Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Novi izgled tabela sa redovima vožnji

0

Zbog cega je promenjen izgled reda voznje linija ?

Sada ima padajuci meni, samim tim je nepregledno i bezivotno. Staro je bilo mnogo bolje. Estetski je jako slabo.

Kiza No Sleep objavljeno

  9 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Мислим да би било корисно променити боју правоугаоника са називом терминуса у боју зоне у којој се налази, као и обојити бројеве стајалишта тамо где нема даљинара. Може много да значи људима из унутрашњости и иностранства.

  Рипањац 405 objavljeno
   Sergej 36 poena

   У вашим редовима вожњи и даље стоји за ПРИ линије да саобраћају у ИТС2, па ме занима да ли тај систем још увек постоји, зашто се и даље у подацима користи оно што не постоји? Ако су наводно све линије у јединственом ИТС, зашто је и даље потребно наглашавати које су линије бившег ИТС2, не разумем заиста зашто је то некоме битно.

   Sergej objavljeno
    busevi.com 696 poena

    Moguće je promeniti boje naravno, siva je uzeta kao neutralna boja jer je planirano označavanje polazaka u datom satu, kao i polazaka na kojima postoje evidentirani učestali problemi / kašnjenja / izmene i sl., i u toj varijanti bilo bi previše šareno i nefunkcionalno za pregled. Možda promeniti boju elementa sa nazivom terminusa… testiraćemo pa ćemo videti zajedno sa posetiocima koja varijanta je pre svega najfunkcionalnija.

    Da, gledaćemo da označavamo ove polaske, slobodno nas opomenite ako su podaci negde izostavljeni.

    busevi.com objavljeno
     Kiza No Sleep 202 poena

     Pohvale za funkcionalnost, zamerka na izgled.

     Da li je moguće da bude malo življe od ovog sivila ? Znači nebitno koja boja (crvena, plava, zelena, narandžasta), sem ovog sad. Primera radi, kao prethodna verzija koja bila jako lepa.

     I da li ce biti određenih napomena u samom redu voznje kao i ranije ? Konkretno mislim na, primera radi, linije koje ja koristim (305 & 302). 305 sa Ustaničke, polazak u 23:10 svim danima ide kombinovano Boleč-Ritopek, kao i polazak 302ke u 23:35 ide kombinovano Boleč-Grocka/Begaljica. Ima tu primera i za jos dosta linija.

     Mnogo znači ljudima koji se voze odnedavno i za ubeđivanje sa vozačima 302ke koji ne žele da voze kako bi i trebalo (da poštuju trasu i prolazak kroz Boleč), praveći se ludi. U prošlosti sam imao više od 3 incidenta. Tako da bi bilo veoma korisno.

     I da bude moguće skinuti ga preko PC-ja desnim klikom kao .jpg/.jpeg format.

     Prilazem slike prethodnih verzija koje bejahu obelezene.

     Hvala na trudu (ako je moguće)

     Kiza No Sleep objavljeno
      busevi.com 696 poena

      Hvala Vam na upućenim predlozima. Nove tabele se još testitaju, a planirano je da se ostavi mogućnost i preuzimanja reda vožnje, dok bi dinamička tabela ostala, jer omogućava da se podaci ažuriraju u realnom vremenu, označavaju polasci koji su izmenjeni, opterećeni ili se učestalo nerealizuju / kasne, a sve u cilju da putnici imaju što kompletniju informaciju i da mogu planirati korišćenje javnog prevoza putnika i pratiti informacije za liniju koja ih zanima.

      Moguće je da se tabela prikazuje u potpunosti, stim što bi opet bilo potrebno skrolovanje zbog ograničene veličine ekrana na mobilnim uređajima i same veličine tabele u zavisnosti od broja polazaka. Trenutna opcija je aktivna iz razloga smanjenja veličine tabele na mobilnim uređajima, ali se može dodati opcija da ovaj prikaz bude izmenjen. Takođe, u narednom periodu biće označavani polasci koji se realizuju u datom satu, u zavisnosti od vremena kada korisnik gleda tabelu sa redom vožnje, što bi trebalo da olakša korišćenje i smanji potrebu za dodatnim skrolovanjem, osim ako su potrebne informacije o predhodnim ili kasnijim polascima.

      busevi.com objavljeno
       Ozren (anonymous)

       PREDLOG

       Predlažem da na sajt vratite i stari izgled tabela, pa neka koristi kako kome odgovara. Meni je recimo bilo zgodnije da skinem u formi .jpg linije koje često koristim i tako nemam potrebu za “surfovanjem u pokretu”. Takođe u staroj formi je pri dnu pisalo od kada važi taj red vožnje, dok kod ovog prikaza nema od kada važi red vožnje.

       Da li biste mogli da uradite, ako ne vratite i stari izgled tabela, da se klikom na tabelu reda vožnje prikaže cela tabela, sa svim polascima, jer ovako, kako je sada, vidi se samo otprilike četvrtina tabele, pa se mora koristiti “scroll” da bi se videli svi podaci.

       Ozren objavljeno
        busevi.com 696 poena

        Da, to i jeste ideja, da između ostalog sve tabele budu iste, uz dodatak informacije o zoni linije (sobzirom da se trenutno primenjuje zonski sistem). Pored toga, tabelarni prikaz omogućava i da se za sve linije prati realizacija i opterećenje konkretnih polazaka, što će biti implementirano u narednom periodu.

        Izvinjavamo se na kašnjenju odgovora i objavljivanju poruke, do kašnjenja je došlo zbog problema u radu DNS servera.

        busevi.com objavljeno
         Anonymous

         Hoće li biti iste tabele i za ove linije drugog reda, takozvane prigradske linije, ili će one i po tabelama jasno da se razdvajaju od ostalih, da bi posetioci sajta mogli da znaju dokle su gradjani prvog reda i GSP,  a gde počinje zona sumraka sa gradjanima drugog reda i prigradskim linijama?

         Anonymous objavljeno
          ×

          Prijava