Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Nova vozila za prevoznika GSP “Beograd” (2019) – Nabavka 244 novih solo autobusa

0

🚌

Prema ranijoj najavi obnove voznog parka prevoznika GSP “Beograd“, danas (25.04.2019.) potpisana su dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova solo autobusa.

Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa sa oznakom PROCITY 12 proizvođača “BMC” iz Turske, a drugi o isporuci 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije “Higer” iz Kine.


“Prilikom organizovanja ove nabavke insistirali smo da autobusi budu što pre u Beogradu s obzirom na stanje u kojem se nalazi gradski prevoz”, istakao je Vesić.

Zbog toga je nabavka podeljena u dva dela, naveo je i pojasnio da će 70 autobusa turske kompanije “BMC” iz Izmira biti isporučeni u narednih 60 dana i da će stizati sukcesivno, dok je rok za isporuku 174 autobusa kineske kompanije “Higer” 160 dana.

“Oni će takođe stizati sukcesivno i nadamo se da ćemo do septembra imati većinu ovih autobusa na ulici što nam je bio cilj kako bi građanima pružili bolji kvalitet javnog prevoza”, rekao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora GSP “Beograd” Radiša Momčilović je rekao da nabavka novih autobusa ima strateški značaj jer će se stvoriti uslovi da to preduzeće u narednom periodu ostvaruje znatno više kilometara u saobraćaju, odnosno znatno veći prihod od osnovne delatnosti, a to je javni gradski prevoz u Beogradu.

“GSP Beograd od 1. januara ima novi model ugovora sa osnivačem prema kome naš prihod isključivo zavisi od broja ostvarenih kilometara u saobraćaju”, rekao je Momčilović.

Istakao je da će novim autobusima biti značajno poboljšan kvalitet prevozne usluge u gradu, te da će samim ti i korisnici javnog prevoza biti zadovoljniji.

Predsednik Izvršnog odbora lizing kuće “S-Leasing” Bojan Vračević je rekao da zadovoljstvo biti partner u projektima koji doprinose kvalitetu i poboljšanju kvaliteta života građana Beograda i cele Srbije.

“Ovo je sigurno jedan od takvih projekata. Čestitam Gradu Beogradu na novim autobusima i nadam se da ćemo imati prilike još da sarađujemo na zadovoljstvo građana”, dodao je on.

Zamenik direktora Odeljenja za inostrano tržište kineske kompanije “Higer” Zhang Hui je rekao da je ta firma jedan od najvećih proizvođača autobusa u svetu i da ima 5.000 zaposlenih, te da je čast što su odabrani za nabavku autobusa za GSP “Beograd”.

“Daćemo sve od sebe da obezbedimo najbolje moguće autobuse za građane Beograda”, istakao je Hui.

izvor: RTS

busevi.com objavljeno

  14 answers

  Nemanja Jovanovic 3 poena

  Šta se dešava sa novim  Higer autobusima? 5. septembar je, a ni jednog vozila i dalje nema, a rok ističe za 25 dana.

  Nemanja Jovanovic objavljeno
   busevi.com 689 poena

   Prema poslednjim informacijama prva vozila “Higer” su u fazi pristizanja, transport je u toku.

   busevi.com objavljeno
    Kiza No Sleep 200 poena

    Jel mi se to cini ili autobusi kasne ? Ili se ceka da se jos koji zapali ?

    Kiza No Sleep objavljeno
     ZaBoljiPrevoz1 14 poena

     Evo sad će i avgust, a od “Higer” autobusa ni traga ni glasa. Da li se zna kad će stići, pošto je stanje na pojedinim linijama užasno?

     ZaBoljiPrevoz1 objavljeno
      busevi.com 689 poena

      Hoće li novi busevi biti prosleđeni na 700 linije?

      Prema trenutnom planu vozila “Higer” biće raspoređena i na linije poteza “700”, očekivano jul / septembar.

      busevi.com objavljeno
       Kiza No Sleep 200 poena

       Hoće li novi busevi biti prosleđeni na 700 linije?

       Kiza No Sleep objavljeno
        busevi.com 689 poena

        Do sada (09.06.2019) proizvođač “BMC” isporučio je 57 novih solo autobusa za prevoznika “GSP Beograd”. Preostalih 13 autobusa biće isporučeni u toku sledeće nedelje, a najkasnije do 24.06.2019.

        Prvi autobusi proizvođača “Higer” trebalo bi da stignu u Beograd u julu.

        Takođe, prema najavama predstavnika Grada Beograda, do kraja godine planairana je i nabavka 50 novih zglobnih “Ikarbus” autobusa, a tokom naredne godine (2020) planirana je kupovina još 50 zglobnih autobusa i 30 električnih autobusa.

        busevi.com objavljeno
         ZaBoljiPrevoz1 14 poena

         Viđen je na 72. Inače ne znam što su na toj liniji kad na njoj voze zglobni autobusi.

         Prvo je bilo da će ovi autobusi otići u SP “Zemun”. Onda su ih stavili na 602 i 603 i promenili odluku u SP “Novi Beograd”. Trebali su da ih stave na 76 i da ostatak stave na potez 700. Inače autobusi su odlični.

         P.S. Drago mi je za nove na 602 i 603, jer ih i koristim, ali kao da nadležni nemaju realno sagledavanje stanja.

         ZaBoljiPrevoz1 objavljeno
          ×

          Prijava