Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Od 31.08.2019. sa radom počinje linija “Vrabac” na relaciji “Obilićev venac – Studentski trg – Kosančićev venac – Obilićev venac”

0

Linija VRABAC - Trasa (mapa) linije (09.2019)

Grad Beograd je doneo odluku da, od 31.08.2019., u okviru proširenja pešačke zone (Obilićev venac, Kosančićev venac, Topličin venac), u navedenoj zoni uspostavi novu liniju javnog prevoza „VRABAC“.

Linija je po svojim karakteristikama posebna i drugačija od ostalih linija u javnom prevozu, a odlikuju je nova ekološka – elektro vozila, manjeg kapaciteta (do 8 putnika), kretanje po pešačkoj zoni i besplatna cena usluge.

Linija je prevashodno namenjena starijim sugrađanima i osobama sa otežanim kretanjem koji stanuju u ovoj zoni, ali je mogu koristiti i ostali građani i posetioci pešačke zone.

Trasa linije “Vrabac” je kružna: OBILIĆEV VENAC – Trg republike – Čika-LJubina – Kneza Mihaila – Vuka Karadžića – Studentski trg – Uzun Mirkova – Kralja Petra – Kosančićev venac – Maršala Birjuzova – Carice Milice – OBILIĆEV VENAC, a duž trase čija je dužina 2.216m biće uspostavljeno ukupno 8 stajališta, posebno označena info totemima.

Na liniji će raditi elektro vozila tipa „Guevara City Bus“. Ukupno će u radu biti 3 vozila, sa polascima na svakih 10 minuta.

Radno vreme linije biće od 08:00 do 22:00.

busevi.com objavljeno
    ×

    Prijava