Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 13.04.2018. počinje sa radom druga linija BG:voz-a na relaciji “Resnik – Žel.St. /Beograd centar/”

0

U petak 13.04.2018. godine počeće sa radom druga linija BG: voza od stanice Resnik do stanice Beograd Centar (Prokop).

Linja će početi da radi sa privremenim redom vožnje sa taktom na 60 minuta od 6 časova ujutru do 22 časa uveče. Polasci iz Resnika će biti na pun sat (6:00, 7:00, 8:00… 21:00 I 2:00h) a polasci iz Beograd Centra na polovini sata (6:30, 7:30, 8:30… 20:30 I 21:30).

Linija će imati pet stanica: Resnik, Kijevo, Kneževac, Rakovica I Beograd Centar. Vreme putovanja je 18 minuta.

U stanici Beograd Centar će biti moguće da putnici presedaju na prvu liniju BG: voza u pravcu Novog Beograda i Zemuna i pravcu Autokomande (stanica Karađorđev park), Vukovog spomenika, Pančevačkog mosta i leve obale Dunava. Autobuska linija 36 omogućava vezu sa Slavijom, Nemanjinom ulicom I Glavnom železničkom stanicom, a linija 34 vezu sa Banjicom na jednoj strain i Senjakom na drugoj.

Ovakav režim rada će biti do sredine godine kada će linija biti u punom kapacitetu sa taktom na 15 minuta u vršnom satu i na 30 minuta van vršnog sata. Linija će biti produžena do stanice Ovča.

Red vožnje (BG Voz 2)

busevi.com objavljeno

  16 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Како су проблеми на линији 405 све већи због масовног одлива возача ГСП-а, крајње је време да се размисли о продужењу друге линије БГ воза до Рипња, ако не и даље. Маните ме изговора о непостојању двоколосечне пруге и осталом, прилагодите ред вожње осталих возова тако да морају да пропусте БГ воз… То мора да се спроведе, макар и по цену укидања појединих полазака за Ниш и Нови Сад (и то искључиво оних на којима раде старе летонске гарнитуре). Возови ка југу, а поготово ка Новом Саду иду и превише често откад су стигле нове швајцарске гарнитуре, тако да се укидање тих полазака не би претерано осетило.

  Рипањац 405 objavljeno
   Marija (anonymous)

   Da li se zna kada ce doci do promene reda voznje?

   Marija objavljeno
    Kajzer (anonymous)

    Promenom polaska sa okruglog sata za 10 minuta, voz iz Resnika stiže u stanicu Prokop u istom trenutku kad i voz na liniji 2 u pravcu Batajnice.

    Po rasporedu su u pitanju dolasci, za liniju 1, u 6:31, 7:31, 8:31, 9:31, a za liniju 2 6:33, 7:33, 8:33, 9:33, međutim u praksi se ne može presesti već je potrebno čekati voz koji stiže 15 minuta kasnije.

    Da li je moguće uskladiti ove dolaske kako putnici ne bi gubili dragoceno vreme?

    Kajzer objavljeno
     Nikola90 (anonymous)

     Sole, ajde baš i to da vidimo da li će linija biti uvedena, o uvodjenju linije koja će spojiti Resnik i Rušanj priča se godinama. Neka bar uvedu minubus, kad neće autobus. Ako mogu šleperi da idu tim putem što ne bi mogao i minibus ili autobus.

     Nikola90 objavljeno
      sole 467 poena

      @ Nikola90

      Bilo je priče da će se uvesti linija Rušanj-Resnik, kad proradi druga linija BG voza, videćemo koliko je tačno. Mada i Rušnju i Resniku bi mnogo značilo i bile bi olakšane mnoge stvari uvodjenjem linije.

      Odgovor nadležnih:

      U narednom periodu, nakon uspostavljanja linije BG voza do Resnika, biće razmotrena mogućnost pevezivanje ovog naselja sa naseljem Rušanj novom liijom JLPP-a vozilima manjih gabarita i kapaciteta. Preduslov uspostavljanju linije jeste građevinsko i tehničko regulisanje postojećeg pružnog prelaza u Resniku, što se očekuje u najskorijem periodu.

      sole objavljeno
       Goran (anonymous)

       Izmenjen je red vožnje linije BG:voz 2 (od 22.04.2018), interval je ostao isti uz korekciju vremena polazaka i predviđenog vremena vožnje od početne do krajnje stanice.

       Goran objavljeno
        Nikola90 (anonymous)

        Bilo je priče da će se uvesti linija Rušanj-Resnik, kad proradi druga linija BG voza, videćemo koliko je tačno. Mada i Rušnju i Resniku bi mnogo značilo i bile bi olakšane mnoge stvari uvodjenjem linije.

        Nikola90 objavljeno
         Рипањац 405 (anonymous)

         @sole

         Да, аутобуску линију за Рушањ сам превидео у брзини, свакако да и њу треба увести… Извињавам се.

         Са друге стране, ако воз једног дана буде продужен до Рипња или Младеновца, треба га преусмерити са Прокопа на Панчевачки мост. Прокоп је преседачко чвориште са очајном повезаношћу, док су стајалишта Карађорђев парк и Вуков споменик најмасовнија железничка преседачка чворишта у Београду јер нуде широк избор аутобуских и трамвајских линија ка различитим деловима града. Да ли је то оно што је предвиђено за лето?

         Рипањац 405 objavljeno
          ×

          Prijava