Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Potez “500” (+ linije 91, 92) privatnim prevoznicima ?

0
sole 467 poena

Odložena sednica Skupštine grada zakazana za 7. jun

Sednica Skupštine grada Beograda koja je trebalo da se održi u sredu 7. juna je – odložena.

Zbog potrebe da se Predlog plana generalne regulacije građevinskog područja, celina XX, koji obuhvata gradske opštine Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac (naselja Kaluđerica, Leštane, Boleč, Vinča i Ritopek), dodatno usaglase sa zaključcima proisteklim iz javne rasprave i sugestijama Sekretarijata za urbanizam, kao i da se unesu predložena poboljšanja u predloženi tekst Odluke o usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda (potez 500 + 91 i 92), predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obavestiće odbornike da se sednica Skupštine grada, zakazana za 7. jun ove godine, odlaže – saopštili su iz Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

izvor: blic i autobusi.net

sole objavljeno

  Best answer

  busevi.com 689 poena

  DOPUNA: Od 01.01.2018. na linijama poteza “500” i linijama broj: 91, 92 angažovana su vozila privatnih prevoznika. Privatnici na potezu “500” – GSP “Beograd” na potezu “600” (od 01.01.2018)

  DOPUNA: 07.12.2017. Doneta je odluka o dodeli ugovora za prevoz putnika na linijama “poteza 500”. Prevoz se poverava grupi privatnih prevoznika “Avala bus 500”. Odluka o dodelu ugovora za prevoz putnika na linijama poteza 500 (.pdf)

  Objavljen je poziv (29.06.2017) za dostavljanje ponuda zaintresovanih prevoznika za potez “500”.

  Preciznije ponuđene su linije broj: 91, 92, 503, 504, 511, 512, 521, 531, 532, 533, 534, 551, 552, 553. Konkurs predviđa angažovanje 55 autobusa, plus 6 u rezervi. Vozila moraju imati klima uređaje, video nadzor, uređaj za brojanje putnika, besplatan internet.

  Broj predviđenih vozila po linijama (zimski red vožnje):

  Broj predviđenih vozila po linijama (letnji red vožnje):

  busevi.com objavljeno

   42 answers

   Anonymous

   Ovo je sramota sta rade taman je linija 511 proteklih 2-3 meseca sa novim Ikarbusom i preostalim japancima prodisala bukvalno je milina bila putovati, bili su ljudi zadovoljni i onda naravno sve upropaste. Ovi MAZovi su odvratni znaci tako monoton autobus ubije sve u tebi putovati u njemu je HOROR, a da ne pricam o lose iskoriscenom prostoru unutra i ostalim stvarima vrlo ne kvalitetno vozilo. Ne znamo samo dokle ce muciti ovaj narod, sramota stvarno. Sremcica ima preko 30000 stanovnika i kao jedno ozbiljno prigradsko naselje zasluzuje dobar autobuski transport. Nadam se da ce moci nesto da se uradi povodom ovoga da makar vrate na to kako je bilo japanci i novi ikarbusi.

   Anonymous objavljeno
    Рипањац 405 (anonymous)

    @ VR

    Разумем потребу за зглобовима на 26, али… Будимо реални, 80% двоцифрених линија боље функционише са приватницима него са ГСП-ом. Уосталом, нисте ви видели још шта је прави малтретман – вожња потезима 300 и 400, које одржава управо ГСП, и то његов најгори огранак – погон “Космај”. Свакодневни недоласци кршева, гужве, псовке, свађе (пар пута умало није дошло чак и до туче), посебно на линијама 305, 307 и 405 нису изузетак, већ правило. Као да смо грађани тринаестог реда, гето, још само да нас обележе.

    Рипањац 405 objavljeno
     VR (anonymous)

     26 su dali privatnicima zato što su na njoj radili najveći mogući otpadi pogona Karaburma (IK 201 i po koji MAN SL283) i zato što se provlači kroz veoma uske ulice kojima jedva solo autobus prođe (Strumička, Kruševačka, Peke Pavlovića, Todora Dukina).

     Dokle ce se vise provlaciti ova neistina da su GSP autobusi koji su radili na 26 bili nekakav otpad? Bilo je i nekih dotrajalih primeraka, ali u vecini su bili sasvim pristojni zglobni autobusi. Tj. iako stari izgledali su onako kako treba da izgleda autobus u kome je komfornost putnika na prvom mestu. Imalo je dovoljno udobnih mesta za sedenje, dovoljno za stajanje, svako je imao za sta da se drzi ako stoji… Nije bilo klime, ali jeste dovoljno velikih prozora koji su radili posao. Grejanje su imali svi ovi pristojniji. Kada naidje tadasnji zglob mogao si da racunas da mozes da udjes, a sada ti ostaje da se nadas da ce sledeci naici u nekom razumnom roku. Naravno, ukoliko nisi laktas naoruzan kisobranom, pa se uguras u prvi. Kamo srece da takvi autobusi i dalje voze na 26, a posebno ih se u ovim guzvama pred praznike setim po dobru. Ako ih nije bilo dovoljno za sve polaske trebalo je da 26 dele privatnici i GSP.

     Taj MAZ jeste uzas i dobar primer degradacije vozila gradskog prevoza, ali meni na 26 stalno nailazi od privatnika neki cudan model AKIA. Prvo, ima neobjasnjiv manjak sedista, ne uspeju da sednu ni oni na pocetnoj. Drugo, ima neki ogroman prostor za stajanje u koji moze da se parkira jos jedan autobus. Nevolja je sto u tom prostoru mogu da se za nesto drze samo odabrani, ostali mogu da se nadaju da pri kocenju nece ugnjaviti nekog ispred sebe. Ono malo sipki za drzanje sto ima je previsoko u vecem delu busa. I prostor za stajanje kod vozaca u koji se svi naguraju je lose resen i manjka drzacima za guzvu kakva je na 26. Sve u svemu maltretman.

     O (ne)postovanju reda voznje kod privatnika je izlisno i govoriti.

     VR objavljeno
      Рипањац 405 (anonymous)

      @ Лука

      Од првог јануара.

      Рипањац 405 objavljeno
       Лука (anonymous)

       Читам ове коментаре и стварно немам коментар на поједине у којима је искључено свако разумевање за потребе појединих делова града. Имајући у виду да у први план долазе расправе и свађе ја бих још једном замолио, а ради добробити свих грађана овог града и шире, да се још једном јасно и у први план истакне информација откада тачно приватници преузимају линије са потеза 500 и линије 91 и 92 као и да се тачно на једном месту обавесте Београђани о реорганизацији и на другим линијама. Ако хоћете да се расправљате о томе ко коме пуни џепове и шта недостаје, изволите отворите неку блог тему па посебно износите аргументе ЗА и ПРОТИВ. Потпуно погрешно се троши енергија на месту где важне информације треба да буду транспарентне. Хвала унапред и срећна свима нова 2018.година!

       Лука objavljeno
        Pevac 58 poena

        NBGD uzima skoro ceo potez 600 a nešto malo će držati Zemun.

        Desiće se rokade među pogonima. 52 prelazi u Kosmaj a 83 u NBGD a verovatno i 89.

        Pevac objavljeno
         sole 467 poena

         U zadnje vreme sam često koristio 601-cu. Uglavnom sam je čekao između 25 i 40 minuta, a po redu vožnje bi trebalo mnogo češće da ide. Nadam se da takvih situacija neće biti na potezu 500.

         Ovo sam i ja primetio. Par puta sam išao u taj kraj i uvek sam se načekao. Dok recimo 610 odlično funkcioniše , ali to je samo jedna linija …

         Šta će se desiti sa linijama poteza 600? Kom pogonu će biti dodeljene te linije?

         601 sigurno ide u NBG , dok će druge linije ili da preuzme Zemun , ili će biti podela Zemun / NBG uz rotaciju nekih linija koje trenutno drže.

         sole objavljeno
          Anonymous

          Za 26-icu mogu da razumem zašto je kod privatnika, ali za mnoge druge linije nema opravdanja. Privatnici su najviše bili potrebni na većini linija poteza 100, 300 i 400. To su linije gde su privatnici zaista bili potrebni.

          Ja se nadam da će potez 500 proći bolje od poteza 600.

          U zadnje vreme sam često koristio 601-cu. Uglavnom sam je čekao između 25 i 40 minuta, a po redu vožnje bi trebalo mnogo češće da ide. Nadam se da takvih situacija neće biti na potezu 500. Čisto bih napomenuo da mi se čini da je i za potez 600 navodno ugovor trebao da važi 10 godina, ali nisam siguran u to.

          Šta će se desiti sa linijama poteza 600? Kom pogonu će biti dodeljene te linije?

          Takođe, da li se zna šta će biti sa vozilima koja će ostati sa poteza 500? Ne bi bilo loše da se bar neka zglobna vozila dodele Kosmaju, jer mnoge linije u tom pogonu vape za duplim autobusima.

          Anonymous objavljeno
           ×

           Prijava