Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 01.08.2017. ulazak sa nepersonalizovanom BusPlus kartom na perone BAS-a će se naplaćivati – Putnici sa personalizovanim BusPlus kartama i dalje će moći da ulaze na perone bez nadoknade

0

Izmeštanje više od 150 prigradskih polazaka sa “Lastine” na autobusku stanicu, osim putnicima, zadalo je glavobolje i zaposlenima na BAS. S obzirom na to da su sugrađani, koji putuju na ovim linijama, propuštani besplatno na perone, zbog mogućnosti da se iza rampe “provuče” i neko ko se ukrcava u međugradski autobus, sa BAS su rešili da uvedu mesečnu peronsku kartu po ceni od 800 dinara.

Kako tvrde iz Beogradske autobuske stanice, za pojedine odluke u vezi sa premeštanjem prigradskih polazaka kod njih, informisani su iz medija. A kako bi izašli u susret putnicima koji se voze do Mladenovca, Barajeva, Sopota ili Lazarevca, tokom jula nisu naplaćivali bilo kakvu staničnu uslugu. Budući da nemaju mogućnost da kontrolišu one sa nepersonalizovanim karticama, rešili su da za njih uvedu mesečnu kartu za ulaz na peron. Kad ova novina bude stupila na snagu, od 1. avgusta putnici sa personalizovanim kartama i dalje neće plaćati staničnu uslugu.

Velikim naporom “danas za sutra” organizovali smo više od 150 polazaka i prihvatili se nezahvalne uloge da se nađemo na eventualnom udaru nezadovoljnih putnika iako ni na koji način nismo doprineli situaciji u kojoj su se korisnici našli – kažu iz BAS. – Naši sistemi za kontrolu pristupa peronskom prostoru i autobusima nisu kompatibilni sa sistemima institucija koje su nadležne za izdavanje prevoznih isprava u prigradskom saobraćaju – navode iz BAS. – Dok se to ne reši, u stanju smo da ponudimo sugrađanima sa nepersonalizovanim karticama mesečnu peronsku kartu, koja će koštati 800 dinara.

Cene perosnkih karata (BAS):

Vožnja do 40 kilometara stanična usluga je 30 dinara, a za relacije do 70 km iznosi 60 dinara.

Ukoliko putnik, na primer, ne poseduje personalizovanu mesečnu legitimaciju, niti dopunjenu personalizovanu “bus plus” karticu, za jedan od 20 polazaka do Mladenovca može da kupi kartu na šalteru po ceni od 300 do 310 dinara.

novosti.rs

busevi.com objavljeno

  2 answers

  Anonymous

  Karta 300 dinara na teritoriji Grada Beograda, a karta u vozu do Novog Sada takodje 300 dinara. Pa svaka cast! Da li neko od admina ovog sajta moze da proveri da udje na perone samo uz mesečnu BusPlus, pa da ovde objavi da li je uspeo da udje tako, i da li je stvarno ulaz na perone bespltan uz personalizovanu BusPlus kartu. Molim vas proverite!

  Anonymous objavljeno
   Sergej 36 poena

   I po ko zna koji put tvrdim, ulaz uz personalizovanu BusPlus kartu NIJE besplatan, naplacivali su do sada 250 mesecnu peronsku koja je vazila uz mesečnu BusPlus.

   Sergej objavljeno
    ×

    Prijava