Izmene na linijama, pitanja, prijave, predlozi … vezani za funkcionisanje linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Generic selectors

Predlog za izmenu zona tarifnog sistema

0

Ako želite uključite se i dajte svoje mišljenje o ovom predlogu, pa da se prosledi nadležnim službama.

Mislim da postojeća podela zona po opštinama uopšte nije realna, pa tako naselja na primer u opštini Sopot plaćaju istu cenu karte i ona koja su na granici sa Vozdovcem i ona koja su na granici sa Aranđelovcem, samo zato jer su u istoj opštini, a između njih je 30km razdaljine. Takav isti primer je i sa opštinom Barajevo i Obrenovac.

Moj predlog je ukinuti postojeću zonu 4, a ostale tri zone podeliti na sledeći način:

 1. (PRVA ZONA) – centralne Beogradske opštine
 2. (DRUGA ZONA) – opstina Grocka, Surcin, prigradske linije koje idu do  centara opština Barajevo, Obrenovac i Sopot, i prigradske linije koje idu do naselja na tim opštinama.
 3. (TREĆA ZONA) – a) Lokalne linije od Barajeva, Obrenovca, Sopota, u te lokalne linije spadaju naselja koja se nalaze dalje od centara tih opština. b) Opštine Mladenovac i Lazarevac.
Sergej objavljeno

  3 answers

  Anonymous

  Zaista bi trebalo prigradske opštine poput Barajeva staviti u drugu zonu, a ove što su baš daleko, kao Lazarevac i Mladenovac u treću i to je to. Ionako nema apsolutno nikakvog smisla što mi iz treće zone plaćamo duplo više prevoz, dok ovi iz prve dve zone za manje pare imaju elitni prevoz na 2 minuta, a mi po 5 polazaka dnevno i to U NAJGORIM LASTINIM KRŠEVIMA. Šta plaćamo mi toliko, recite mi?

  Anonymous objavljeno
   Anonymous

   Predlog je dobar samo sto bi Surcin trebalo staviti u prvu zonu, sve ostalo je dobro osmisljeno.

   Anonymous objavljeno
    BusPutnik 37 poena

    Sležem se da ova podela nije baš logična. Kada govorimo o kartama za jednu vožnju, ovom podelom plaća se 180din za jednu stanicu samo zato što je jedna u drugoj a druga u trećoj zoni a karta još važi 90min. Ne razumem. Takodje je 90din vožnja od 90min unutar jedne zone, ali zato Centar – Obrenovac 45min vožnje košta 180din. Opet ne razumem. Pa i sama podela. Cela šuma Košutnjak je u prvoj zoni i čim se iz nje izađe idođe do prvih stambenih naselja počinje druga zona. Postoji još jedna “nepravda”. Dok su južni delovi grada bili deo Beograda, Novi Beograd i ostala naselja preko Save i Dunava nisu čak bili ni u sastavu Srbije, tako da mislim da nije ni pošteno ni previše logično uzeti šestar i samo praviti krugove oko Trga, mada nisu ni baš krugovi, jer se Beograd jednostavno tako nije ni razvijao, a neće ni u buduće jer na severu prosto nema mesta za to. U prevodu, treba uzeti ili princip dužine trajanja vožnje ili princip pređenih kilometara. I jedno i drugo prosto ne služi svrsi. Ja lično glasam da cena karte bude za dužinu putovanja i u okviru toga da se prave zone, a ne kao geografski pojam. Nešto slično kao recimo u Budimpešti (mada nije dobar primer, ona ima metro). Bilo bi pravednije.

    BusPutnik objavljeno
     ×

     Prijava