Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 11.07.2018. uspostavljaju se nova tramvajska linija broj 3L (Tašmajdan – Žel.St. Topčider) i autobuska linija broj 38A (Pogon “Kosmaj” – Žel.St. Beograd /Centar/ – Žel.St. Topčider)

0

🚋 🚌

Počev od srede 11.07.2018. godine uspostavljaju se nove linije JLPP-a do železničke stanice „Topčider“:

Sa prestankom rada Glavne železničke stanice, deo međunarodnih polazaka vozova je premešten na Železničku stanicu „Topčider“, usled čega je nastala potreba za uspostavljanjem linija javnog prevoza koje bi povezivale predmetnu stanicu sa ŽS „Beograd centar“ i drugim delovima grada.

Nakon završetka radova na uređenju i regulisanju saobraćajnih površina u Ul. Topčiderska u zoni železničke stanice „Topčider“ – proširenja postojećih tramvajskih stajališta, izgradnje potpuno novog autobuskog stajališta, postavljena nove saobraćajne signalizacije i opreme za regulisanje saobraćaja, od sutra (11.07.2018) se pored redovne tramvajske linije broj 3 (Omladinski stadion – Kneževac) uspostavljaju nove linije 3L i 38A koje će biti na usluzi korisnicima lokacije železničke stanice „Topčider“.

Tramvajska linija broj 3L radiće na relaciji od okretnice Tašmajdan, preko Resavske, Nemanjine, Savskog trga, Savske, Mostarske petlje, Bulevara vojvode Mišića i Topčiderskog puta do železničke stanice „Topčider“.

Trasa autobuske linija broj 38A biće: POGON „KOSMAJ“ – Auto put Beograd-Niš – Vladimira Tomanovića – Vojislava Ilića – Ustanička – Jovana Subotića – Bulevar Stefana Provenčanog – Bulevar Franše D’Eperea – Mostarska petlja – Bulevar vojvode Putnika – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Novoizgrađena saobraćajnica pored Železničke stanice “Beograd centar” – ŽELEZNIČKA STANICA “BEOGRAD CENTAR” – Dragana Mancea – Gučevska – Dragana Mancea – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Teodora Drajzera – Bulevar Patrijarha Pavla – Topčiderska – ŽELEZNIČKA STANICA „TOPČIDER“.

Linija broj 38A u povratku će saobraćati Ul. Gardijska, gde su na raskrsnici sa Bulevarom Patrijarha Pavla uspostavljena stajališta „Dom garde“ za oba smera saobraćaja.

Redovi vožnje na obe linije prilagođene su postojećem voznom rasporedu na ŽS „Topčider“, odnosno dolasku vozava od 06:29 i 19:48 i polascima od 09:21 i 21:21 na relaciji prema Baru.

Red vožnje (3L) Red vožnje (38A)

busevi.com objavljeno

  9 answers

  Kiza No Sleep 201 poena

  Koja tragedija od nadleznih -_-

  Vidi se da su veoma strucni,do te mere da se sigurno prevozom nisu vozili bar 10 godina. Uvode novu liniju 38A koja se u potpunosti poklapa sa linijom 38L ? Pa sto nisu produzili 38L i dodali jos ta 2 vozila ? Jos veca glupost je da nisu mogli ta sva vozila da stave na 38 koja bi saobracala od VML do sadasnje krajnje destinacije 38A tj ZS Topcider. Pa poenta je jednostavniji i bolji prevoz a ne peripetije.

  Sto mora jednostavno kada moze komplikovano… to samo mi Srbi radimo.

  Kiza No Sleep objavljeno
   С.П. (anonymous)

   Citava poenta je nedati ziteljima Mokrog Luga pristojnu vezu do grada, vec tretiranje istih kao daleku periferiju. Bolji prevoz imaju sela oko Panceva ili Obrenovca do centra Beograda nego oba Mokra Luga.

   С.П. objavljeno
    bole_blokovi (anonymous)

    13 km trasa, 2 vozila kako sami kažu a interval 80 minuta ko se imalo razume u matematiku ispada da idu brzinom 9,75km/h! U pravu su ovi što kažu da se spoje te tri 38 i da ide jedna tokom celog dana vml-topčider!!!

    bole_blokovi objavljeno
     Goca VML (anonymous)

     Samo je potrebno malo razmisliti i shvatiti da linije 38A i 38L ne treba da postoje, vec treba da postoji obicna 38-ca od Topcidera do VML koja bi stanovnicima Velikog Mokrog Luga mnogo znacila. Na 38, 38L i 38A ukupno radi oko 4 vozila i sa tolikim brojem vozila bi mogla da se dobije linija na 20 minuta od Topcidera do VML. I Prokop bi imao bolji prevoz…

     Goca VML objavljeno
      Рипањац 405 (anonymous)

      Koje tragikomedije od linija, malo rade, malo ne rade.

      Поласци ове линије су прилагођени поласцима међународних брзих возова за Бар у 09:21 и 21:21.

      Рипањац 405 objavljeno
       sole 467 poena

       @ Banjica

       Mnogo brža i jednostavnija je veza 42 / 59 / 78 do Franša pa presedanje na linije na stanici na autoputu.

       ———-

       Što se tiče nepromišljenosti , prvo bi morali da znaju gde im ide koja linija , jer ovaj odgovor nadležnih povodom dostavljanja mog predloga za povezivanje Prokopa i Topčidera putem linije 38 trasom preko Ustaničke , Autokomande , Prokop , Sajam i Topčider , dobijen je odgovor koji oslikava svu stručnost kadra u DJP.

       Povodom dostavljenih predloga u vezi sa produženjem linije JLPP-a br. 38, obaveštavamo vas da je osnovna namena linije da na najbrži način poveže dve železničke stanice: “Beograd (centar)” i “Topčider”, pri čemu nije planirano dupliranje kapaciteta na potezu prema “Beogradskom sajmu” na kome saobraća tramvajska linija br. 3, odnosno planirano je da saobraća nova tramvajska linija br. 3L i povezuje ŽS “Topčider” sa centrom grada.

       Takođe vas obaveštavamo da nije planirano produženje linije do terminusa “Veliki mokri lug”.

       sole objavljeno
        Banjica (anonymous)

        Koje tragikomedije od linija, malo rade, malo ne rade. Pa ko će da se osloni na to… Razumem da ne idu vozovi na Topčideru preko dana, ali idu na Prokopu, koji je ionako katastrofalno povezan. Ovako se bar dobija veza sa autoputem i Banjicom preko ove 38A… Ne znam šta da mislim, sem da i dalje izlazim u Resniku, jer je lakše 47-om doći do Banjice (još je sve ravno, nema stepenica ako imate kofere) nego se umarati na Prokopu.

        Banjica objavljeno
         Anonymous

         Која је поента линије 38л сем што вози раднике? Има исту трасу као 38а. Уместо да локал укину а нову линију уведу целодневно са још једним возилом они дуплирају трасу само.

         Anonymous objavljeno
          ×

          Prijava