut postupak nabavke potrebnih rezervnih delova neophodnim za opravku sistema i njegovo stavljanje u funkcionalno stanje. U situacijama kada se radi o specifičnim delovima, duže je čekanje na njihovu nabavku i isporuku, što produžava vreme potrebno za otklanjanje kvara. Odmah po pristizanju neophodnog dela vrši se distribucija istog saobraćajnom pogonu, koji pristupa otklanjanju kvara u saradnji sa preduzećem specijalizovanim za održavanje klima uređaja na autobusima.

  Izvinjavamo se zbog neprijatnosti, razumemo Vaše nezadovoljstvo i svesni smo neugodnosti koje prouzrokuje nemogućnost rashlađivanja vozila javnog prevoza u danima sa izuzetno visokom temperaturom.

  S poštovanjem,
  JKP GSP „Beograd“

  busevi.com objavljeno
   ×

   Prijava