Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 17.10.2018. menja se naziv terminusa “Glavna železnička stanica” u “Savski trg”

0

🚏

Od 17.10.2018. terminus / stajališta “Glavna železnička stanica” nosiće naziv “Savski trg”.

busevi.com objavljeno

  8 answers

  Nemanja04 (anonymous)

  Još uvek na stajilišnim nadstrešnicama stoji natpis “Glavna železniča stanica”, dok na tablama piše “Savski trg”, i na pojedinim autobusima (uglavnom prevoznika “Trans jug” na linijama 46, 51) stoji natpis “Glavna železnička stanica”. Ako ste već počeli neki posao, završite ga do kraja. Zamislite ljude sa strane udju u bus 51, na jednom displeju piše GŽS, na drugom busu “Savski trg”. Molim da se greške što pre isprave!

  Nemanja04 objavljeno
   Nemanja04 (anonymous)

   Natpisi na tablama promenjeni, a na stajalisnim nastresnicama nisu. Kad pocnu jedan posao, nek zavrse do kraja. Vise ne znamo ni kako se stajaliste zove.

   Nemanja04 objavljeno
    Kiza No Sleep 201 poena

    Ne znaci da ce se zaboraviti da je tu bila, i tice se prevoza a ne o tome da li je zaboravljena / stavljena u cin proslosti.

    Cinjenica je da je pre bila tu GZS a da vise nije… samo menjanje terminusa u Savski Trg je ispravno (bar po meni).

    Kiza No Sleep objavljeno
     Obrenovac (anonymous)

     Promenili su joj ime, ali red vožnje za linije 860, 860A, 860B, 861A, 860E… još uvek nisu postavili.

     Obrenovac objavljeno
      Comm (anonymous)

      Sole, vec je pisano o ovome, jer je inicijativa za promenu nazalost potekla bas sa ovog sajta. U promeni ovog naziva nema nista sporno, ali ona ostavlja izuzetno gorak ukus u ustima zbog nacina na koji je grad izgubio svoju zeleznicku stanicu i cinjenici da o tom neuporedivom vaznijem pitanju niko nije nasao za shodno da nas konsultuje, dok ovde sve trci da ispuni jednu potpuno trivijalnu zelju glasa javnosti.

      Ovaj grad je pun naziva stajalista i ulica koji su promenjeni samo zarad politickog obracuna sa nasledjem SFRJ. Pritom ti nazivi nikada nisu zaziveli, a neki od njih su aktuelni vec dve decenije. To nisu promene koje nastaju na terenu, vec bahati ideoloski obracuni i prekrajanja istorije. I izmestanje i zatiranje uspomene na Glavnu zeleznicku stanicu je ideoloski obracun – sa onima koji smatraju da javni interes treba da ima prednost nad privatnim.

      I ti postavljas pitanje s pola diskusije. Nije pitanje da li naziv stajalista treba da se izmeni kada ulica dobije novi naziv, nego to zasto je ikome smetao naziv Ratnih vojnih invalida ili zasto je ikome smetala glavna zeleznicka stanica. Tvoje je pravo da izaberes da stvar postavis po svom osecaju i bavis se administrativnim tehnikalijama kao najbitnijom stvari na svetu, ali nije OK da to predstavljas kao jedino ispravno glediste.

      Ponavljam, promena naziva terminusa je potpuno ispravna, ali prezir prema tom cinu je jos ispravniji.

      Comm objavljeno
       sole 467 poena

       Ne vidim u čemu je problem da se menjaju nazivi teminusa / okretnica , zbog promena koje nastaju na terenu. I kakve to ima veze sa drugim nepravilnostima? I da li to znači da ne treba da menjamo uopšte nazive stajališta sve dok ne rešimo druge probleme , koje uzgred treba da rešavamo paralelno? Zamisli da smo tako ostavili , primera radi , naziv stajališta “Vojnih ratnih invalida” , koji datira još iz pedesetih godina prošlog veka. Da li bi takvi nazivi imali smisla?

       Ako već postoje nelogičnosti i nepravilnosti u funkcionisanju gradskog prevoza , treba sugerisati i težiti ispravljanju istih , svih istovremeno , a ne jedno zapostavljati zarad drugog.

       sole objavljeno
        Nemanja04 (anonymous)

        Dobro je, sad je sve odlično u javnom prevozu, poslednja nepravilnost je otklonjena i sad možemo da uživamo u blagodetima javnog prevoza u Beogradu. Dajte ljudi, vozimo se u krševima, njima je bitnije da promene naziv stanice. Sutra će I novinari da izadju kako bi gradski čelnici presekli vrpcu i svečano otvorili novu oznaku ovog stajališta. Tragikomično.

        Nemanja04 objavljeno
         Galenika84 36 poena

         Ovo je super, pošto železnička stanica više nije tu. Pravi naziv Savski trg s obzirom na to da je i planirana njegova rekonstrukcija i nakon toga će još bolje izgledati.

         Galenika84 objavljeno
          ×

          Prijava