Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za izmenu na linijama broj 25, 25P i uspostavljanje nove linije 97 (Trg Republike – Mirijevski bulevar – Mirijevo 4)

0
Arhiva 1.18K poena

Šta mislite o sledećem predlogu:

 • Linija 25P se ukida. Vozila se prebacuju na liniju 25 i na novu liniju 97.
 • Linija 25 se produžava od Kumodraža 2 trasom linije 25P do okretnice Kumodraž (Stepina kuća). Na liniju 25 se dodaju dva vozila sa linije 25P , čime se zadržava postojeći takt od 8 minuta na liniji 25.
 • Uvodi se nova linija 97 , na relaciji Trg republike – Mirijevski bulevar – Mirijevo IV. Linija bi od pancevackog mosta do okretnice Mirijevo IV isla sadasnjom trasom linije 25P. Liniju bi odrzavao privatnik sa preostalim vozilima sa linije 25P , sto je 10. Na novoj liniji se dobija takt od 8 minuta , cime se poboljsava prevoz kroz Mirijevo II i kroz Mirijevski bulevar , dok linija 27E dobija potporu na delu od Mirijeva IV do Mirijevske pijace i na delu kroz Bulevar despota Stefana. Na ovaj nacin Mirijevski bulevar dobija znacajno bolji prevoz , zato sto nece vise imati dve linije koje spadaju u jedne od najduzih u gradu , i koje su ujedno nepouzdane , vec ce imati samo jednu , dok ce druga linija (koja je nova linija) biti brza veza sa centrom i dodatna alternativa za presedanje na druge linije.

25 Karaburma II – Kumodraz II – Kumodraz /Stepina kuca/

97 Trg republike – Mirijevski bulevar – Mirijevo IV

Arhiva objavljeno

  20 answers

  Arhiva 1.18K poena

  Poštujem svaki predlog. Zato i služi ovaj sajt. Protiv sam, skraćenja, preraspodele ili promenu trase ove linije 25P. Danas je slika ta, što se tiče Mirijeva redovna i tačna. Linija povezuje deo grada, koje druge linije iz Mirijeva tomo nema trasu. Zajedno sa linjom 74 povezuje staro sa novim Mirijevom. Pre oko godinu dana ista lavina predloga je bilo za promenu trase 74. Međutim, ta priča je prestala, na većinu i moju radost.

  Arhiva objavljeno
   Arhiva 1.18K poena

   Одлична идеја што се тиче нове линије само што се не бих сложио да иде до Трга пошто планирају одатле све да изместе, боље до Дунав станице да иде или Дорћола, из 29-ог да скреће у Џорџа Вашингтона.

   Arhiva objavljeno
    Nemanjab93 30 poena

    Podržavam predlog za novu liniju, potrebna je. Po pitanju 25P i 25, treba da se izjasne ljudi koji žive u tom kraju 🙂

    Nemanjab93 objavljeno
     Jovana (anonymous)

     Mislim da nije dobra ideja da se ukine linija 25P. Svaki dan putujem od Mirijeva IV do Kumodraža I ako bi se ta linija ukinula, linija 25 bi bila preopterećena. Dovoljno je samo da se provozate ovim linijama u vreme jutarnjeg ili posle podnevnog spica I videćete da su tada obe linije prepune, a pritom idu na svakih 8-10 minuta.

     Jovana objavljeno
      Anonymous

      Predlog nije loš. Svakako je potrebno pojačati prevoz Mirijevskim bulevarom.

      Anonymous objavljeno
       Wox (anonymous)

       Mislim da se ukidanjem 25p dodatno preopterecuje 74 koja je i sada puna, bilo bi dobro, ostaviti tu liniju i uvesti novu, jer nadlezni zaboravljaju BIG FASION koji vuce dobar deo vec postojecih guzvi, znaci 74ka bi u tom delu bila preopterecenija nego i sada sa dve linije koje vode do Vuka. Ta linija koja treba da spoji Mirijevo i centar bi bila dobra da ide na okretnicu 27 i 35 ili bar do okretnice 43 ali je svakako potrebna takva veza. Bio bi dobar potez izmestiti stanicu Sejkina u smeru iz Mirijeva pre semafora, jer dok je bila par dana bila je jako bezbednija nego trenutna. Muke vozacima zbog parkiranih vozila ispred poste, podruma pica i jos kada se parkiraju kombiji koji dovoze robu u prodavnicu boje i lakova, trebas i na stanici gledati kada ce neko iz poste ili podruma udariti vozilom u tebe prilikom isparkiravanja. Zamislite se malo i o tom problemu!

       Wox objavljeno
        Naisha (anonymous)

        Sviđa mi se predlog. Sem autobusa broj 27 nema direktne veze između Mirijeva i Trga (od kad je promenjena trasa linije 27E). Uvođenje nove linije bi svakako pomoglo (pogotovo za ljude koji žive u starom delu Mirijeva). Međutim, mislim da bi izmena trase linije 25P više pomogla nego njeno ukidanje. Izmeniti je da ne ide “okolo” (preko Vuka, što bi ujedno dosta smanjilo gužvu u Ruzveltovoj i na Bulevaru), već preko Malog i Velikog mokrog luga. Čini mi se da bi se do Kumudraža onda stizalo mnogo brže. Ali ne znam kako bi onda uvođenje nove linije bilo moguće, bez ukidanja već neke postojeće.

        Naisha objavljeno
         Mirijevo (anonymous)

         Mislim da je lepa ideja uvodjenje linije koja ide kroz Mirijevski bulevar do Trga, ili nechega blizu centra, ali isto tako ne treba ukidati 25p, jer su ta linija i linija 74 prepune u svakom delu linije, tako da bi im ta nova linija malo pomogla da se rasterete! I mislim da bi taj autobus isto trebao da okrece na okretnici Mirijevo IV kao i 25p, jer u tom delu ima vishe potrebe za dodatnom linijom nego u nizim delovima naselja!

         Mirijevo objavljeno
          ×

          Prijava