Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 01.01.2018 autobuska linija broj 74 preusmerava se da saobraća Severnim bulevarom

0

Počev od 01. januara 2018. godine menja se trasa linije broj: 74 (Bežanijska kosa – Mirijevo 4), koja će u novom režimu saobraćati Severnim bulevarom.

Razvojem infrastrukure i povećanjem brojem objekata koji generišu dodatne zahteve za prevozom na potezu ulica Severni bulavar i Veljka Dugoševića, na zahtev građana i GO Zvezdara, Sekretarijat za javni prevoz je opredelio da pored postojećih linija 65 i 66 na ovom potezu od nove godine saobraća i linija 74.

Trasa linije 74 od Ruzveltove ulice do kružnog toka na Bogosloviji, biće: Svetog Nikole – Veljka Dugoševića – Severni Bulevar.

Linija će na novom delu trase koristiti sva postojeća registrovana stajališta, dok se za ovu liniju ukidaju stajališta: Omladinski stadion, Vatrogasna komanda i Novo groblje.

busevi.com objavljeno

  22 answers

  sole 465 poena

  Glupo je što linija gubi stajalište Omladinski stadion. Mogli su da stave da linija u smeru ka BK koristi stajalište 27E , a da u smeru ka Mirijevu uspostave stajalište u Severnom bulevaru , neposredno pre uključenja na kružni tok.

  sole objavljeno
   Anonymous

   Bas je bezveze ovo sto ste smislili, pa tom novom trasom ide i linija 65.

   Anonymous objavljeno
    Kiza No Sleep 199 poena

    Ne razumem što se linija dodatno produžila… kao da nije dovoljno dugacka.

    Sve kontra u ovom prevozu kod nas.

    Kiza No Sleep objavljeno
     sole 465 poena

     Bas je bezveze ovo sto ste smislili, pa tom novom trasom ide i linija 65.

     Pa to i jeste poenta ove izmene. Da se dobije alternativa. Sad dal je bolje da to bude neka druga linija , to je već neko drugo pitanje. Svakako 32 ne bi bilo najbolje rešenje.

     sole objavljeno
      beogradjanka (anonymous)

      Umesto da ste tom trasom provukli 32, koja je prilicno kratka, vi “sakatite” 74 koja i ovako tesko pokriva potrebe Mirijeva. Ume li neko da izadje na teren ili da snimi situaciju uz pomoc tog video nadzora koji bi trebao i necemu pametnom da sluzi?

      beogradjanka objavljeno
       nezil (anonymous)

       Do promene trase 74 je, želja građana u Severnom bulevaru i okoline. Te želje, je ispunila OPŠTINA ZVEZDARA! Od iste opštine, nešto slično će se desiti i sa linijom 50. Mirijevo (VKZ “AS Lazić”) – Banovo brdo,…..

       Linije nisu za stanovnike nekog naselja. Nego svih građana ovog grada. Od Dunavca (Opovo) do Dudovice, od Brestovika do Ugrinovaca (Šimanovaci),…

       Grad se širi, kao i stanovništvo. Zato je uvek manjka linija prevoza, odnosno vozila na tim linijama.

       DJP neće dodatne nove linije, nego primenjuje promene trase.

       nezil objavljeno
        Anonymous

        Najlepše hvala na izmeni trase linije autobusa 74.

        Anonymous objavljeno
         sole 465 poena

         @ nezil

         DJP neće dodatne nove linije, nego primenjuje promene trase.

         Zbog čega sve češće imamo (dobijamo) preglomazne i nefunkcionalne linije sa previše čepova gde se zaglavljuju , što dovodi do ubrzavanja polazaka , skraćivanja polazaka , prekomandi sa drugih linija … , a sve u cilju uklapanja u turaže i ostvarivanja polazaka.

         sole objavljeno
          ×

          Prijava