Od 23.06.2018. uspostavljaju se sezonske ADA linije | busevi.com

Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Od 23.06.2018. uspostavljaju se sezonske ADA linije

0

⛱ 🚌

Od 23.06.2018. uspostavljaju se sezonske “ADA” linije koje saobraćaju do Ade Ciganlije.

Napomena: U slučaju loših vremenskih uslova kada je značajno smanjen broj posetilaca linije neće saobraćati.

busevi.com objavljeno

  15 answers

  Рипањац 405 (anonymous)

  Откуд то да не подржавам предлог, питате се?

  Не подржавам предлог из само једног разлога, да се самоцитирам:

  Беспотребно би се арчили ресурси који су потребнији “обичним” линијама. Ионако се људи из грочанских и подавалских приградских насеља константно жале на недостатак возила и изостанке полазака, значила би им та возила.

  Тај предлог је дао неко други ко живи у истом насељу, ја нисам. Живим у Рипњу и као становник приградског насеља врло добро знам шта су приоритети, а шта не. Већ сам написао да ка Ади већ иде чак 17 линија и да нове нису потребне. Дакле, да поновим шта све иде до Аде: 51, 52, 53, 55, 56, 56Л, 58, 85, 87, 88, 89, 91, 92, 511, 551, 553, 860. Квалитетан превоз је потребнији нама који идемо да извршавамо свакодневне обавезе (посао) него овим беспосленима што само иду да се брчкају, њима није ни хића ни фрка, они ће свакако стићи, а ми смо временски ограничени. Коме да се правдамо ако нам се поквари аутобус? Морате да схватите да су сва та додатна возила која би била “спрцкана” на увођење нових АДА линија потребнија насељима која већ имају катастрофалан превоз (нпр. Болеч, Винча). А за Рипањ сам већ предложио оно што мислим да је потребно. Паметном доста.

  Рипањац 405 objavljeno
   Anonymous

   @Ripanjac 405, vi iz Ripnja ste davali predlog da se uvede ADA linija. Otkud ne podrzavas predlog.

   Anonymous objavljeno
    Рипањац 405 (anonymous)

    Е, да, заборавио сам: међу те “обичне” линије које сам набројао треба додати и линије 51, 52, 53, 56Л, 85, 87, 91 и 92. Уз оне линије које сам већ набројао ово је невероватних 17 линија. Мало ли је? Разумем ја жалбе на гужву, али имајте у виду да има и оптерећенијих линија од ових. Пример за то је линија 405 – у случају квара неког возила у шпицу, гужва је толика да не може да се уђе у прво следеће возило, а једном сам гледао и како отпадају врата. Плус што на неким од тих линија раде зглобови, а на 405 соло возила иако је линија капацитетом испунила услов за зглоб… О томе што је СП “Космај” распоређен да ради АДА3 да и не говорим, а та 4 возила (бар 2 су гарантовано нова и климатизована) би лепо легла осакаћеним потезима 300 и 400.

    Рипањац 405 objavljeno
     Рипањац 405 (anonymous)

     Sta je sa linijom ADA6 koja je isla od Miljakovca do Ade jel ukinuta. Molim vas da je vratite u saobracaj. Moze li da se uvede linija ADA7 koja bi isla na relaciji Ripanj – Ada Ciganlija i ADA8 koja bi isla na relaciji Vrh Avale – Ada Ciganlija i da ADA linije idu radnim danima.

     Не подржавам, ни случајно. Беспотребно би се арчили ресурси који су потребнији “обичним” линијама. Уосталом, много тих “обичних” линија ионако иде до Аде (55, 56, 58, 88, 89, 511, 551, 553, 860), па шта ће вам и ове. Ионако се људи из грочанских и подавалских приградских насеља константно жале на недостатак возила и изостанке полазака, значила би им та возила.

     Рипањац 405 objavljeno
      Anonymous

      Linija ADA6 je odavno ukinuta. Možda ne bi bilo loše da se ionako kratka linija ADA2 produži Kirovljevom, Visokom, Paštrovićevom i Požeškom pa preko petlje i Bul.Vojvode Mišića dalje trasom 94 do Miljakovca 1.

      Anonymous objavljeno
       Anonymous

       Sta je sa linijom ADA6 koja je isla od Miljakovca do Ade jel ukinuta. Molim vas da je vratite u saobracaj. Moze li da se uvede linija ADA7 koja bi isla na relaciji Ripanj – Ada Cigalnija i ADA8 koja bi isla na relaciji Vrh Avale – Ada Cigalnija i da ADA linije idu radnim danima.

       Anonymous objavljeno
        Рипањац 405 (anonymous)

        Ali ako je mestimicno oblacno, kako je tad?? Ide li ne ide? I gde to da proverimo?

        Зависи од спољашње температуре и температуре воде, бар ја тако мислим.

        Рипањац 405 objavljeno
         Boki_1 (anonymous)

         Na osnovu cega da znamo da li ADA linije saobracaju ili ne, u zavisnosti od vremenskih uslova? Ako je neki potop ili nevreme, to je onda jasno. Isto tako kad je +35. Ali ako je mestimicno oblacno, kako je tad?? Ide li ne ide? I gde to da proverimo?

         Boki_1 objavljeno
          Nova poruka…
          Dodaj fotografiju dodaj link fotografije