Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za izmenu na linijama broj 25, 25P i uspostavljanje nove linije 97 (Trg Republike – Mirijevski bulevar – Mirijevo 4)

0
Arhiva 1.18K poena

Šta mislite o sledećem predlogu:

 • Linija 25P se ukida. Vozila se prebacuju na liniju 25 i na novu liniju 97.
 • Linija 25 se produžava od Kumodraža 2 trasom linije 25P do okretnice Kumodraž (Stepina kuća). Na liniju 25 se dodaju dva vozila sa linije 25P , čime se zadržava postojeći takt od 8 minuta na liniji 25.
 • Uvodi se nova linija 97 , na relaciji Trg republike – Mirijevski bulevar – Mirijevo IV. Linija bi od pancevackog mosta do okretnice Mirijevo IV isla sadasnjom trasom linije 25P. Liniju bi odrzavao privatnik sa preostalim vozilima sa linije 25P , sto je 10. Na novoj liniji se dobija takt od 8 minuta , cime se poboljsava prevoz kroz Mirijevo II i kroz Mirijevski bulevar , dok linija 27E dobija potporu na delu od Mirijeva IV do Mirijevske pijace i na delu kroz Bulevar despota Stefana. Na ovaj nacin Mirijevski bulevar dobija znacajno bolji prevoz , zato sto nece vise imati dve linije koje spadaju u jedne od najduzih u gradu , i koje su ujedno nepouzdane , vec ce imati samo jednu , dok ce druga linija (koja je nova linija) biti brza veza sa centrom i dodatna alternativa za presedanje na druge linije.

25 Karaburma II – Kumodraz II – Kumodraz /Stepina kuca/

97 Trg republike – Mirijevski bulevar – Mirijevo IV

Arhiva objavljeno

  20 answers

  sole 467 poena

  Vozila na liniji 25P su više prazna nego puna , plus što linija zna da bude i nepouzdana , tako da baš i ne vidim logiku u njenoj funkcionalnosti. I Kumodražu i Mirijevskom bulevaru je potreban pouzdaniji porevoz , a to se dobija ako se ima kraća linija. Konkretno , to što imamo 25P kao ispomoć 25 u Kumodražu , zbog njene pouzdanosti , uzrokovane pre svega dužinom trase , više mu dođe kao i da je nemamo.

  O produženju 16 i 23 su već drugi rekli ono što mislim i ja.

  sole objavljeno
   brainiac 148 poena

   Nije dobra ideja ukidati 25p i deo vozila skloniti iz Kumodraža jer bi ceo potez od Vuka do Kumodraža time bio na gubitku, a dodatno i zbog predloženog produžavanja 25.

   brainiac objavljeno
    Anonymous

    @Mihailo

    Koliko znam, GSP nema veze sa uvodjenjem i produzavanjem linija, vec je za to nadlezna DJP. GSP trenutno nije u situaciji za uspostavljanje novih linija, ali nabavkom novih autobusa stvari se mogu promeniti.

    Predlozeno je da se preostala vozila sa linije 25P prebace na novu liniju 97, sto znaci da GSP opet ne bi imao veze sa tom linijom jer su sva vozila na liniji 25P autobusi privatnih prevoznika.

    Ja sam ipak vise za to da se uvede predlozena linija 97. Mislim da 16-icu nikako ne treba produzavati, jer je linija sada zadovoljavajuca i u svakom slucaju ima mnogo putnika. Produzavanjem bi se dodatno opteretila i bila bi skoro neupotrebljiva za Karaburmu.

    Anonymous objavljeno
     Mihailo (anonymous)

     Ne znam kako će ljudi reagovati, ali ja mislim da postoji bolje rešenje – a to je da se linija 16 produži do okretnice 46. Konkretno 16 jer:

     1) nema potrebe onda za uvođenjem dodatne linije jer je to taj spoj sa centrom grada (GSP je naveo da više neće dodavati nove linije, već planira da produži postojeće),

     2) 16 nije dugačka linija kao 23, koja i nije potrebna jer postoji 74,

     3) pomogla bi mnogo nama koji čekamo upropašćenu liniju 74 po 20min i polako umiremo kad uđemo unutra, a 25p da ne komentarišem. Obe linije će konačno moći da funkcionišu.

     Jeste da bismo tražili još 2-3 vozila na liniji 16 kako bi se održao takt i samo funkcionisanje linije – ali smatram da je to fer prema nama kojima GSP duguje da uradi nešto povodom loše situacije u Mirijevskom bulevaru, koja se samo pogoršava iz dana u dan – možda to još uvek ne izgleda tako, ali verujte mi uskoro ovde neće moći da se uđe u 74 (jedini prevoz) bilo da isti ide na 7 ili 17min.

     Mihailo objavljeno
      Anonymous

      23 je i ovako preopterećena i ne treba je produžavati a nema ni vozila ni vozača za to. Ti od 23 želiš da napraviš drugu 95.

      Anonymous objavljeno
       Dzoni (anonymous)

       Ne treba ukidati liniju 25p, a nije losa ideja da se doda linija 97, i jos bi najbolje bilo kad bi se linija 23 produzila do okretnice 46.

       Dzoni objavljeno
        brainiac 148 poena

        Ne, žalimo se da je 27E u dobrom delu dana neupotrebljiva, nema je i do 50 minuta, a ne da staje 300m niže. Šta je s tobom?

        brainiac objavljeno
         nebitno (anonymous)

         Linije 25 i 25p su konstantno pune i ne treba ukinuti nijednu od njih. Mirijevski prevoz je odličan, postoje autobusi koji vode u bilo koji deo grada, a žalite se kako vam 27e ne staje više tačno na Trgu, već zamislite 300 metara niže. GSP treba da poveća autobuse koji idu za Kumodraž, jer se dešava da bilo koji od autobusa čekam čitavih pola sata. Zaista strašno.

         nebitno objavljeno
          ×

          Prijava