Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Nepoštovanje vremena polaska sa početne stanice u bloku 70 – linija 68

0

Od kada je linija 68 dodeljena privatniku na korišćenje, otada se ne poštuje vreme polaska predviđeno redom vožnje.

Vozači svakodnevno kreću ranije. Dva minuta je postalo ustaljeno, ali se desi da to bude tri, četiri, pet minuta ranije. Vreme za koje stanari iz obližnjih zgrada mogu da stignu na stanicu, a ne da gledaju kako im autobus odlazi pred nosom.

Da li uopšte postoji način da se dotičnim vozačima da do znanja da je taj red vožnje pisan s namerom da se i poštuje i da bi putnici prema njemu mogli da se informišu o vremenu polaska, a ne da zavise od svojevolje vozača?!

busevi.com objavljeno

  5 answers

  Neregistrovani posetilac 1 poena

  Juce (30.05.2017) je autobus sa linije 68 sa polaskom u 14:10h opet krenuo ranije nego sto je trebao i to puna 4 minuta. Ne znam zaista sta je poenta ovakve bahatosti ali bih molio da se nesto uradi po ovom pitanju. Ovo je toliko ucestalo postalo na ovoj liniji da bi pod hitno trebalo upozoriti vozace da krecu na vreme jer to sto rade nema nikakvog smisla.

  Neregistrovani posetilac objavljeno
   Blok 70 (anonymous)

   Loša praksa se, nažalost, svakodnevno nastavlja. Danas je vozilo privatnog prevoznika (polazak 11:26, GB P41603) „poranilo“ gotovo 5 minuta.

   Ovo ne bi bio problem da vozila imaju češće polaske ili da postoji alternativa 68-ici. Ovako, sledeći polazak je tek za 30 minuta, a najbliže stajalište sa alternativnim prevozom je udaljeno više od 700 metara.

   Ukoliko je vozačima problem da sačekaju vreme polaska (a izgleda da jeste), trebalo bi im izaći u susret i skratiti vreme poluobrta sa 30 na 25 minuta.

   Blok 70 objavljeno
    Anonymous

    I pored napred iznetih zamerki na vreme polaska ISTO se i dalje dogadja… i dalje krecu ranije sa pocetnog stajalista u Gandijevoj ulici.

    Anonymous objavljeno
     Anonymous

     Autobus 68 je upravo otisao 5 minuta ranije, u 22.30 umesto u 22.35. Sto je jos gore, to mu je poslednji polazak u toku dana.

     Na pitanje: “Da li polazite odmah?” vozac je odgovorio “Da”, zatvorio vrata i otisao. Moja drugarica je cekala ispred busa da joj donesem neke stvari, ali ja ne stigoh, iako sam bila na dvadeset metara od autobusa, i sigurno je da je vozac video i mene. Uglavnom, ostadosmo obe na stanici, a on ode da uhvati neki svoj prevoz. Mozda i njega vozi Tamnava turs, pa mora da stigne ranije.

     Naravno da cu podneti prijavu, nije ovo prvi put, dogadja se stalno. Ne kazem da su svi vozaci ovako bahati i bezobrazni, ali neki ocigledno jesu i previse. Naglasavam da sem autobusa 68 ovim delom Gandijeve ulice ne prolazi nijedan drugi prevoz, pa kad on ode, pola sata cekamo sledeci…Moze li se linija dodeliti nekom odgovornom?

     Anonymous objavljeno
      Dragan (anonymous)

      Skroz ste u pravu. Redovno idem autobusom 68 na posao i svaki put vozaci krecu 2-3 minuta ranije. U prvi mah pomislio sam da nesto sa mojim satom nije u redu ali onda sam shvatio da nije do mene. Radi se o ranim popodnevnim polascima, posebno onom u 13:45h.

      Dragan objavljeno
       ×

       Prijava