Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 01.01.2018 autobuska linija broj 74 preusmerava se da saobraća Severnim bulevarom

0

Počev od 01. januara 2018. godine menja se trasa linije broj: 74 (Bežanijska kosa – Mirijevo 4), koja će u novom režimu saobraćati Severnim bulevarom.

Razvojem infrastrukure i povećanjem brojem objekata koji generišu dodatne zahteve za prevozom na potezu ulica Severni bulavar i Veljka Dugoševića, na zahtev građana i GO Zvezdara, Sekretarijat za javni prevoz je opredelio da pored postojećih linija 65 i 66 na ovom potezu od nove godine saobraća i linija 74.

Trasa linije 74 od Ruzveltove ulice do kružnog toka na Bogosloviji, biće: Svetog Nikole – Veljka Dugoševića – Severni Bulevar.

Linija će na novom delu trase koristiti sva postojeća registrovana stajališta, dok se za ovu liniju ukidaju stajališta: Omladinski stadion, Vatrogasna komanda i Novo groblje.

busevi.com objavljeno

  22 answers

  sole 465 poena

  @brainiac

  Dobija se sigurniji prevoz tamo gde nema 65.

  66 sasvim odlično pokriva taj deo. Ako se već stavlja neka linija koja će pokrivati deo koji pokrivaju 65 i 66 , onda je logičnije da to bude neka linija koja ide dalje od Vukovog spomenika. Po meni je mnogo bolje da su preusmerili 25.

  sole objavljeno
   ne menjajte 🙂 (anonymous)

   Na pocetku sam bila skepticna, ali koristim liniju svakog radnog dana od Mirijeva do Tehnickih fakulteta i odlicno je, bolje nego starom trasom.

   ne menjajte 🙂 objavljeno
    San Andreas (anonymous)

    Prvo, uvazeni @sole , cini mi se da ste prosli preko Bogoslovije 3 puta u zivotu cim kazete da treba da se uvede stajaliste koje koristi i 27E. Na koji nacin (nekim vratolomskim polukruznim okretanjem) bi se autobus ponovo vratio u kruzni tok, a ne znam da li ste upoznati sa tim da su 74-kina nova stajalista u oba smera na maloj udaljenosti od kruznog toka.

    Drugo, vi ste na starom sajtu sabotirali produzenje 74-ke do Mirijeva, a sad odjednom ovo produzenje nije problem i nema veze i da linija ima 88 stajalista u toku trase? Da li mozete da mi objasnite to (ne pokusavam da iniciram svadju, samo zelim razjasnjenje)

    Ova linija se jako dugo vec sabotira, unistava, i potpuno mi je neverovatno da pored linija 25 i 25P koje se svejedno prate medjusobno linija koja ce pokrivati Severni bulevar bude bas 74. Linija br 65 i linija br 74 se ponovo ukrstaju na Novom Beogradu, sto ce reci da stanovnicima ovog dela grada treba dodatna linija, ali ne ka Novom Bgu, nego ka Vracaru i Brace Jerkovicu (jer takvu liniju oni nemaju), a pracenje linija 25 i 25P je dosta glupo resenje jer uvek 1 zvrji prazan iza ovog prvog koji je prepun.

    Pitanje za administratore: da li je ovo produzenje (preusmerenje, kako hocete) linije 74 probno (na probni period) pa kada se pokazu rezultati ce se konacno odlucivati i da li je moguce usvajanje mog predloga da to bude linija 25P a ne ova mucena 74-ka (opet mi je jasno da je 25P izuzetno dugacka linija, ali mora se naci neko kompromisno resenje, s tim da bi meni produzavanje 32-ke bilo skroz ok resenje u smislu da je najpraznija, najkraca linija i stanovnici Severnog bulevara ce dobiti liniju do Vuka, pa posle imaju opciju presedanja ako vec ne koriste liniju 65 koja pokriva ogrmoan deo grada).

    Razmislite o posledicama koje ce ostati na liniji br 74 ako ovako ostane.

    S postovanjem,

    Stanovnik Mirijeva

    San Andreas objavljeno
     nezil (anonymous)

     Meni isto nije jasno! Ko mene ili nekog drugog pita?

     Izbore sam pomenuo, zato što će neki možda dobiti više, sa tom kako kažu promenom trase, a ne što je logičnije produžetkom trase.

     nezil objavljeno
      Anonymous

      @ nezil

      Kakve veze sa Beogradskim javnim prevozom i ITS imaju gradovi i opštine koje ste pomenuli, a koje em sto ne prpiadaju Gradu Beogradu em se još nalaze u AP Vojvodini, sta imaju oni da traže od Beogradskig javnog prevoza, to mi nije jasno?

      Beograd obezbedjuje i upravlja linijama ITS samo na svojih 17 gradskih opština, a ne na susednim zasebnim gradovima i opštinama.

      To bi isto bilo kao da kažete da se Zrenjanin, Pazova, Pančevo, Pećinci…. angazuju oko beogradskih izbora iako se izbori za Grad Beograd ne odrzavaju u ostalim gradovina.

      Anonymous objavljeno
       Anonymous

       Hvala na promeni trase, mnogo ste pomogli stanovnicima Zvezdare.

       Anonymous objavljeno
        nezil (anonymous)

        Sve gradske opštine su zadužene da uz pomoć građana, izdejsvuju u DJP za postojeće linije.

        Dodao bih i opštine Zrenjanin i Opovo i Pančevo (1**), Stara Pazova (7**), Pećinci (6**),…

        Promene trase, dodati ili oduzeti stajalište i,…

        Od novih linija je jako klimavo.

        Terminusi iz centra grada i centra Zemuna  se ukidaju?

        Eto, još linija koje mogu promeniti trasu!

        Zato razmislite,

        gradski izbori koje slede, je okidač za neke od predloga?

        Izvolite…

        nezil objavljeno
         Mihailo (anonymous)

         Ja se ne slažem s ovim, a niko nas koji zapravo koristimo ovu liniju nije ni pitao. Pa da li je baš morala 74 tuda da ide, a ne na primer 32 ili 25… Ja razumem da to odgovara ljudima odatle (iako nisam primetio da bilo ko ulazi/izlazi u tom delu), ali smatram da ova promena čini više štete generalno gledano za sve koji ovu liniju koriste. Ako ima bilo kakvog značaja, apelovao bih da se umesto 74 promeni trasa linije 32 ili 25.

         Mihailo objavljeno
          ×

          Prijava