Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za izmenu trase linije 707 – usmeravanje na okretnicu Zemun (Bačka) ili Zemun (Novi Grad)

0

Poštovani, ja, kao stanovnik i putnik iz Zemun polja mnogo toga pamtim i znam da je linija 707 nastala PREIMENOVANJEM linije 704 E. Posle poslednje dve izmene trase ova linija je izgubila svaki smisao za BRZO povezivanje Zemun polja sa centrom grada, što je bio osnovni smisao. Sad linija 707 od Zemun polja do robne kuće u Zemunu putuje 40 minuta, a nekada je do Z. venca stizala za 30 do 35 minuta, što je vrlo važno za PRVI JUTARNJI polazak, zato,

PREDLAŽEM:

 1. Liniju 707 voditi postojećom trasom do ulaza u Zemun a zatim na okretnicu Bačka ulicom              Banatska (ili Zemun gornji grad)
 2. Na liniji ostaviti radnim danom, Subotom i Nedeljom, 2 vozila (eventualno 3 vozila, što mislim       da je mnogo)
 3. Sav višak vozila koji će se pojaviti 3-4 ili više vozila prebaciti na liniju 704
 4. Za liniju 704 napraviti NOVI red vožnje i OBAVEZNO prvi polazak u 4 i 15

Mislim da će se ovakvom izmenom malo poboljšati prevoz ka Zemunu i Zelenom vencu, a veza za Altinu i Zemun park će ostati.

Da je moj predlog opravdan možete se uveriti kada zbog kašnjenja u isto vreme polaze vozila na linijama 704 i 707, u 704 je gužva a 707 ide prazan.

busevi.com objavljeno

  6 answers

  Galenika 84 (anonymous)

  Ne mogu da podržim ovaj predlog. Linija 707 se koristi kao veza naselja Nova Galenika sa Altinom i dosta znači a koristi se kao veza Galenike sa Zemun parkom.

  Promenom trase bi se izgubila veza Galenike i Altine, Galenike i Zemun parka. Linija treba da zadrži postojeću trasu kao i da se poveća broj vozila na njoj, jer to je linija koja povezuje Altinu sa centrom grada i često zna da bude velika gužva u autobusu.

  Ne treba dirati 707. Bolji predlog je da se poveća broj vozila i smanji interval.

  Galenika 84 objavljeno
   Ivan (anonymous)

   Altina treba da dobije svoj prevoz odnosno svoju liniju, a da se vozila sa linije 707 pola pola rasporede na tu novu liniju a pola na 704 – naprimer po tri vozila (uz, naravno, dodavanje jos 3 ili 4 vozila na tu novu liniju).

   Tako bi se na liniji 704 dobilo 7 do 8 polazaka na sat vremena (ili interval od 6 do 9 minuta) radnim danom i vikendom 5 do 6 polazaka (10 do 12 minuta interval). Takodje, trebalo bi za novu liniju sa Altine i postojeci 704 ukinuti stajaliste Karadjordjev Trg, posto tu staju 84 i 15 i to je sasvim dovoljno. Za Altinu je, uz 81, dovoljna nova linija sa 5 polazaka na 1 sat, sto znaci da bi, uz pomenuti 81, imali isti broj polazaka na sat vremena kao i 704. Dakle, sa dodavanjem maksimalno 4 nova vozila (ne mislim na kupovinu, vec na sredjivanje postojecih u Zemunskom pogonu), neverovatno bi se poboljsao prevoz i stanovnika Altine i stanovnika Zemun Polja.

   Ivan objavljeno
    Stefan (anonymous)

    Poštovani,

    Prevoz koji povezuje Altinu sa ostatkom grada je očajan. Altina se u poslednjih par godina izgradila, sve više ljudi je naseljava, ali je prevoz ostao nerazvijen. Autobusi na liniji 707 su više u kvaru nego u radu. Linija 81 je redovna, ali sa retkim polascima. S obzirom da postoje linije koje imaju polaske na 4,5 minuta, predlazem da se jedan ili dva autobusa sa neke, od tih linija, prebaci na liniju 707, tim potezom bi se rasteretila linija 707 koja je stalno puna, a putnici koji putuju sa izmenjenom linijom ne bi toliko osetili nedostatak jednog busa  Takodje, smatram da stanice Tršćanska i Karadjordjev trg nisu potrebne liniji 707 jer samo usporavaju liniju, a imaju jaku vezu sa ostalim linijama.

    Stefan objavljeno
     mara (anonymous)

     Slozila bih se delimicno da je muka ziveti na Altini. Potpuna istina je da je muka ziveti u svim rubnim delovima Zemuna: Altina, Zemun polje, 13.maj, Batajnica… Bila bih multimilioner kada bih mogla da naplatim vreme izgubljeno u poslednjih dvadesetak godina, cekajuci planirane autobuse koji se eto iz raznoraznih razloga nisu pojavili. U Zemunu je srednja skola za saobracajne tehnicare. Nekada im je osnovna tema diplomskog rada bila: “Planiranje i prevoz nekoliko desetina hiljada putnika i robe”. Volela bih da znam da li se jos uvek skoluje takav kadar i ako je potvrdan odgovor, gde su?

     mara objavljeno
      Rada (anonymous)

      Ja bih predlozila da se Altina bolje poveze sa ostatkom grada. Muka je ziveti na Altini, ako nemate automobil. Autobuske linije su retke i obicno polasci kasne.

      Moj predlog je da se uvede autobuska linija koja ce sa Altine izlaziti na auto put i dalje ici ka Beogradu, tj. preko Gazele, mostarska petlja i dalje prema auto komandi.

      Rada objavljeno
       Anonymous

       Ja bih predložio sledeće:

       • Produženje linije 105L od Ovče preko Borče 3 sa novom oznakom 103 do Zemuna (Bačka ili Novi Grad zbog presedanja)
       • Preusmerenje lin. 85 od Bačke trasom: Ugrinovačka, Ugrinovački put, Mala Pruga, Zemun Polje
       • Ukidanje lin. 707 i prebacivanje vozila na 704
       • Linija 81 Altina I – Galenika – Cara Dušana – Kej Oslobodjenja
       • Spajanje linija 81L i 82 (82 Blok 44-Ugrinovačka-Altina I)
       • 612 Nova Galenika – Bež.groblje – Ned.Gvozdenovića – Ledin
       • 76 Zemun Gornji Grad – Filipa Višnjića – Ugrinovačka – Gornjogradska – Marije Bursać i dalje redovnom trasom do Bloka 70A
       • 708 Zemun Polje – Plavi Horizonti – Zmaj – Autoput – sc 11 april – stud.grad – opština nbg – autoput – mostar – Žel.st.Prokop

       Ovim se dobija bolja iskorišćenost kapaciteta, bolja veza i veća mogućnost presedanja kao i rasterećenje nekih terminusa.

       Anonymous objavljeno
        ×

        Prijava