Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića na delu od KBC “Dragiša Mišović” do Belog dvora

0
sole 467 poena

JKP „Beograd put” počeo je danas sa izvođenjem radova u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Na osnovu prethodno izrađenog projekta JKP „Beograd put” će kompletno zameniti i ojačati kolovozne konstrukcije u dužini od jednog kilometra u oba smera. Ujedno će biti zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar u smeru ka ulici Neznanog junaka, a po završetku radova će i svi slivnici biti izmešteni sa kolovoza – kazao je Vesić, istakavši da je vrednost radova 100 miliona dinara.

Vesić je posebno naglasio da je Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića samo još jedna od velikih gradskih saobraćajnica u koje prethodnih decenija nije dovoljno ulagano.

– Dugo vremena nije rađeno ni investiciono održavanje, niti je rađena rekonstrukcija ove deonice, a postojeća kolovozna konstrukcija nije dimenzionisana za sadašnje saobraćajno opterećenje, zbog čega je učestalo urušavanje kolovoza. Zbog toga su česti slučajevi ulegnuća, kolotraga i mrežastih oštećenja koje nije moguće održavati kroz redovan sistem saniranja. Ovakvih saobraćajnica ima dosta jer je proteklih decenija preskočen investicioni period održavanja. Inače, pojava oštećenja na kolovozu koja su vidljiva u prethodnih par godina su posledica ranijeg nekvalitetnog investicionog ulaganja u gradske saobraćajnice. Uzrok tome je presvlačenje asfaltom, uglavnom samo jednog sloja, preko postojećih kaldrmisanih i kockom popločanih saobraćajnica koje u prošlosti nisu imali kolovoznu konstrukciju neophodnu za sadašnja saobraćajna opterećenja – kazao je gradski menadžer.

Radovi će se izvoditi u četiri faze, a planirano je da traju četiri meseca. U okviru prve faze radova za saobraćaj će biti zatvorena deonica između ulica Majora Jagodića i Neznanog junaka u smeru ka kružnom toku, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na delu od Neznanog junaka do Majora Jagodića. Ova faza radova trajaće mesec dana, a u drugoj fazi koja će takođe trajati mesec dana biće zatvorena deonica od Mihaila Avramovića do Dedinjske. Po njihovom završetku izvodiće se radovi u trećoj i četvrtoj fazi pri čemu će se zatvarati iste deonice ali u smeru od ulice Neznanog junaka ka ulici Mihaila Avramovića.

Investitor radova su JP „Putevi Srbije”.

izvor: Studio B

P.S.

Za sada nema vesti o izmeni trase linije 42 ili bilo kakvoj drugoj promeni , ali se može očekivati uskoro , po intenziviranju radova.

sole objavljeno

  Best answer

  sole 467 poena

  Od 13.15 od srede 28.03.2018. do 30.04.2018. godine zbog radova u Bulevaru kneza Аleksandra Karađorđevića na delu od kružnog toka na raskrsnici sa ulicom Neznanog junaka do ulice Mihaila Аvramovića, izmešta se trasa linije 42, na sledeći način:

  Vozila na liniji 42 će u oba smera, na delu od od kružnog toka u Bulevaru kneza Аleksandra Karađorđevića do ulice Crnotravska saobraćati ulicama: Neznanog junaka, Crnotravska i dalje redovnom trasom.

  Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase linije 42 koristiti sva postojeća stajališta na trasi.

  Privremeno se ukidaju sledeća stajališta na trasi linije 42: “Šolina”, “Baje Pivljanina” (samo za liniju 42 se ukida, a vozila na liniji 34 će koristiti navedeno stajališta) i “Dedinje ortopedska bonica”

  Putnici vezu do Ortopedske bolnice mogu da ostvaruju sa linijom 34 (Topčidersko brdo (Senjak) – Železnička stanica Beograd centar – Pere Velimirovića).

  izvor: bgprevoz.rs

  sole objavljeno
   sole 467 poena

   Zbog radova u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića , stvaraju se gužve u zoni KBC Dragiša Mišović , u oba smera se stvara kolona , zato što vozila idu dvosmerno stranom koja vodi ka Belom dvoru. pet do deset minuta je potrebno da se izađe iz kružnog toka u smeru ka Slaviji , tzako da najverovatnije dolazi do odstupanja u redu vožnje na liniji 42.

   sole objavljeno
    ×

    Prijava